הרופא לא המליץ על חיסון מציל חיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרופא לא המליץ על חיסון מציל חיים
    גל
    11/08/2007

שלום. הגינקולוג שלי לא טרח ליידע אותי על קיומו של חיסון לסרטן צוואר הרחם, למרות שהוא יודע על עבר של סרטן במשפחתי. האם אפשר לתבוע אותו על רשלנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חיסון מציל חיים

עו``ד בועז אלקלעי
    11/08/2007

קיימת לך עילת התביעה במידה והרופא המטפל לא טיפל בך עפ"י הקריטריונים הרפואים המקובלים, כאשר אני אוסיף כי במידה וקיימת היסטוריה משפחתית בנוגע לסרטן והרופא ידע על כך אך לא נתן לך טיפול רפואי נאות, הרשלנות הינה בדרגה חמורה עוד יותר.

יחד עם זאת יש לבדוק האם נגרם לך נזק כלשהו עקב הרשלנות, קרי האם חלית בסרטן האם הסרטן לא התגלה במועד .

שאלות אלה הינן חלק בלתי נפרד מתביעת רשלנות וזאת מאחר ועפ"י רוב בהעדר נזק אין כל טעם בהגשת תביעה.

שאלה דומה נענתה בפורום זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אם לא נגרם נזק אך עלול היה?

גל
    15/08/2007

לא נגרם נזק - תודה לאל לא חליתי בסרטן צוואר הרחם. עם זאת, יתכן ואחלה בעתיד כי טרם חוסנתי, או יכלתי לחלות בגלל שהרופא לא המליץ על החיסון. האם אין עילה במקרה כזה? תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    20/08/2007

לא ניתן להגיש תביעה המבוססת על "אם" או על מצב לא וודאי עתידי.

אני אסביר את דבריי באמצעות דוגמא: נניח ובאמצע המדרכה קיים בור עמוק, חשוף, בלתי מגודר ובלתי מאובטח, כך שקיימת רשלנות ברורה מצד העירייה. אני עברתי במקום ראיתי את המפגע עקפתי אותו ולא קרה לי דבר, האם בנסיבות האלה אני יכול לתבוע על מה שיכול היה להיגרם לי.

כשאלה משפטית, זו שאלה מעניינת, אך פרקטית, אין עילה וככל הנראה עפ"י המצב המשפטי היום- אין פיצוי.

מדוגמא הזו, בשינויים המחויבים, ניתן להקיש לעניינך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו