מעמד משפטי פארמדיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעמד משפטי פארמדיק
    יניב
    05/08/2007

שלום רב
    אני מצטער מראש שהשאלה שלי פחות קשורה לרשלנות רפואית, אך כיוון שהיא קשורה לתחום רפואי שאינו מוגדר בחוק אודה לך אם תוכל להתייחס לנושא.
    אני פארמדיק מזה כשנה, בוגר תואר ראשון מאונ' בן גוריון ברפואת חירום ועובד בניידת טיפול נמרץ. ידוע לי שאין בארץ חוק מוגדר לגבי מעמד הפארמדיק ושהוא פועל מתוקף תקנות הרופאים (פעולות חריגות), השאלה שלי היא האם ישנה מניעה משפטית/חוקית להעסיק פארמדיק במסגרת רפואית כגון בית חולים/מרפאה/חברה פרטית ושהוא יבצע את אותם פעולות שלמד והתמקצע בהם במהלך הלימודים וההשתלמויות (כגון פתיחת וריד, הזרקת תרופות, אינטובציה וכו'), וכמובן האם זה יחשב כעבירה או התרשלות במידה ויגרם נזק כתוצאה מהפעולה (הכוונה לנזק כתופעת לוואי/סיכון שמוכר בפעולות אלו). אשמח אם תוכל להתייחס לביצוע העבודה בנוכחות/ללא נוכחות סמכות רפואית עליונה (רופא). ידועה לי שישנם "תקנות הרופאים -פעולות חריגות" שבהם יש התייחסות לפארמדיק(עוזר רופא), אך השאלה עד כמה ניתן לפרש את זה ולהתאים לכל מסגרת רפואית?
    אני יודע שהנושא נתון לפרשנות והיתי מאד שמח לשמוע את דעתך.

בכבוד רב ובתודה מראש
    יניב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעמד משפטי פארמדיק

הוספת תגובה

• מעמד משפטי פאראמדיק

עו``ד בועז אלקלעי
    05/08/2007

ככל עפ"י פקודת הרופאים [נוסח חדש], התשל"ז-1976, רק מי שקיבל רישיון מהמדינה לעסוק ברפואה רשאי לעשות כן.

סעיף 7 לפקודה קובע כי "רופא מורשה רשאי להעסיק, בפיקוחו האישי, אחיות, חובשים ועוזרים בקשר לעיסוקו המקצועי, אך לא יתיר למי שאינו רופא מורשה לטפל בחולה, להשגיח עליו או לנתחו, כשהענין דורש שיקול דעת או מיומנות מקצועיים של רופא".

בסעיף 2 לתקנות הרופאים (כשירויות לביצוע פעולות חריגות), התשס"א-2001, נקבע נקבע כי ". אחות מוסמכת, אחות מעשית ועוזר רשאים לבצע פעולה חריגה לפי האמור בתקנות אלה."

כמו כן בסעיף 3 (ג) לתקנות נקבע כי "לא יבצע אדם מהמפורטים בתקנה 2, פעולה חריגה, אלא באישור המנהל הרפואי של המוסד הרפואי, ובמוסד רפואי שהוא בית חולים - בהסכמת מנהל המחלקה שבה אמורה להתבצע הפעולה."

מהאמור לעיל עולה כי אכן רק רופא יכול לעסוק ברפואה, אך אחיות ועוזרים יכולים ליתן טיפולים המוגדרים בחוק והם יכולים לעשות כן בהסכמה ובאישור המוסד הרפואי בו הם עובדים.

כמובן, שמדובר בתשובה כללית וכי המידע אינו מהווה תחליף להתייעצות עם גורם מקצועי ו/או עו"ד מוסמך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו