מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץמירב16/02/2010
שלום רב. לפני כשלושה חודשים החלו לי כאבים בשיניים. הלכתי לרופא שיניים והוא אמר לי ללכת למומחה חניכיים.בנוסף הוא אמר לי לתת לו את התיק הרפואי שלי ולשאול אותו אם אני יכולה לקבל טיפול במרפאות או רק בבית חולים. הלכתי למרפואות כללית סמייל נתתי לרופא שיניים שם את התיק הרפואי ואמרתי לו מה שאמר לי הרופא שיניים שהייתי אצלו. למחרת קיבלתי טלפון מהם שאומר שמומחה החניכיים שלהם אמר לשלוח אותי לבית חולים. ביקשתי את זה בכתב כדי להסדיר תשלום עם קופת חולים ובמשך חודש וחצי לא קיבלתי מכתב ולא קיבלתי טיפול. הכאבים המשיכו והחמירו ולבסוף אמרה לי המזכירה שאם כל כך כואב לי אני יכולה לעלות למיון. עליתי למיון ומתמחה מטעם מחלקת פה ולסת ראה אותי ואמר לי לחזור לביקור יומיים לאחר מכן כדי שמומחה יראה אותי ויחליט. המומחה שראה אותי וראה את התיק הרפואי שלי קבע שאין שום מניעה מלקבל טיפול במרפאות ורשם לי את זה בכתב. שבוע לאחר מכן חזרתי למרפאות כללית סמייל עם המכתב והמומחה שלהם (שעובד באותה מחלקה שבה מומחה אחר כתב שאני כן יכולה לקבל טיפול) אמר שאני לא יכולה לקבל טיפול והפעם הוא רוצה לשלוח אותי לבית חולים אחר מרוחק יותר מאיזור מגורי. במשך שלושה חודשים לא קיבלתי טיפול הכאבים החמירו ואחרי שלשוה חודשים בהתערבות של רופאת משפחה שגם היא אמרה שאין מניעה מלקבל טיפול במרפאות המומחה החליט לעניק לי טיפול ואמר לי שיש לי מזל כי בעיית החניכים שלי רק בשלבי התחלה. פוטרתי ממקום עבודתי כי לא יכולתי לעבוד עם הכאבי שיניים הללו. אני כבר שלושה חודשים עם אלגונוזין פורטה כל יום. המומחה מזלזל בבריאות שלי וכל פעם אומר לי משהו אחר. במקרה כזה מה אני יכולה לעשות? שלושה חודשים של סבל עברו עלי ועוד סבל רב לפני עקב אי מתן טיפול הולם בזמן. פוטרתי מעבודתי ואני עדין לא מצליחה לקבל טיפול כי כל פעם הוא אומר אחרת פעם כן ופעם לא (למתן טיפול במרפאות) ובנתיים הוא גובה המון כסף ממני. אנא עזרי לי מה אני יכולה לעשות בנידון? לציין כי כשהגשתי תלונה רשמית לכללית סמייל נאמר לי במפורש שהם ישלמו על המיון ויפצו אותי. עד היום שלושה חודשים אחרי אני עדין ממתינה למכתב מהם. את התשלום למיון הם לא שילמו ואני קיבלתי התראה לתשלום בתוספת ריבית. שאלתי היא האם ההתנהלות של כללית סמייל בכלל ושל המומחה בפרט היא לקויה והאם יש משהוש אפשר לעשות בנידון? אני טודנטית ואין לי כסף למשפטים ולתביעות ובכלל להוציא על טיפול שיניים מורכב ויקרה בבית חולים שאני יכולה קלבל בהנחה משמעותית מקופת חולים במסגרת המרפאות שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד בועז אלקלעי21/02/2010סליחה על התשובה הקצרה אבל נראה לי שאת צריכה להסדיר את הבעיה עם קופת החולים שלך בהקדם האפשרי. קיים מוקד לפניות ציבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)