שאלה בנושא רשלנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא רשלנות
    אורן
    08/08/2008

שלום רב. לפני כ 5 שנים בתחילת שירותי הצבאי, סבלתי מהליקובקטר פילורי, וכן גם מגסטריסטיס ברמה בינונית שהופיעה כחודשיים לאחר הטיפול בהליקובקטר. מאז ועד היום לא חזרו לי דלקות, אך יש לי כאבים כרוניים ברום הבטן. כאבים שמופיעים אחרי כל ארוחה ומגבילים אותי, ולפעמים גם גורמים לי להפסיק כל פעילות ואני פשוט מושבת. הרופא שלי הסביר לי שאחרי שיש דלקת בקיבה, אז לפעמים האזור נשאר מצולק בגלל הדלקת ולכן הוא רגיש, ולכן יש לי כאבים אחרי האוכל, בעקבות החומצות ופעילות הקיבה. קיבלתי טיפול לחיידק 6 שבועות מהיום שבו התלוננתי על כאבים חזקים בקיבה ( 5 שבועות עד שראיתי מומחה, ועוד שבוע עד שביצעו לי את הבדיקה הנדרשת). במשך כל הזמן הזה, נדרשתי לפעילות מלאה (לא קיבלתי הקלות למרות בקשתי), ביחידה קרבית בה שירתתי. שכללה מאמץ פיזי רב, לחץ, חוסר שינה, ואוכל לא סדיר ומלא בשמן. וזה רק החריף לי את הבעיה. וכך גם הייתה את אותה הסחבת בדיוק, כאשר היה לי את הגסטריטיס שהופיע לי חודשיים אחרי הטיפול בחיידק. וזה מוביל אותי לשאלה: מהרגע שיש חשד סביר להימצאותו של ההליקובטר פילורי, מה הוא זמן סביר לביצוע בדיקה שתבדוק את נוכחות החיידק? מה מקובל במערכת רפואית לזמן טיפול במקרה שכזה? (הרי זה לא מקרה חירום) האם מבחינת המערכת הרפואית זה בסדר להשאיר אדם עם הליקובקטר במשך 6 שבועות ובתנאים עבודה כפי שציינתי? מכיוון שאני טוען שלולא הייתי מקבל טיפול מוקדם יותר (בשני המקרים), אז גודל וחומרת הצלקת היה מזערי ואיכות חיי לא הייתה נפגעת בצורה כל כך קשה. האם אני מסתכל על הדברים בצורה נכונה? והאם לדעתך הייתה פה רשלנות על פי המצב שתיארתי? בברכה, אורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא רשלנות

הוספת תגובה

• אורן שלום

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    09/08/2008

אורן שלום,

השאלה אותה הנך מציג הינה שאלה רפואית שיש להציגה בפני גסטרואנטרולוג. הייתי מציעה לך לפנות למומחה בגסטרואנטרולוגיה על מנת שישיב לך האם היה עיכוב באבחון ובטיפול במחלתך.

להזכירך כי במידה ומדובר ברשלנות התביעה תהיה לקצין התגמולים לפי חוק הנכים ולא תביעה נזיקית רגילה.

בהצלחה,

ד"ר שלהב קמחי, עורכת דין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו