מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תסמונת אשרמןרינת16/10/2008
שלום סליחה שקצת ארוך לאחר שבהריון השני שלי (הריון ראשון - ילד בן 3) נראו תאומים ללא דופק בשבוע 8 עברתי גרידא אחריה הושארה שיליה ברחם ולכן עברתי היסטרוסקופיה להוצאתה. לאחר כ 3 מחזורים שמתי לב שמשהו לא תקין ותוך זמן קצר הודות לכך שאני אחות עובדת קופ"ח בה אני מטופלת אובחנתי כסובלת מתסמונת אשרמן (הידבקויות ברחם) דבר שאושר בהיסטרוסקופיה נוספת שעברתי שנסתה גם לטפל בבעיה איך בנתיים ללא הצלחה. לפי מה שקראתי שהתסמונת נגרמת ע"י פעולה רפואית מוגזמת אשר פוגעת ברחם וזאת לא מחלה בפני עצמה . השאלה שלי האם יש לי אפשרות לתבוע את בית החולים בו הכל התרחש על פגיעה זו ברחם ובעצם נכון לעכשיו על כך שאני אינני פוריה יותר. כמו כן האם אני יכולה לתבוע בלי קשר לתוצאה הסופית - נגיד ואני אצליח להיכנס בסופו של דבר להריון מי יודע לאחר כמה היסטרו' וטיפולים נוספים? הרי בכל זאת נגרם לי בכך נזק גופני שגורם לי לעבור טיפולים קשים. אם התשובה כן, איך הכל יכול להיתרחש כאשר אני עובדת באותו בית החולים? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת אשרמן
עו``ד בועז אלקלעי16/10/2008רינת שלום !
גם אני מצר על התשובה הארוכה אך נוכח חשיבותה אבהיר מספר מושגי יסוד...
תסמונת אשרמן הינה הידבקויות קשות של חלל הרחם עד לחסימתו ו/או סתימתו עקב גרידה מוגזמת של החלל. מצב זה עלול לקרות כתוצאה מפעילות כירורגית כגון גרידה או הפלה או אפילו לאחר לידה .
התוצאה יכולה להיות קשה ולהביא אישה פוריה למצב של הפסקת הווסת ולאי-פריון.
אבחון הבעיה צריך להיות בזמן אמת או כמה שיותר מהר. ככל שעובר הזמן, כך פוחת הסיכוי להציל את מצב הרחם הפגוע.
אם מתגלה מצב שכזה יש לבצע פעולה כירורגית הנקראת היסטרוסקופיה אבחנתית שמטרתה היא להפריד את ההתדבקויות.
בנוגע לשאלתך אני אציין כי אין כל בעיה לתבוע את בית החולים בו את עובדת ומאחר וחברת ביטוח או גורמים אחרים דמויי ביטוח ("ענבל" מדינת ישראל וכיוצ"ב) מכסים את הנזקים - שום דבר הוא איננו אישי.
כשמקרה כזה במגיע לטיפולי אני ראשית בוחן ביחד עם מומחה רפואי מתאים מטעמי את החומר הרפואי ומזהה אם הייתה רשלנות, או אז סלולה הדרך להגיש תביעה לבית המשפט.
גם אם תוכלי להרות בעתיד (ואני מקווה שכך יהיה מצבך !!!) עדיין הינך זכאית לפיצוים שונים כגון כאב וסבל ופיצוי על הוצאות רפואיות וכיוצ"ב בזמן הרלבנטי.
אני מאחל לך הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)