רשלנות רפואית בלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשלנות רפואית בלידה
    bareketb
    17/07/2007

עו"ד אלקלעי שלום רב, (מצטערת שזה ארוך...)

לפני כחודשיים הגעתי לחדר לידה בשבוע 41 (בת 26 , לידה ראשונה) עקב ירידת מים.
    לחץ הדם שלי היה גבוה(לראשונה - במשך כל ההריון הוא היה תקין בבדיקות ב"טיפת חלב") אך האחיות טענו כי זה כנראה בגלל ההתרגשות. כמו כן לקראת החודשים האחרונים של ההריון הופיעו לי בצקות איומות ברגליים ונבהלתי מאוד אולם הרופאת נשים שלי טענה כי זו תופעה אופיינית להריון והמליצה לי על מנוחה עם רגליים מורמות.... (והבצקות היו גם בלידה )וכן בשבוע או שבועיים לפני הלידה היתה לי עלייה חדה במשקל (משהו כמו 5 קילו בשבוע אם אני זוכרת נכון...). כמו כן ביצעו לי בדיקת שתן ומצאו חלבון (שהופיע לראשונה - במשך כל ההריון לא היה לי חלבון בבדיקות סטיק שעשו לי ב"טיפת חלב") וזכור לי שאחד הרופאים נכנס וכשראה את הנתונים אמר לרופא/רופאה אחרים "צריך להתחיל טיפול במגנזיום" ומסיבה כלשהי החליטו בסופו של דבר לא לתת לי את הטיפול. במשך כל הזמן לחץ הדם שלי רק עלה והגיע אף ל - 170/100 וכל בני המשפחה שלי התריעו על כך למיילדת והאחיות עד אשר המיילדת אמרה להם בכעס "תפסיקו להלחיץ אותנו, אם יקרה לה משהו זה יהיה על אחריותכם" וכיבתה את הצג שמראה את לחץ הדם. לאחר מספר שעות התחילו לרעוד לי הרגליים (אך האחיות טענו כי זה תופעות של האפידורל שקיבלתי) וכן התחלתי להרגיש טשטוש ראייה והתלוננתי על כך לאחיות/מיילדת אך לא נעשה כלום , ואז בפתיחה של 10 התחילו לי קשיים בנשימה והתחלתי לרעוד כבר בכל הגוף - פרכסתי והתכווצתי ועברתי מה שנקרא פרה-אקלמפסיה (התפרצות של רעלת הריון ) איבדתי את ההכרה והרופאים החליטו להוציא את התינוקת בוואקום . התינוקת יצאה בשלום , אותי חיברו לחמצן ורק אז התחילו לתת לי טיפול של מגנזיום לוריד. חזרתי להכרה ולאחר זמן קצר הפך המצב לקריטי - שוב סבלתי מקוצר נשימה חריף ,כמעט דיממתי למוות, ירידה בהמוגלובין ועוד והיה חשד לתסחיף ריאתי ואז התחילו טיפול בקלקסן, בוצע לי CT ANGIO שהיה תקין ונבדקתי ע"י נוירולוג וגם היה תקין. בבדיקת אקו לב נראו סימנים של היפוולמיה ולכן העבירו אותי לטיפול נמרץ נשימתי , ההמוגלובין היה נמוך מאוד 6.81 ולכן קיבלתי 2 מנות דם. לאחר יממה בטיפול נמרץ נשימתי הועברתי למחלקת יולדות . הטענה שלי היא כזו - לפני שהתחלתי לפרכס ולהתכווץ (פרה-אקלמפסיה ) ולעבור את הסיוט הנוראי הזה שעברתי - היו לי את כל הסימנים המתריעים על רעלת הריון (בצקות, לחץ דם גבוה, חלבון בשתן, טשטוש ראייה ועלייה חדה במשקל) והמצדיקים נתינת טיפול למניעת הפרכוסים וההתכווצויות שהוא המגנזיום ואכן אחד הרופאים אמר שצריך לתת אותו אך מסיבה לא ברורה הוחלט שלא לתת ובעצם מנעו ממני את הטיפול שיכל למנוע את כל הסיוט והסבל הנוראי שחוויתי ובעצם כמעט גרם לפגיעה חמורה מאוד לי ותינוקת שלי וכמעט אף למותי. מאותו יום אני לא אותו אדם,לא מצליחה להירדם או להפסיק לחשוב על מה שקרה/ יכל לקרות,לא מסוגלת לחשוב על יחסי מין/הריון ועוד מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רשלנות רפואית בלידה

