רשלנות גינקולוגית?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשלנות גינקולוגית?
    גל
    25/06/2007

שלום רב. האם אפשר לתבוע רופא נשים שלא טרח לעדכן אותי על קיומו של חיסון לסרטן צוואר הרחם למרות שהוא יודע על היסטוריה של סרטן במשפחתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רשלנות גינקולוגית?

הוספת תגובה

• רשלנות גינקולוגית

עו``ד בועז אלקלעי
    25/06/2007

קיימת לך עילת התביעה במידה והרופא המטפל לא טיפל בך עפ"י הקריטריונים הרפואים המקובלים, כאשר אני אוסיף כי במידה וקיימת היסטוריה משפחתית בנוגע לסרטן והרופא ידע על כך אך לא נתן לך טיפול רפואי נאות, הרשלנות הינה בדרגה חמורה עוד יותר.

יחד עם זאת יש לבדוק האם נגרם לך נזק כלשהו עקב הרשלנות, קרי האם חלית בסרטן האם הסרטן לא התגלה במועד .

שאלות אלה הינן חלק בלתי נפרד מתביעת רשלנות וזאת מאחר ועפ"י רוב בהעדר נזק אין כל טעם בהגשת תביעה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, ואם תוכל להבהיר..

גל
    26/06/2007

לא נגרם נזק במובן ז שלא חליתי בסרטן צוואר הרחם (וכולי תקווה שכך יהיה גם בעתיד). אבל האם אין בעצם העובדה שהוא לא דיווח לי על קיומו של חיסון שכה רלוונטי בבריאותי משום רשלנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשלנות

עו``ד בועז אלקלעי
    26/06/2007

ראשית אני שמח לשמוע כי לא נגרם כל נזק והינך בריאה.

על פני הדברים אכן מדובר ברשלנות, אך בכדי שתקום עילת תביעה טובה צריכה להיות בצידה של הרשלנות - נזק כלשהו.

אנסה להמחיש את התשובה באמצעות דוגמא פשוטה.

לצורך שיפור תשתית ביוב חופרים אנשי העירייה בור עמוק באמצע מדרכה עליה עוברים הולכי רגל רבים.

העירייה לא מגדרת את הבור, לא מונעת את גישה אליו ולא מזהירה את העוברים ושבים מקיומו של הבור, אך אף אזרח לא נפגע כתוצאה ממעשה זה ולאחר תקופת מה נסתם הבור והמפגע מתוקן.

במצב דברים זה, מאחר ואף אדם לא נפגע בגופו, אף אם העירייה נהגה ברשלנות, לא קמה עילת תביעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו