מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
סטריפינג ללא הסכמה- עילת תביעה
נ28/01/2012אך האם לא ניתן לתבוע בעילת "פגיעה באוטונומיה" גם אם אין נזק? זכורים ךי מספר פסקי דין בנושא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטריפינג ללא הסכמה- עילת תביעה - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי29/01/2012כן. ניתן. אבל מעבר לעילת התביעה נשאלת השאלה איזה פיצוי הינך מבקש להשיג ומה העלות הכלכלית בכדי להגיע לשם.
פגיעה האוטונומיה הוא ראש נזק חדש ונפרד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ללא הסכמהדפנה25/09/2010
שלום.
לפני כשנה ו4 חודשים ילדתי את בני בכורי.
הלידה ערכה למעלה מיממה. הגעתי לבית החולים משום שעברתי את השבוע ה42 והרופא שלח אותי לזירוז. כשהגעתי לשם, בדקו לי פתיחה והיא היית רק 1 או 1.5 אצבעות, (לא קרוב בכלל ללידה.) לא חשתי צירים כלל. הצוות הרפואי במקום רצו לעשות לי ספריפינג בניסיון לזרז את הלידה. הם לא שאלו אותי או ביקשו ממני רשות- הם פשוט רצו לעשות את זה. הרופאה אמרה לי: "שלום. שמי... ואני יעשה לך סטריפינג עכשיו". כפי שאתם מבינים- היא פשוט הודיעה לי ולא שאלה או ביקשה רשות. מיד עצרתי אותה וביקשתי להתייעץ עם מדריכת הכנה ללידה שלי בטלפון. היא אמרה שממש לא כדאי לי כי אני בכלל לא קרובה ללידה וממולץ מאוד שאחכה עד שהלידה תתקיים באופן טבעי. שמעתי בעצתה למורת רוחם של הצוות הרפואי, חתמתי על טופס שחרור ונסעתי הביתה.
לקראת ערב החלו הצירים והם הלכו והתגברו. בנוסף גם החל לרדת לי דם ונסעתי מיד לביה"ח. הייתי שם כל הלילה, תחת השגחת המוניטור. גם אז המיילדת רצתה לעשות לי סטריפינג לאחר שבדקה פתיחה. תוך כדי שידה בתוך גופי, חשתי שהיא מחטטת לי יותר מידי זמן שם, ובקשתי ממנה שלא תעשה לי סטריפינג. היא אמרה: "אה, את לא רוצה?..." מזל ששמתי לב לכך...כבר הבחנתי בכך שהצוות הרפואי באותו בי"ח פשוט עושה דברים ולא שואל או מבקש את רשות היולדת...
ביליתי שם את כל הלילה ונאלצתי לסבול מיילדת שהתייחסה אלי בצורה מזלזלת: היא כעסה על גישתי הטבעית, עקמה לי פרצוף כל הערב ולקינוח גם צעקה עלי (כשביקשתי לבדוק פתיחה, כי חשתי שהצירים מתחזקים), על שאני מעיזה לא לקחת אפידורל, לא לעשות זירוז, וגם על זה שאני מעיזה לבוא בשבוע ה-42 במקום להגיע בשבוע ה-38 במקרה שלי (משום שהריתי בהפריה חוץ גופית).היא צרחה עלי שאני לוקחת סיכון גדול ומי אישר לי בכלל להגיע רק עכשיו (הרופא שלי כמובן, שהוא רופא מצויין. חוץ מזה שההריון שלי היה תקין...) היא צרחה כמו מטורפת! מיותר לציין כמה שצעקותיה הלחיצו אותי וגרמו לי למתח ולדאגה. היא הוסיפה וצרחה שהם (הצוות הרפואי) עושים פה רק מה שאני רוצה (כאילו שלא כך אמור להיות...)