הוספת תגובה

• הבהרה קטנה

bareketb
    17/07/2007

בעצם כל הסימנים שהיו לי לפני הפרכוסים וההתכווצויות ואיבוד ההכרה זה נקרא "פרה-אקלמפסיה" ומאחר ולא קיבלתי את הטיפול המתאים לכך זה התדרדר ל"אקלמפסיה" שזה המצב המסוכן ביותר!!

כמו כן יש לי עוד הרבה מה להוסיף אבל זה כבר ארוך מדי אז רק רציתי לדעת מה דעתך לגבי רשלנות רפואית במקרה שלי והאם כדאי להגיש תביעה על כך....

אשמח אם תחזיר תשובה בהקדם -
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

עו``ד בועז אלקלעי
    17/07/2007

ראי תשובתי בהמשך לשאלתך הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעלת הריון

עו``ד בועז אלקלעי
    17/07/2007

אם להשיב בקצרה לשאלתך, אז אומר כי המידה והרופאים לא נהגו לפי הפרקטיקה המוקבלת והתעלמו ממצאים רפואיים ותלונות שלך, הרי שקיימת לכאורה רשלנות במעשיהם.

על מנת להשלים את התמונה אודה לך בקבלת פרטים נוספים, אודות מצבך הרפואי ו/או נפשי כיום וכן על התשובה מתי בוצה הלידה.

אני שמח כי התינוקת נולדה בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשלנות-כדאי לקרוא

חיים
    14/09/2007

נושא : חשוב! חשוב הקמת ארגון לנפגעי רשלנות רפואית.
    תאריך : 25/08/07 13:03
    מחבר/ת : חיים
    דואר אלקטרוני : [email protected]
    שלום לכל ה"מתארחים " בפורום.
    גם אני כמו רובכם הגדול והמוחלט בעצם לא חשבתי מעולם על הנושא
    שנקרא "רשלנות רפואית".
    בתי נפטרה לאחרונה כתוצאה ממה שאנחנו (אשתי, אני, חוות דעת מומחים וכן עורכי הדין שלנו) מאמינים ובטוחים שהיה תוצאה של רשלנות רפואית פושעת
    עד כדי רצח בכוונה תחילה.
    בנוסף לתביעה כנגד הרופאים, בית החולים וכ' החלטתי לפעול להקמת ארגון
    שירכז את נפגעי רשלנות רפואית. גדולה ככקטנה
    הארגון יוקם במטרה לעזור לנפגעי רשלנות רפואית לבוא דין עם המתרשלים.
    במטרה לנסות ולגרום לשינוי במדיניות הנקוטה היום בה המתרשל כמעט ואינו נפגע ואף ממשיך לעבוד להתרשל ולפגוע .
    במטרה לנסות ולגרום לשינוי במערכת שאמורה להציל אותנו ופוגעת בנו.

הארגון טרם הוקם והנו בשלבי הקמה בימים אלו.
    במדינת ישראל בין 1500-3000 נפגעי רשלנות רפואית מידי שנה.
    הפגיעה בחולים הנה פגיעה ישירה במשפחותיהם.
    אנא עיזרו לי להקים את הארגון להלחם ולנסות לשנות.
    אין צורך בתשלום כספי .
    למעוניינים להשתתף בפגישה הראשונה טרום הקמה על מנת לקבוע את
    מטרות הארגון ודרכי הפעולה אשמח אם תפנו מיידית לדוא"ל
    [email protected]

אין צורך בשלב זה לספר על הפגיעה שנפגעתם אתם או הקרובים אליכם.
    זוהי רק פניה ראשונית על מנת להתחיל ולהניע את הגלגל.
    פגישה ראשונה תתקיים מיד לאחר ראש השנה ולפני יום הכיפורים.
    ומה מתאים יותר ממועד זה להקמת ארגון שכזה.

בתקווה לשיתוף פעולה מצד כולם.

חיים ל.

טל:054-4960003

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו