"כבוד" לרופאים הנתבעים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• "כבוד" לרופאים הנתבעים
    יעקב
    12/01/2009

שלום ברצוי לתבוע רופא כירוג שביצע בי ניתוח מיותר ורשלני על ידי מנהל מחלקה בבית חולים אני חושש שבית המשפט "נותן כבוד" לרופאים -מדובר בפרופסור די מפורסם האם חששי מוצדק ? כ"כ אני חושש שבית המשפט נותן הנחות לצד הנתבע בכל מה שקשור לצד ה"מנהלתי" -לדוגמא איחור בהגשת כתה הגנה/ תצהירים ףמתקבל בסלחנות על ידי השופטים האמנם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מענה לצביקה

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    13/01/2009

צביקה שלום,
    מנסיוני, הריני להשיבך כי אם אכן מדובר בניתוח רשלני ומיותר, גם אם נעשה ע"י מנהל מחלקה מוכר ומפורסם, הרי שאין לחשוש מהגשת תביעה והתביעה תתברר לגופה בבית המשפט. אם יתברר בסופו של יום כי אכן היתה רשלנות - תהיה זכאי לפיצוי.
    יש לזכור כי כאשר מדובר בניתוח שבוצע במוסד רפואי לרופא יש ביטוח מטעם המוסד, והנתבע באותו מקרה יהיה המוסד הרפואי ולאו דווקא הרופא באופן אישי. המוסדות הרפואיים מבוטחים בד"כ בחברת ביטוח, והיא הנושאת בתשלום במידה והם נמצאים אחראיים.
    אל לך לחשוש להגיש תביעה רק משום שמדובר במנהל מחלקה בעל שם. עם זאת, יש לברר האם מדובר אכן ברשלנות, ולצורך זה אני ממליצה לך לפנות לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית על מנת להעריך את סיכויי התביעה.
    אינני מסכימה כי בית משפט נותן "הנחות" לצד הנתבע דווקא - כל מקרה נבדק לגופו של עניין. מתוך התביעות המוגשות ברשלנות רפואית רבות הן כנגד רופאים בעלי שם ו/או מנהלי מחלקות, ואחוז גבוה מהן מסתיים בקבלת התביעה.

בהצלחה,

עורכת דין ד"ר (לרפואה) שלהב קמחי
    מתמחה בתביעות בגין רשלנות רפואית ונזקי גוף
    טל' 03-9229404, 054-2233098

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו