מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד מתי אפשר לתבועיהלי29/12/2009
עברתי תאונת דרכים לפני 30 שנה
ביטוח לאומי לא קבע לי אחוזי נכות בתואנה שאייני מוגבלת.
בנוסף, 20 שנה ניתוחים בגב שלא הצליחו בעקבות בעיית עקמת.
אכן, אני לא מוגבלת, ועובדת ואפילו מתעמלת אבל הכאבים שאני סובלת הם בהחלט בלתי נסבלים ומקשים עלי לעשות כל אחד מהעבודות בהם עסקתי עד היום.
אני יודעת על תווי נכה, למשל, לאנשים שעבור תאונת דרכים ונפגעו קשה ברגל, כמוני, והם אינם מוגבלים.
איך נקבע למי מגיע אחוזי נכות ולמי לא?
האם אני יכולה לבקש עכשיו כבוגרת מה שלא ביקשתי כילדה שכן עם התבגרותי הכול נעשה כואב וקשה יותר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהלי שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד29/12/2009יהלי שלום,
התשובה לשאלתך מורכבת מאחר ובמקרה של תאונת דרכים ישנם מספר סוגי תביעות:
א. תביעה נגד מבטחת הרכב בו נפגעת בביטוח חובה - מתיישנת לאחר 7 שנים ממועד האירוע.
ב. תביעה לביטוח לאומי מחלקת נפגעי עבודה - דרוש כי המוסד לביטוח לאומי יכיר בתאונה כתאונת עבודה, ובהמשך כי יקבע נכות בשיעור של יותר מ - 9% לצורך קבלת פיצוי. משאלתך הבנתי כי ככל הנראה תביעה זו נדחתה. על החלטת הביטוח הלאומי ניתן לערור תוך 30 יום.
ג. תביעה לנכות כללית בביטוח הלאומי - וזו האופציה הפתוחה עבורך. רצוי להגיע לועדה עם חוות דעת של מומחה שמתאר את מצבך, בדיקתך ומה אחוזי הנכות המגיעים לך לדעתו. לביטוח הלאומי אין חובה לקבל את המלצתו אך הוא מתייחס אליה. גם על החלטה זו ניתן לערור תוך 30 יום. מומלץ להתייעץ עם עו"ד ואף להגיע עם עו"ד לועדה.
בהצלחה,
עורכת דין ד"ר (לרפואה) שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד מתי אפשר לתבוע - המשך
יהלי05/01/2010ראשית, תודה.
שנית, למי עלי לפנות כדי ש"יוביל" את התהליך?
רופא מומחה שיקבע את חומרת המצב ויכתוב המלצה לביטוח לאומי ואחר כך לעורך דין?
עורך דין באיזה תחום?
יש המון פרסומים באינטרנט על חברות שמתעסקות בזה, האם הן "בטוחות"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהלי שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד05/01/2010יהלי שלום,
אני ממליצה לך לפנות קודם כל לעורך דין העוסק בתחום נזקי הגוף שיבחן אילו תביעות ניתן להגיש וינחה אותך לגבי ההמשך.
לגבי חברות המפרסמות באינטרנט ואינן עורכי דין - אני ממליצה להדיר מהן את רגליך, מאחר ועל פי החוק רק לעורך דין מותר לעסוק בייצוג משפטי.
בהצלחה,
עורכת דין ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)