מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשלנות רפואית.ישראל13/09/2007
שנה טובה.
אמא הגיעה לבית חולים מבית האבות בו התגוררה עקב חשד לעצירות שתן. בבית החולים התברר כי לקתה בחיידק בשתן שעקב הגילוי המאוחר וחוסר הטיפול עבר גם לדם.
הטיפול לא עזר, ולאחר כשבוע נפטרה. מסיכומי המחלה שנרשמו על ידי רופאי בית החולים התברר כי בנוסף היא הגיעה לבית החולים גם במצב של חוסר תזונה.
האם ניתן להגדיר זאת כרשלנות רפואית של רופא בית האבות והצוות
המטפל ?
תודה.
ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות רפואית
עו``ד בועז אלקלעי13/09/2007ראשית וקודם לכל אני משתתף בצערך.
לגופם של דברים ואם להתחיל מהסוף אז אשיב לך כי ניתן להגדיר את הטיפול באמא כרשלנות רפואית.
יחד עם זאת יש לבדוק ולבודד את גורמי הרשלנות ולאתר את המזיקים הפוטנציאליים וזאת ניתן לעשות רק לאחר לימוד מקיף של כל החומר הרלבנטי בעניינה של אמך ז"ל ובעזרת עו"ד מנוסה בתחום.
שנה טובה
אלקלעי בועז, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה.
ישראל13/09/2007ראשית, תודה על התשובה המהירה.
המידה ונחליט כי אכן אנו רוצים לבדוק את הטענה לרשלנות רפואית הרי
שאנו זקוקים לתיק הרפואי שנוהל בבית האבות בו שהתה אימי ז"ל עד אישפוזה ופטירתה.
כיצד אני יכול לחייב את מנהל בית האבות להעביר לידי את התיק רפואי על כל תכולתו ?
כיצד אני יכול לוודא כי במידה ואצליח לקבל את התיק, לא נעשו בו שינויים
כגון הוצאת מסמכים, שינוי רשומות וכד'.
האם יש חוק שמחייב את מנהל בית החולים לשמור על התיק לפחות לתקופה מוגדרת או שהוא יכול להשמידו מתי וכיצד שיחפוץ ?
האם " אי מציאת " התיק יכול להתקבל כטענה של השמדת ראיות ?
שוב שנה טובה והרבה תודות.
ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראה תשובתיי בהמשך לשאלתך השנייה
עו``ד בועז אלקלעי16/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג ואופי הרשלנות.
ישראל.15/09/2007שבוע טוב ושנה טובה.
הרשלנות שאני מדבר עליה היא הרשלנות של רופאי בתי האבות !
מטבע הדברים, השוהים בבתי האבות הם ברובם בגילאים מתקדמים, כאשר דייר בבית אבות נפטר
תמיד ניתן לתרץ זאת בגילו המופלג ובזאת ששעתו הגיעה . . . .
לרופא אין בדרך כלל שום בעיה לחתום על תעודת הפטירה.
הבעיה היא עם הפיקוח והביקורת על בתי האבות. מניסיון והכרת הנושא במשך 10 השנים
האחרונות, אני נאלץ לציין כי הפיקוח = 0 ! אין פיקוח רציני כלל, מידי פעם יש "ביקור" בבית האבות
שהבעלים עודע עליו מראש ומתכונן בהתאם . . .
שרי הרווחה והבריאות צריכים לתת דעתם על כך וראשית להגביר את הפיקוח, לבקר לעיתים קרובות ובהפתעה וכן לתת חסיון לבני המשפחה שיביאו מידע ספציפי.
נוסף על כך, גם בית החולים, למשל במקרה של אימי לא העביר את המידע שהיא הגיעה מבית האבות
במצב של תת תזונה, בנוסף לבעיה נוספת. הרי זה כמו העלמת ראיות והסתרת מידע.
יש לאלץ את בתי החולים להעביר מידע זה לרשויות באופן מיידי בזמן הגעת החולה לאישפוז !!!
נראה לי כי זה בגדר חלום רחוק, אך אם כל המחליטים ובעלי הסמכות יחשבו על הוריהם, אני בטוח
שדברים יזוזו יותר מהר.
דבר ראשון, יש להגביר את הפיקוח על בתי האבות.
שנה טובה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשלנות בבית אבות
עו``ד בועז אלקלעי16/09/2007אני מבין את טענותייך המוצדקות, אך כעו"ד בטרם אשיב תשובה דיכוטומית לכאן או לכאן, אני חייב לבחון את המסמכים ולאבחן האם בוצעה רשלנות שכזו.
יחד עם זאת, אינני רואה שום סיבה להגיע לתת תזונה, כאשר גם אם הזקן לא מעוניין לאכול, יש דרכים אחרות בכדי לספק לו את האנרגיה הדרושה, גם מבלי להכריחו.
יתר הטענות צריכות להיבדק, אך משאלתך נראה כי קיימת עילת תביעה.
לגבי שאלתך הנוספת, יש דרכים לחייב את הצד שכנגד לספק את כל המסמכים הרפואיים, הן כחלק מהליך משפטי והן באמצעות איסוף החומר הרפואי בעניינו של הפציינט.
אם צד מעלים מסמכים או מציג את "האמת" החלקית, הרי שקיימות טכניקות משפטיות להעביר את נטל הוכחת התביעה לנתבעים, כך שאם הם גרמו לנזק ראייתי אז שישלמו...
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)