מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בערעור חיבים להגיש חוות דעת רפואית?יניב28/12/2008
שלום. הגשתי תביעה נגד ק"ת שדחה את תביעתי בעקבות בדיקה שעשיתי שהמחלה נובעת מפגם מולד במוח. האם אני במקרה הנ"ל חייב לצרף חוות דעת רפואית בערעור על ההחלטה? או שאני יכול להסתפק בטענה שגם אם צודק ק"ת שיש פגם מולד פגם זה היה רדום (17 שנה), ומה שהוציא אותו מכוח אל הפועל זה חום גבוה מעל 40 מעלות ללא טיפול וחוסר שנה ממושך שהייתי חשוף להם בפנימיה?. (יש בתיק כבר חוות דעת בעניין הקשר בן אפילפסיה לחום גבוה וחוסר שנה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד29/12/2008יניב שלום,
כעיקרון לתביעה שהוגשה בעילה של רשלנות רפואית יש לצרף חוות דעת רפואית. יש לעשות זאת כבר עם הגשת התביעה, דהיינו בערכאה הראשונה. כאשר התביעה מתנהלת, בערכאה הראשונה, ניתן לפעמים לצרף חוות דעת נוספות.
כאשר מוגש ערעור בית משפט של ערעור דן בו על בסיס העובדות הקיימות בתיק כפי שהערכאה הראשונה קבעה אותן. בדרך כלל בית משפט של ערעור לא יתערב בממצאים עובדתיים של ערכאות קודמות. לכן אי אפשר לצרף חוות דעת נוספות ובן טענות שונות או חדשות מאלו שהועלו בערכאה הראשונה.
בכל אופן, כאשר מדובר בהגשת ערעור רצוי מאוד לעשות זאת באמצעות עורך דין. הייתי מציעה לך, אם טרם עשית זאת, לפנות לעורך דין לצורך הגשת הערעור, לרבות הערכת סיכוייו.
בהצלחה,
עורכת דין ד"ר שלהב קמחי
מתמחה בתביעות בגין רשלנות רפואית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה באותו עניין
יניב04/01/2009בית משפט מחוזי קבע כי על ק"ת לבדוק את הקשר בן חום גבוה בפנימיה הצבאית לאפילפסיה. תיק הרפואי של הפנימיה הלך לאיבוד, מכאן שק"ת לא יכול ולא עמד בהחלטת בית המשפט. ק"ת בהחלטה לדחית תביעתי, טוען טענה חדשה שהאפילפסיה שפרצה בפנימיה היא תוצאה של פגם מולד, ושעלי להגיש ערעור לבית משפט השלום בראשל"צ. (טענתו הקודמת היתה שסבלתי מהתקפי אפילפסיה לפני כניסתי לפנימיה). האם במקרה כזה אני יכול לפנות לבית המשפט המחוזי פ"ת בטענה שק"ת לא עמד בהחלטת בית המשפט?. ובנוסף לטעון שק"ת בהחלטתו החדשה חרג מההחלטה ולכן חוות דעת זו פסולה?. או שאני חייב להגיש ערעור לבית משפט השלום בראשל"צ כמו שטוען ק"ת?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
עו``ד בועז אלקלעי05/01/2009אם קצין התגמולים בדק את הקשר הסביתי בהסתמך על מסמכים אחרים וחוות דעת, הרי שלכאורה הוא קיים את החלטות בית המשפט.
לפנות לבית המשפט אתה תמיד יכול, אך לא בטוח מה תהיה התוצאה... ואנינני יכול להשיב לך על שאלתך המעניינת, מבלי לבחון את החומר הרפואי ואת התיעוד המצוי בתיק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות.
יניב06/01/2009אבל נראה שהשאלה עוסקת כל כולה במהותה בסדר דין האזרחי. והפרטים הרפואיים והשתלשלות הדברים, הם כרגע לא מן העניין. ולכן אני שואל האם על פי סדר הדין האזרחי, במקרה שפורט צריך לפנות למחוזי או לבית משפט שלום?. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערעור ק"ת
עו``ד בועז אלקלעי06/01/2009אם ההחלטה הייתה של בית המשפט המחוזי ובאם קצין התגמולים לא עמד בהחלטה, באפשרותך לחזור לשופט שנתן את ההחלטה.
אני חוזר על תשובתי הקודמת כי האמור לעיל הינו בגדר המלצה והיא איננה תשובה מחייבת, כל עוד אני לא בוחן את כל החומר (לרבות החומר המשפטי!!!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותכם עוד שאלה אחרונה.
יניב11/01/2009שלום. קיבלתי תשובה מפורום משפטי אחר, שאני יעשה את שני הדברים גם יפנה לביהמ"ש פ"ת בטענה של אי ביצוע פס"ד, וכן בערעור לשלום ולציין שזה נעשה למען הזהירות כדי לא להפסיד את זמן הערעור. שאלתי שאלה נוספת הנ"ל, יתכן מאוד ויהיה עיקוב בתשובה מצידם לכן אני פונה אלכם, אודה על תשובתכם המהירה. תודה. "האם בפניה לביהמ"ש מחוזי, או בערעור לביהמ"ש השלום (על סמך ת"א 3092/01 עמרם קינן נ' מדינת ישראל) אני יכול לבקש פיצוי?. לדוגמא: על עינוי דין במשך 30 שנה עקב כך שהתביעות שלי נידחו בגלל שק"ת השתמש במסמכים מזויפים?. שהמדינה לא דאגה לנסח בחוק את מעמדו המשפטי של שוחר בפנימיה, ועקב כך ניהלתי מאבקים משפטיים ארוכים בבתי המשפט, עד שביהמ"ש הכריע כי זכותו של שוחר לתבוע את קצין התגמולים?. יש לציין בפנייה לביהמ"ש יופיעו מדינת ישראל,משרד הביטחון,קצין התגמולים. זמן הערעור הולך ונגמר, אם אפשר תשובה מהירה."
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ליניב
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד13/01/2009יניב שלום,
נראה לי כי עניינך מורכב ואני שבה וממליצה לך לפנות בהקדם עם כל התיק לעורך דין על מנת שינחה אותך בקשר להמשך.
בברכה,
ד"ר (לרפואה) שלהב קמחי, עורכת דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)