שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גילי
    03/01/2010

לפני 6 שנים פניתי לנוירולוגית בעקבות כאבי ראש חזקים וחוזרים. היא ניסתה איתי כמה תרופות ובסוף קבעה תרופה אחת - רסיטל. דיווחתי על כך לרופא משפחה המטפל בי והוא הסביר שמדובר בתרופה להתמודדות עם דיכאון ומצבי לחץ ושהיא כנראה חשבה שכאבי הראש נובעים מלחץ. הוא אמר שזה בסדר. במהלך 5 שנים נטלתי את התרופה כל יום, הוסבר לי שו תרופה מונעת, אבל כאבי ראש לא פסקו. מה שכן פסק מצד שני זה חשק מיני אצלי וגם עליתי 15 ק"ג במשך ה-5 שנים, ולא השפיע שעשיתי דיאטות או ספורט פשוט נהייתי בטטה. לאחר ה-5 שנים עברתי עיר ופניתי לרופםאת משפחה אחרת.ץ היא הזדעזעה כשמעה על כך שרשמו לי את התרופה, אמרה שממש לא נוהגים לתת אותה לבנות 21 אלא לאנשים מבוגרים בהרבה ועם דיכאון חמור. היא השוותה את זה לכך שעשו לי גבס במקרה של שריטה. הפסקתי לקחת את התרופה, כאבי הראש פסקו בעקבות כך (הם ליוו אותי למרות התרופה) ולאחר מאמץ של שנה חזרתי פחות או יותר למשקלי הקודם. השאלה שלי האם אני יכולה לתבוע את הנוירולוגית שרשמה לי את התרופה? היא לא הזהירה אותי מפני תופעותל הלוואי וככל הנראה רשמה אותה שלא לצורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גילי שלום

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    05/01/2010

גילי שלום,

על פניו טיפול בתרופה לא מתאימה ללא ביקורת ותוך שהיא גורמת לתופעות לוואי ונזקים יכולה להוות עילה לתביעה ברשלנות רפואית. אני ממליצה לך לבקש העתק של התיק הרפואי מהמוסדות הרפואיים בהם טופלת (חובתם להעתיק עבורך את הרשומה מכוח חוק זכויות החולה) ולפנות להתייעצות לעורך דין העוסק בתחום של רשלנות רפואית. שימי לב לנושא ההתיישנות - תביעות ברשלנות רפואית יש להגיש תוך 7 שנים ממועד גילוי הנזק כך שנראה כי תביעתך תתיישן בקרוב, ולאחר שיחלפו 7 שנים ממועד מתן התרופה בפעם הראשונה לא תוכלי להגישה - הזדרזי!

בהצלחה,

עורכת דין ד"ר שלהב קמחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו