מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינוי רופאים מטעם בית המשפטחני18/11/2007
עברתי תאונת עבודה בידי וקיים תיק נזיקין נגד המעביד
הייתי רוצה לשאול בנושא מינוי רופאים מטעם ביהמ"ש.
1. בתחום האורטופדי: הרופא מטעמי וכן הרופא מטעם הנתבעת קבעו בטבלת הנתונים שהכיפוף הגבי של פרק כף ידי הוא 5 מעלות. הרופא שלי כתב בחוות דעת כתב 20% והנתבעת 10%
סעיף 41(10) מתייחס לכיפוף הגבי של פרק כף היד וקובע 10% למקרה שקיים כיפוף גבי של לפחות 15 מעלות שלא מתאים לנתונים שהציגו הרופאים גם מצד הנתבעת.
כעת לפני שלב ההוכחות הסתבר לי לאחר עיון בפרוטוקול שהשופטת היא צד לעניין והיא זו שהחליטה למנות רופא מטעם בית המשפט ולכן בקשתי את פסילתה ואכן מונתה שופטת אחרת במקומה.
האם יש מקום לבקש את ביטול המינוי של הרופא מטעם ביהמ"ש, כי למעשה אין פלוגתא, שניהם מסכימים על הנתונים.
2. בתחום הנוירולוגי: מונה רופא מטעם ביהמ"ש ראש מחלקה מרמב"ם
ופרופסור X כותב שהנזק נגרם בעת הניתוח (התרחש ברמבם), הרופא לא היה כירורג ולא כירורג כף היד אלא מתמחה ובעת ה"ניתוח" המתמחה כותב במפורש שנקרע העצב המוטורי הרדיאלי הנקרע PIN. האם אין מקום לבקש את פסילתו של המומחה מטעם בית המשפט מהיותו ראש מחלקה ברמב"ם? היתכן שהמזיק הוא גם הבורר? האם כלל יש מקום למנות רופא מטעם בית המשפט כשהמתמחה מודה שהעצב הרדיאלי בעל רכיב מוטורי נקרע בעת הניתוח???
אודה על כל תשובה בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוי מומחים מטעם בית המשפט !
עו``ד בועז אלקלעי19/11/2007תחום אורטופדי:
על פי התקנות , יש סמכות לבית המשפט למנות מומחה רפואי מטעם בית המשפט, גם בניגוד לרצון הצדדים וככל שהוא סבור שיש מקום לעשות כן.
רופא מטעם בית המשפט, מאפשר לשופט להסתמך על רופא "נייטרלי" שאינו קשור ותלוי במי מהצדדים לתיק.
בדרך כלל במצב שכזה באי כוח הצדדים אשר מתנגדים למינוי המומחה, מבקשים לעמוד על חוות הדעת שהוגשה מטעמם .
כאשר שופט ממנה מומחה, הוא לא הופך לצד לתיק ועל כן לא ברור לי מה הייתה העילה להחלפת השופטת ודבר זה לא נראה לי הגיוני.
תחום נוירולוגי:
אכן יש טעם לפגם, כאשר בתביעה לרשלנות בניתוח בבית חולים רמב"ם, מונה ע"י בית המשפט מומחה שהינו מנהל המחלקה.
היה מקום לבדוק טענות אלה מיד עם המינוי של המומחה.
על כל פנים יש לבקש מיד את פסילתו של המומחה ובייחוד אם טרם ניתנה חוות דעתו .
בית המשפט צריך לפסול את המומחה ולו למראית פני הצדק ובכדי לא לגרום עיוות דין לתובע.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)