תביעה נגד רופא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תביעה נגד רופא
    קרן
    19/04/2007

רציתי לתבוע רופא בגלל רשלנות רפואית, אך אחרי בירור שערכתי הבנתי שהנזק קטן והגשת תביעה על רשלנות רפואית לא כדאית לי מבחינה כספית.

החלטתי לשנות כיוון ולתבוע את הרופא ובית החולים על תקיפה רפואית (אני מעדיף על תקיפה מכוון שהרופא הסתבך וביצע בי פעולה ללא הסכמתי, פעולה שלא רשומה בתיק הרפואי) מכוון שיותר קל לי להוכיח תקיפה.

אני מתכוון לתבוע את הרופא ובית החולים בתביעות קטנות. אציין שסבלתי תקופה ארוכה מאוד לאחר הטיפול של הרופא מדלקות כרוניות עד שרופא אחר ניתח אותי.

האם זה נכון ללכת בדרך זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תביעה נגד רופא

הוספת תגובה

• לקרן שלום !

עו``ד בועז אלקלעי
    19/04/2007

ראשית, חשוב להדגיש כי עצם הפגיעה באוטונומיה של האדם במסגרת טיפול רפואי ו/או בשל הפרת חובת הגילוי הוכרה בפסיקה כמעשה רשלני המזכה בפיצויים בשל עוגמת נפש. הפיצוי בגין פגיעה בזכות לאוטונומיה בלבד במקום שלא הוכח קשר סיבתי בין הפרת חובת הגילוי לבין מתן ההסכמה לטיפול הרפואי הוא נמוך יחסית, שכן הוא ניתן אך בשל עוגמת הנפש שנגרמה למטופל ועל יסוד אומדנה המתבססת על חומרת הפגיעה באוטונומיה שלו.

שנית, הינך יכולה להגיש את התביעה בבית המשפט לתביעות קטנות ולתבוע סכום שאינו עולה על 17,800 ש"ח, אם כי הדבר אינו מומלץ נוכח העובדה כי מדובר בתביעה אותה יש להוכיח באמצעות ראיות מבוססות וחוות דעת ועל כן מומלץ להגישה בבית משפט השלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו