מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשלנות רפואית וטרינריתשני11/06/2010
שלום רב,
הייתי שמחה לקבל את חוות דעתך בנוגע למקרה מצער שקרה לי עם כלבי.
כלבי בן השנתיים, נדרס ככל הנראה כאשר לא היו לכך כל סימנים פיזיים חיצוניים. אולם הוא התנהג מאוד מוזר ומשכך נלקח לטיפול אצל הוטרינרית הקבועה שלנו אשר הפנתה אותי לעמיתה למקצוע ע"מ שיבצע בדיקת אולטראסאונד לכלב שאובחן כי סובל מכאבי בטן עזים. אציין כי הייתה לי את האפשרות לקחת אותו לכל וטרינר אחר בסביבת מגוריי הקרובה אולם היא המליצה על אותו עמית שנמצא 50 דק' נסיעה, בשל "מקצועיותו" הרבה. בשעת לילה מאוחרת הגעתי אל אותו אדם אשר ביצע את האולטראסאונד ושלל כל פגיעה פנימית. שבתי ושאלתי האם לא ייתכן שהכלב נדרס והוא ענה שלא. הופתעתי לשמוע שלא מצא דבר בצילום וכי חוות דעתו היא "חשד לדלקת בלבלב". אציין כי הוא מיהר לסיים את הבדיקה ולא נאות לתת טיפול ארוך בשעה זו. למחרת הכלב הוחזר לוטרינרית שר טיפה בו כמי שיש לו דלקת בלבלב. מיד כששב הביתה החל לבכות בכי איום מכאב ומשהוחזר אליה הממליצה לקחתו לביה"ח. הכלב הובהל לביה"ח הוטרינרי שם שוב התבצעה בדיקת אולטראסאונד ומיד התגלה בקע בסרעפת ושגרם למעיים שלו לעבור מחלל הבטן לבית החזה. הכלב היה בסכנת חיים היה חייב ניתוח מיידי. את הניתוח עבר כ-20 שעות לאחר בדיקת האולטראסאונד הראשונה אצל אותו וטרינר "מקצועי". למרבה הצער הוא לא שרד את הניתוח ומת כבר בשעה הראשונה.
הייתי רוצה לדעת האם יש פה עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית?
אודה לך על תשובתך,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד12/06/2010שני שלום,
גם ברפואה וטרינרית, בדומה לרפואה, יש צורך בצירוף חוות דעת רפואית (של וטרינר במקרה זה) לתמיכה בטענות התביעה. אלא שבד"כ בוטרינריה הפיצוי שפוסק ביהמ"ש, גם אם מצליחים להוכיח רשלנות, אינו גבוה. גם הסטנדרטים הנדרשים מרופא וטרינר הינם נמוכים יותר מאלו הנדרשים מרופא של בני אנוש.
במקרה שלך אני ממליצה לך, תוך שאת שוקלת את האמור לעיל, אם עדין את חפצה לבחון אפשרות להגשת תביעה, לפנות לעו"ד העוסק בתחום ולהעריך את סיכויי תביעתך. יש לזכור שלא כל איבחון שגוי הוא בהכרח רשלנות..
בברכה,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)