מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תביעה נגד רופאקרן19/04/2007
רציתי לתבוע רופא בגלל רשלנות רפואית, אך אחרי בירור שערכתי הבנתי שהנזק קטן והגשת תביעה על רשלנות רפואית לא כדאית לי מבחינה כספית.
החלטתי לשנות כיוון ולתבוע את הרופא ובית החולים על תקיפה רפואית (אני מעדיף על תקיפה מכוון שהרופא הסתבך וביצע בי פעולה ללא הסכמתי, פעולה שלא רשומה בתיק הרפואי) מכוון שיותר קל לי להוכיח תקיפה.
אני מתכוון לתבוע את הרופא ובית החולים בתביעות קטנות. אציין שסבלתי תקופה ארוכה מאוד לאחר הטיפול של הרופא מדלקות כרוניות עד שרופא אחר ניתח אותי.
האם זה נכון ללכת בדרך זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן שלום !
עו``ד בועז אלקלעי19/04/2007ראשית, חשוב להדגיש כי עצם הפגיעה באוטונומיה של האדם במסגרת טיפול רפואי ו/או בשל הפרת חובת הגילוי הוכרה בפסיקה כמעשה רשלני המזכה בפיצויים בשל עוגמת נפש. הפיצוי בגין פגיעה בזכות לאוטונומיה בלבד במקום שלא הוכח קשר סיבתי בין הפרת חובת הגילוי לבין מתן ההסכמה לטיפול הרפואי הוא נמוך יחסית, שכן הוא ניתן אך בשל עוגמת הנפש שנגרמה למטופל ועל יסוד אומדנה המתבססת על חומרת הפגיעה באוטונומיה שלו.
שנית, הינך יכולה להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולתבוע סכום שאינו עולה על 17,800 ש"ח, אם כי הדבר אינו מומלץ נוכח העובדה כי מדובר בתביעה אותה יש להוכיח באמצעות ראיות מבוססות וחוות דעת ועל כן מומלץ להגישה בבית משפט השלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)