מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זו רשלנות רפואית?שולי30/04/2009
הגעתי לרופא השיניים בעקבות כתר קבוע שנעשה ע"י רופא אחר והתנדנד לי. הרופא טען שהמבנה נשבר ועליי לעשות כתר חדש. עוד אמר לי שלא כדאי לעשות שתל אלא אך ורק כתר. הוא הדביק לי באופן זמני את השן , לאחר מכן לקח מידות למבנה יצוק. ואז אמר שהוא ידביק לי את השן חזק כדי שיחזיק מעמד. כמובן שאחרי יום כבר הכתר התנדנד. כך הסתובבתי עם שן קידמית שנופלת לי כל רגע . עד שהוזמנתי לבוא למרפאה להרכבת המבנה. בזמן הטיפול הרופא שאל אותי מה עשיתי? לא הבנתי למה הוא מתכוון ונאמר לי שהחלק שבתוך השן (לא יודעת איך זה נקרא) נסדק, אמרתי לו שלא עשיתי כלום, להיפך שמרתי לא ללעוס בצד זה כי השן התנדנדה כל הזמן.
הרופא המשיך להתעסק עם המבנה , אך לבסוף אמר "תראי מה עשית! הרסת לי את היום!" החלק הפנימי של השן נשבר ואני חייבת לעשות שתל. שילמתי לו חלק מהסכום של הכתר שהיה אמור להיעשות. לענייות דעתי הרופא הוא זה ששבר את החלק הזה. איך אני יכולה לשבור את זה? הוא לא רוצה להחזיר את הכסף עבור הכתר , למרות שנותרתי ללא מבנה עם שן קידמית מתנדנדת. וגם עליי להוציא סכום נכבד עבור שתל שאין לי בכלל סכום זה. וכמובן שלא אעשה זאת אצל רופא זה שאבד לי האימון בו. ושאינו לוקח אחריות על מעשיו. הוא לא הביא בפניי בכלל את האפשרות שאולי אצטרך לעשות שתל , להיפך כמו שכתבתי בהתחלה.
האם יש מקום לתביעה ? ואם לא מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד30/04/2009שולי שלום,
כעיקרון ניתן להגיש תביעות בעילה של רשלנות גם כנגד רופאי שיניים. גם לתביעה כזו יש לצרף חוות דעת רפואית על מנת לבסס את טענות האחריות והנזק.
על מנת לבדוק לעומק האם יש עילה להגשת תביעה במקרה שלך אני מציעה לך לבקש העתק של תיקך ממרפאת השיניים, לרבות צילומי השיניים שבוצעו לך, ולפנות לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית על מנת להעריך את סיכויי התביעה וכדאיותה.
בברכה,
ד"ר (לרפואה) שלהב קמחי, עורכת דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)