מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש כאן רשלנות רפואית?מעיין20/11/2007
בסוף שנת 2001 קרה המקרה הבא:
הייתי בשבוע 32 להריוני הראשון הרגשתי מאוד לא טוב היה לי חות וכאבים עזית בצד ימין של הגוף. הלכתי באותו בוקר לרופאת הנשים שלי . כשהגעתי אליה כבר הייתי חלשה מאוד ואז היא יצאה מהחדר שלה ראתה אותי ושאלה אותי האם אני חולה וכשעניתי לה שכן היא אמרה לי שאני אזהר לא להדביק את שאר הנשים בחדר. כשנכנסתי אליה לחדר היתה לה בעיה עם המדפסת והיא לא מאוד התיחסה אלי אלא עם המדפסת. היא שאלה אותי מה קרה? וכשתיארתי לה את הכאבים החום והתחושה הכללית, היא אמרה שהכאבים בגב נורמלים לשלב זה של ההריון ( כל זאת מבלי לגעת בי כלל) נתנה לי כמה בדיקות שגרתיות לעשות ושלחה אותי לביתי לנוח.
יום למחרת החמיר מצבי הבאנו רופא הביתה שהמליץ לי ללכת לבית החולים.
הגעתי לבית החולים בשעם 13:00 כשכל הרופאים לא ידעו מה יש לי נתנו לי תרופה ושלחו אותי למחלקה יולדות להמשך התבוננות. בשעה 19:00 המשיך להחמיר מצבי. עשו לי צילום ריאות ושלחו אותי מיד לטיפול נמרץ הייתי כבר תחת חמצן עם קושי רב בנשימה. החליטו סוף סוף לבדוק את הכליות שכמובן שכלים ימין היתה מזוהמת לחולוטין והחליטו לנתח האותו ערב.
כמובן יום למחרת איבדתי את ילדי מפני שמצבי היה כל כך ירוד שלא יכלו לנתח אותי ולהוציא אותו 4 ימים הייתי מונשמת מורדמת בטיפול נמרץ ורק לאחר מכן התחיל מצבי להשתפר.
שאלתי היא: האם אין מקום לתבוע את רופאת הנשים על הזלזול הטיפול שכתוצאה מזלזול זה אבדתי את ילדי הראשון? אם היא היתה יותר סובלנית ורצינית היא היתה מגלה מיד שזאת הכליה והיתה שולחת אותי מוקדם יותר לבית החולים וכך כל המצב היה נמנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות רפואית -מעיין
עו``ד בועז אלקלעי20/11/2007אין לי כל ספק כי התנהגות הרופאה לא עומדת בקריטריון של "הרופא הסביר" והיה עליה ליתן תשומת לב רבה יותר לבעיותייך.
כעו"ד אני יכול רק להעריך אם קיימת רשלנות אם לאו והסיבה שאני רושם מילים אלו היא מכיוון שעלינו לבדוק מה היה עולה בגורלך אם הרופאה הייתה מפנה אותך מיד לבית החולים.
זאת אומרת, האם הבעיות הרפואיות שנגרמו לך (כולל האיבוד המצער של העובר) היו נמנעות במידה והיית מקבלת טיפול רפואי ראוי יותר.
העובדה כי פנית כבר למחרת לבית החולים מעידה כי כאשר הגעת לרופאה מצבך כבר היה בכי רע.
אם הינך מבקשת הבהרות הינך מוזמנת להפנות אלי שאלות .
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין20/11/2007נכון... מצבי היה בכי הרע אבל הייתי עדיין בתפקוד מלא. ולדעתי אם היו מטפלים בכליה כבר כשהתחלתי להתלונן על הכאבים ( ביום בו פניתי לרופאה) העובר היה הניצל וגם לא הייתי עוברת את כל הכאבים.
בנוסף אני בעצמי יודעת היום איך לאבחן את הדלקת בכליה ( ע"י תפיחות על הגב) היא אפילו לא התייחסה לכאבים שתיארתי ובטח שלא תפחה על הגב כדי לראות האם הכאב בא מהכליה או באמת כאב גב רגיל היא נשארה במקום שלה ולא בדקה אותי כלל.
ישנה עו שאלה... האם היום שייך לטבוע כאשר עברו כמעט 7 שנים. בינואר השנה יעברו 7 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרשלנות
עו``ד בועז אלקלעי20/11/2007כפי שרשמתי לך בתשובה, בכדי לאשרר את הרגשתך יש צורך בחוות דעת מומחה רפואי, אשק יבחן את כל המסמכים הרפואיים ויקבע אם מצבך היה מוטב במידה והבעיה הייתה מתגלה יום קודם לכן.
כל עוד לא עברו 7 שנים ממועד התגלות העוולה, ניתן להגיש תביעה (כמוב שיש חריגי םהמאריכים את תקופת ההתיישנות), לכן אני ממליץ לך לא להשתהות ולפנות לעו"ד במהרה.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין20/11/2007מה הסכומים שעלי להוציא לקראת משפט כזה?
האם האמת יש לי סיכוי לנצח במשפט?
ובמידה ואני אנצח על כמה כסף עלי לתבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עו``ד בועז אלקלעי21/11/2007מעיין שלום !
כפי שכתבתי, יש לבחון את כל החומר הרפואי ולקבל חוו"ד של מומחה בכדי להעריך את סיכויי התביעה.
העלות המשמעותית מבחינתך היא חוות הדעת של המומחה, אך ניתן לקבל הערכה לפני עריכת חוות דעת והעכרה זו זולה הרבה יותר.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)