בבוקר, בדקו לי פתיחה, שגרתית לכאורה, אך אז עשתה לי הרופאה סטריפינג ללא אישורי, בניסיון לזרז את הלידה (כי הייתי שם כל הלילה והלידה לא התקדמה כפי שהם רצו...) אציין שנאמר לי מהצוות הרפואי שנוכח שם שיעשו לי בדיקת פתיחה, כדי לראות כמה אצבעות יש - ולזה הסכמתי. אלא שאז הרופאה המשיכה לחטט לי שם והרגשתי שהיא עושה משהו בגופי שהוא מעבר לבדיקת הפתיחה, כי כאב לי מאוד והבנתי שהיא עושה לי סטריפינג. אמרתי לה: מה את עושה? וביקשתי שהיא תפסיק כי זה כאב לי, אך היא לא התייחסה אלי כלל והמשיכה בעסוקיה למרות התנגדותי.
חשתי שהיא עושה בגופי כרצונה...וכל זאת ע"מ לזרז את הלידה.בסופו של דבר ילדתי בקייסרי...
רציתי לדעת האם מה שעבר עלי בלידה נחשב לרשלנות או למשהו לא חוקי שנעשה ע"י הצוות הרפואי? ומה ניתן לעשות הנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ללא הסכמה
עו``ד בועז אלקלעי26/09/2010אני יכול לנסות להבין את הסבל שעברת ואני מבין את טענותייך לגבי יחס הצוות הרפואי, אך מבחינה משפטית אני סבור שאין כל מקום להגשת תביעה, במיוחד אם ההליך הסתיים ללא נזקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ללא הסכמה-שאלה
דפנה27/09/2010שלום.
קודם-כל, תודה על תשובתך. קראתי את שכתבת ומדברך אני מבינה שאין עניין בהגשת תביעה במקרה הנ"ל משום שלא נגרם נזק כלשהוא. לדעתי, הניתוח הקייסרי אולי היה יכול להמנע אם לא היו התערבויות רופואיות כלשהם (כדוגמת הסטיפינג שעשו לי מבלי לבקש ולקבל את רשותי)...
אבל לא בזה רציתי לגעת כרגע. רציתי שאול שאלה אחרת בנושא: לפי דברך, מה שאינו גורם נזק רפואי אינו נחשב כרשלנות. מה לגבי יחס משפיל ליולדת (או לחולה בכלל), בדיקות ללא הסכמה, חוסר פירוט על הטיפול או על תרופות שהמטופל צריך לקבל? - האם בגין כל אלו הצוות הרפואי אינו צריך לתת את הדין? (ולאוו דווקא משפט ארוך ומייגע- אלא אפילו נזיפה או הערה ומתן פיצוי או התנצלות למטופל)???
אני שואלת זאת משום שאני חושבת שאם אין את זה - זה נותן לגטימציה לצוות הרפואי שיודע שהוא חסין ומוגן, והפער בין מילה מעליבה או יחס משפיל או בדיקה ללא הסכמה- הוא מאוד גדול, והוא גם רחוק מאוד, כמו שאתה אומר, מלהיות סיבה לתביעה משפטית...
לא יתכן שרופא (או כל איש צוות אחר) יטפל בחולה באופן מקצועי מושלם, אבל תוך כדי טיפול הוא ישפיל אותו, ירמוס את כבודו, וכד'- ולא יקבל על כך את הדין רק משום שהוא טיפל בחולה באופן מקצועי מושלם והוא לא גרם לו לנזק רפואי. אבל הוא בהחלט גרם לנזק נפשי ולתחושת עלבון...
אודה על תשובתך בעניין זה, ואם שאלה זו אינה נוגעת לפורום הזה- אודה לך באם תפנה אותי לפורום המתאים.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ללא הסכמה-שאלה
עו``ד בועז אלקלעי29/09/2010רק רציתי להבהיר כי לא כתבתי "שמה שאינו גורם נזק אינו נחשב רשלנות רפואית". אני אומר שיכול ותהא רשלנות כזו או אחרת, אך ללא נזק בצידה לא קמה עילת תביעה.
חוק זכויות החולה מדבר על החובות של הרופאים כלפי המבוטח. אני מציע לך לעיין בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)