אנימה חדשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנימה חדשה
    בת 26
    30/05/2009

בשבוע שעבר (יום ה' ) הלכתי למיון עקב כאבים ונפיחות בכף רגל ... שם עשיתי צילומי רנטגן ובדיקות דם שלא הראו איזהשהי בעיה של שבר או זיהום או דלקת ... ולכן שחררו אותי בהמלצות שמעקב רופא מטפל ובירור וטיפול באנימיה ...

יום אחרי זה (יום ו') התעלפתי בכביש , איבדתי את ההכרה לכמה דקות , חבלה וחתך בראש ... אישפוז בבה"ח ...

משהבנתי שבביקורת הראשונה במיון היה לי הימוגלובין ממש נמוך ( HB=7.2) , ולא נאמר לי כלום על כך - רק אמרו שיש לך אנימיה ותעקבי אחרי זה ... וביום ו' היה לי HB=5 וקיבלתי 6 מנות דם וגם כן עברתי ניתוח בקיבה ( היה כמה כיבים מדממים בה ) ...

האם המקרה ( ביקור במיון בפעם הראשונה יום ה') נחשב לרשלנות רפואית ?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנימה חדשה

הוספת תגובה

• תשובה לבת 25

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    31/05/2009

שלום רב,

לצורך הוכחת רשלנות רפואית דרוש כי יתקיימו שלושת יסודות העוולה - חריגה מסטנדרט הטיפול המקובל, נזק וקשר ביניהם.
    במקרה שלך אובחנה האנמיה כבר בחדר המיון אך את הבירור הם הותירו לרופאי קופת חולים. ההתעלפות והחתך בראש היו קרוב לודאי בגלל האנמיה, שבסופו של דבר אובחנה. ניתן יהיה לטעון כי נפילתך והחבלה בראש הינן בשל האנמיה בעטיה לא אושפזת עוד במועד פנייתך הראשונה. עם זאת, אם לא נותר לך נזק משמעותי עקב כך (צלקת גדולה למשל) ספק אם כדאי יהיה להיכנס להליך משפטי בו תהא דרושה חוות דעת רפואית (ואולי אף יותר מאחת) על מנת להוכיח הן את הרשלנות והן את הנזק.
    על מנת לבדוק עניין זה יותר לעומק תוכלי לבקש העתק מהמסמכים הרפואיים הרלבנטים ולפנות לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית על מנת להעריך את סיכויי התביעה.

בהצלחה,

ד"ר (לרפואה) שלהב קמחי, עו"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

בת 26
    01/06/2009

בהתחלה תודה על תשובתך ,

לא היו סימנים מיוחדים שהיו אמורים להחשיד על דימום אקטיבי ... את האמת לא יודעת ממש -

הרופא שאל אותי שמתי עשיתי בדיקת דם ? ואמרתי לו שבשבוע שעבר והיה ההימוגלובין 11.7 , ...

וחוץ מזה הוא גם יודע שעברתי ניתוח לפני חצי שנה ( s/p distal gestrectomy+vagotomy - billroth II ובזמנו קיבלתי כעשרה מנות דם וזה היה בגלל כיבים מדממים בקיבה ) .

וגם כן , לפני כשלושה חודשים שייתי מאושפזת במח' אורטופידת באותו בה"ח שגם הרופא שבדק אותי במיון יודע כל הסיפור - באמצע האישפוז התעלפתי וכמובן עשו לי בדיקות וההימוגלוין ירד ל- 4.6 וקיבלתי מנות דם ...

האם הרופא במיון לאור העבר שלי לא היה אמור לייעץ ברופאים אחרים כמו כירורכים או פנמאיים ?!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרים שלום

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    07/06/2009

אם נלקחה לך במיון ספירת דם ולא היתה תקינה, במיוחד על רקע בדיקה קודמת תקינהבהחלט היה מקום להמשך בירור.

בברכה,

ד"ר שלהב קמחי, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו