חיסון לא נכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון לא נכון
    ליאת
    27/05/2009

שלום רב,
    שמי ליאת ואני בת 25 ו11 חודשים, בשבוע שעבר אחותי הגדולה הזמינה לי ולה חיסון כנגד סרטן צוואר הרחם מקופת החולים. לאחר 24 שעות החיסונים הגיעו, אחותי התחסנה בחיסון שנקרא CERVICAL היא בת 28, ולי הוזמן אותו חיסון(CERVICAL), כאשר הגעתי למרפאה בכדי לקבל את החיסון (לאחר 48 מהגעו אל קופ"ח) הובהר לי ע"י האחות כי זה אינו החיסון הטוב ביותר עבורי אלא עדיף לי להתחסן בGARDASIL, ביקשתי מהאחות ליצור קשר עם הרופא נשים שלי-היא סירבה וביקשה שאגיע 5 ימים מאוחר יותר להיפגש איתו (בכל הזמן הזה לא ראיתי, נגעתי בחיסון, הוא היה במקרר בחדר אחיות) לאחר המפגש עם רופא הנשים שלי החלטתי באופן סופי כי החיסון אשר אני מעוננינת לעבור(ואשר קיבלתי עליו הפניה 4 חודשיים קודם באותה מרפאה) הוא הGARDASIL, מאז ועד רגע כתיבת הודעה זו חלפו 7 ימים, בהנהלת קופ"ח שלי מסרו כי מסרבים להחליף לי את החיסון מטעמי מדיניות. בקופ"ח טוענים בפני כי זה "לא נורא" שהחיסון יושב במקרר האחיות ולא במקרר בתנאי בית מרקחת וכי הבעיה היא שאסור לטלטל אותו-אציין שוב כי שילמתי ופניתי לקופ"ח שלי בכדי שהם ידאגו להבאת החיסון(ניתן לעשות זאת באופן עצמאי ע"י מרשם)בצורה הטובה ביותר.וכי מעולם לא נגעתי בו.
    ואני חושבת לעצמי..אם החיסון לא מספיק טוב בכדי לחזור לבית המרקחת של הקופה למה לי להעז ולהתחסן בחיסון זה על אחת כמה וכמה שאינני מעונינת בחיסון זה.שאלתי היא כזו, האם מבחינת נהליים היה על רופאת המשפחה שנתנה את המרשם למנהלת המרפאה(אחותי רק קיבלה את המרשם הרופאה אפילו לא הציצה לעברה) לבדוק קודם מי אני, מה מצבי הרפואי, מה גילי והאם קיבלתי הפניה דומה בעבר? או פשוט להפנות אותי לרופא מומחה-נשים?
    במרפאה המנהלת טוענת שזו אשמתי שלא פניתי באופן ישיר לרופאה.
    אנא עזרו לי לבסס את טיעוני באופן ייצוגי-חוק רשלנות, הנחיות למתן תרופה...משהו בסגנון שאוכל לבוא עמו ולטעון לרשלנות רפואית שתחייב אותם להחליף לי את החיסון.
    תודה רבה וחג שבועות שמח,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לא נכון

הוספת תגובה

• ליאת שלום

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    28/05/2009

ליאת שלום,

טענותיך במקומן - אכן על הרופאה היה לרשום לך את החיסון בפניך לאחר שוידאה כי הוא הנכון ביותר עבורך. ישנם הבדלים בין שני החיסונים לסרטן צוואר הרחם, ויש לבדוק לגבי כל מטופלת מה משניהם הטוב ביותר עבורה, זאת לאחר שיחה עמה ובדיקה.
    במידה והחיסון שנרשם לך אינו המתאים ביותר מובן שאינך חייבת לקבלו וברור שלא לשלם עבורו.

בברכה,

ד"ר (לרפואה) שלהב קמחי, עו"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיסון יוחלף !!

ליאת
    29/05/2009

תודה רבה לך,
    אציין כי בסופו של דבר פניתי דרך מרכז טלפוני של הקופה למנהל מחוז של הקופה שאחראי לענייני תלונות ציבור, בשילוב של "צעקות" מבית- והעניין הוסדר:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאת שלום

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    31/05/2009

ליאת שלום,
    אני מאוד שמחה לשמוע. כך צריך.

עו"ד ד"ר שלהב קמחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו