מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פגיעה בשן שלא קשורה לטיפולאהרון27/02/2010
שלום עשיתי טיפול ברשת כללי סמייל של כתר בשן של הלסת העליונה בפגישה הראשונה עם הרופאה היא אמרה לי שהיא יכולה לעשות את הכתר בלי לגעת בשום שן אחרת בפה חוץ מהשן שעושים בה את הכתר. אחרי שהיא שמה את הכתר הרופאה השחיזה את השם התחתונה לכתר וכתוצאה מכך הגובה של השן התשנה וגם הצורה השתנתה במקום עיגול כלפי מעלה נהיה עיגול כלפי מטה, הנגיעה בשן שלמטה נעשתה בלי ידיעתי והסכמתי בתחילת הטיפול היא השחיזה את השן למטה ועצרתי אותה מלעשות זאת ובהמשך הטיפול היא שוב השחיזה ובפעם השנייה כבר לא עצרתי אבל הנגיעה בשן השנייה לא הייתה בהסכמתי, דיברתי עם מנהלת הסניף שאמרה שהיא לא חייבת לקבל את הסכמתי או לידע אותי על זה למרות שבאתי בשביל הכתר ונהרסה לי הצורה הרגילה של השן. כרגע אני במצב שצריך להשחיז את הכתר וטיפה את השן שהיא הרסה כדי לתת לזה צורה יותר טובה אני ביקשתי שרופא אחר יעשה את זה והם לא הסכימו כרגע גם יש משהו שמפריע לי בשיניים ובגלל שלא הסכמתי שאותה רופאה תעשה את הטיפול זה נשאר בלי טיפול. וגם הם לא רצו לתת לי את הצילום שיניים, אחת השאלות היא איך אני יכול גם להוציא מהם את הצילום? כי זה יכול להיות ראיה במשפט. הצילום מראה שבאמת יש שינוי בשן כמובן שהמנהלת אמרה שיש רק שינוי קטן אבל לדעתי זה פגיעה גדולה. רציתי לדעת אם יש לי פה עילה לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות ואם יש לי סיכוי לנצח פה, אף פעם לא עשיתי דבר כזה אבל אני מאד מעוצבן בגלל המקרה הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהרון שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד28/02/2010אהרון שלום,
תודה על פנייתך. תביעות כנגד רופאי שיניים מהוות את נפח התביעות הגדול ביותר ברשלנות רפואית. כאשר הנזק אינו גדול, על מנת לחסוך בהוצאות ניהול התביעה ניתן להגישה בבית משפט לתביעות קטנות ובמיוחד כאשר מה שנדרש אלו החזרים כספיים.
ניתן גם לפנות אל הרופא שבד"כ מבוטח ולנסות ליישר את ההדורים מחוץ לכתלי ביהמ"ש.
לגבי התיק הרפואי שלך לרבות צילומי השיניים - בהתאם לחוק זכויות החולה אתה זכאי לקבל העתק מכל בדיקה או מסמך רפואי שלך, לרבות אצל רופא השיניים. כך שאני מציעה שתפנה אליהם לבקש העתק.
בהצלחה,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
אהרון01/03/2010תודה רבה על העזרה עכשיו התקשרתי ודיברתי איתם וגם ראיתי שיש חוק שאומר שהם חייבים לתת לי את העותק של הצילום והפקידה אמרה שמגיע לי גם לקבל את הצילום של השן שאני רוצה אפילו בלי להכין עותק כי לא טיפלתי בשן הזאת אלה באחרת, שזה אומר שהמנהלת שיקרה לי הם פשוט חוצפנים שם אני לא רוצה להגיע אם הרופאה להסדר אני רוצה לתבוע אותם אולי רק ככה הם ילמדו.
ורציתי לשאול שאלה קטנה שדיברתי אם המנהלת היא אמרה שלהשחיז את השן למטה וזה הליך סטנדרטי והם לא חייבים להודיע לי אם הם משחיזים את השן שמתחת לכתר שזה נראה לי מגוחך ולא הגיוני שמותר להם לשנות לי את השן בלי להודיע לי על זה, יום אחרי הטיפול זה נראה לי שינוי ענקי אבל עכשיו אחרי כמה ימים זה כבר לא נראה לי כל כך גדול אבל עדיין היא קיצרה לי את השן וזה מפריע לי מאד בפה ברגע גם שאני יקבל את הצילום אני ינסה להשיג חוות דעת ממומחה הבנתי שבלי זה יפסלו את המשפט ישר.
ועוד שאלה אחת קטנה המנהלת של הסניף הציע לי שיחיזו את הצד של השן ואת הכתר טיפה וזה פחות יפריע לי ויראה טיפה יותר יפה ככה, אני הסכמתי שיעשו את זה אבל ביקשתי רופא אחר אני לא רוצה שאותה רופאה תיגע לי בפה בשום אופן, והמנהלת סירבה לזה שרופא אחר יעשה יסדר את זה ועכשיו למרות ששילמתי להם על הטיפול אין לי מי שיסדר לי את הבעיה כי אני לא מוכן שאותה רופאה תיגע לי בפה רציתי לדעת עם זה סעיף שאני צריך להוסיף במשפט או שזה לא קשור?
שוב תודה רבה על העזרה אני מעריך את זה מאד עזרת לי מאד בתגובה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהרון שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד02/03/2010כעיקרון אם הם עומדים על כך שתטופל על ידי אותה רופאה שבה אינך מעוניין, ואינם מוכנים להעביר אותך לרופא אחר, ואף אינם מוכנים להשיב את כספך, תוכל להוסיף עובדות אלו לכתב התביעה ואף לדרוש פיצוי בגינן.
בהצלחה, ושמחה שעזרתי,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול שיניים בעייתי
ramon8507/03/2010שלום רב,
קראתי בעיון את המקרה שלך, קרה לי מקרה דומה אך שונה, בכל אופן אני התייעצתי עם הרבה מומחים בעניין (בין היתר גם רופאים פרטיים) בכדי לדעת אם קיים פה "קייס" אמיתי אשר בגינו אני זכאית למשהו מהקופה, במקרה שלך מכללית סמייל.
בכל אופן הצפתי את הרשת בשאלות בפורומים שונים בכדי לקבל תשובות, בסופו של דבר לא התייאשתי והמילה האחרונה עדיין לא נאמרה!
לכן, בהודעה זו אני מחזקת את דבריך, אל ייאוש! דרוש את זכויותייך כפי שהם מגיעים לך!
המשך יום טוב
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)