מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תבעית כללית סמייל בגלל כתרחיים31/03/2010
שלום תודה רבה על העזרה שאתם נותנים פה, יש לי כמה שאלות
עשיתי כתר בשיניים ואחרי שהרופאה שמה את הכתר היא קחדה בשן התחתונה לשן של הכתר שינתה את הצורה שלה בלי להודיע לי או אפילו לשאול אותי על זה. למרות שהיא אמרה לי לפני שהתחלנו את הטיפול שהיא לא נוגעת בשום שן חוץ מהשן של הכתר. המנהלת של הסניף אמרה שזה תהליך סטנדרטי והיא לא חייבת להודיע לי אבל לא נראה לי הגיוני שמותר לה לשנות לי את הצורה של השן בלי להודיע לי. עכשיו יש לי גם צילום של השיניים מתחת לפני שהתחלתי את הטיפול אז אני גם יצלם צילום אחרי שיראו שיש הבדל.
אז חשבתי להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ורציתי לשאול כמה שאלות:
1) לפי חוק זכויות החולה אם הבנתי נכון הרופא חייב לתת לי את המידע הרלוונטי לטיפול, שאלתי רופא אחר שאני מטפל אצלו והוא אמר שצריך להודיע אבל זה תופס מבחינה משפטית אני יכול לתבוע רק על זה שהיא לא הודיעה לי? אני מזכיר גם שבטיפול הראשון שאלתי אותה במפורש אם היא נוגעת רק בשן של הכתר והיא אמרה כן אני לא נוגעת בשום שן אחרת מהכתר.
2) אני די בטוח שהיא עשתה פאשלה באיך שהיא קדחה לי את השן כי השן עכשיו בשיפוע של קשת הפוך במקום איך שהיה מקודם ונראה כאילו זה נשבר. אני רוצה להשיג חוות דעת רפואית אבל קראתי שחוות דעת רפואית של מומחה עולה איזה 1000 שקל אז רציתי לדעת אם בבית משפט לתביעות קטנות צריך גם לזמן את הרופא המומחה? ובמקרה שלא צריך האם יש רופאים שלוקחים על דבר כזה איזה 100 שקל במקום 1000? אם יש ואפשר גם המלצה אפילו לאיימל אני אשמח. ובמקרה שאין ויש רק ב1000 שקל התיק יתפוס אם אני אגש בלי חוות דעת וישים רק תמונה של לפני ואחרי מהצילום של הרופא שיניים? כי קראתי שאם באים בלי חוות דעת מבטלים את התיק ישר אבל אני יכול אולי גם לתבוע רק על זה שהיא נגעה בשן בלי לשאול אותי.
3) כמו השאלה למעלה אני פשוט ישאל גם פה אם אני מביא את הצילום של לפני ואחרי במקום חוות דעת יש לי על מה לתבוע? וגם אם רופא שייניים פשוט ולא מומחה כחוות דעת זה גם בסדר?
אני כבר חודש מחכה אם זה רק בגלל חוות דעת ואני רוצה כבר להגיד את התביעה ואני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות. דיברתי כבר אם הרופא שיניים הם לא רוצים להציע פיצוי אז מה שנשאר זה רק לתבוע אותם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד31/03/2010חיים שלום,
אם רופא, או רופא שיניים, מבצעים טיפול כלשהו מבלי ליידע את המטופל יש בכך הפרה של חובת ההסכמה מדעת, והם יחובו באחריות בשל כך. יש להוכיח בבית המשפט כי אכן לא ניתן הסבר כנדרש. אם יוכח כי לו היה ניתן ההסבר הטיפול לא היה מתבצע והנזק לא היה נגרם, על המטפל לחוב בשל הנזק שנגרם. אם לא הוכח הנזק, יחוב המטפל בגין הפגיעה באוטונומיה אם ימצא בית המשפט כי אכן היתה כזו.
לגבי רשלנות - יש להוכיחה בחוות דעת מומחה רפואי. בד"כ עלות חווה"ד הינה כמה אלפי שקלים. במקרה ומוגשת, זכותו של הצד השני להגיש חוות דעת נגדית ואף לחקור את עורך חוות הדעת.
כאשר מוגשת תביעה מסוג זה לבית משפט לתביעות קטנות, השופט יכול לדון בה או להחליט שהוא מעביר אותה לבית משפט השלום, אם העניין מורכב מדי לעניות דעתו.
בדרך כלל צירוף צילום השיניים ללא חוות דעת לא יועיל, מאחר והשופט איננו רופא שיניים ובד"כ לא יודע על פי הצילום האם היתה רשלנות או לא.
בבית משפט לתביעות קטנות ניתן לקבל בד"כ השבה של כספי הטיפול אם מוכיחים כי הטיפול לא היה מוצלח, או כי הובטחה תוצאה שלא קוימה.
בהצלחה וחג שמח,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)