מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איחור באבחון=רשלנות רפואית?גל05/10/2010
שלום רב
סבתא שלי עברה לפני כ8 חודשים ניתוח לכריתת הרחם, שבסיומו השתמשו בתפרים.
מאז ועד היום היא סבלה וסובלת קשות מדלקת ממושכת וחמורה בדרכי השתן. היא קיבלה 3 סוגי אנטיביוטיקה שהחלישו אותה מאוד, אף אחד מהם לא עזר, והיום בעזרת בדיקה פולשנית במיוחד גילו שישנם תפרים שנשארו ממש בתוך השלפוחית (לא ברור לי למה בכלל צריכים להיות שם תפרים, אבל לא ענו לי על זה) עוד מהניתוח ולכן כל האנטיביוטיקה והטיפולים לא עזרו, כי התפרים המשיכו לגרום לדלקת.
כמובן שבמשך כל ה8 חודשים האלו היא טורטרה הלוך ושוב למוקדי רפואה דחופה וקופת החולים, מרשמים, הוצאות על תרופות וטיפולים, בדיקות חוזרות ונשנות... בקיצור לא היה מסע חלק, ההודעה הזו מקצרת הרבה.
השאלה שלי היא, האם מלבד הכעס העצום שיש לי כלפי המערכת הזו יש פה גם קייס בכלל? הם טוענים שהם עשו בדיקות ונתנו תרופות ורק אם זה לא עוזר פונים לבדיקות יותר פולשניות.... אפשר להבין את ההגיון בזה... אבל בכל זאת... 8 חודשים נראה לי הזוי. מה שגם שהיו מספר מקרים שקיבלתי את ההרגשה שלא ממש מתייחסים בכובד ראש למקרה שלה, אבל לא ידעתי לאן לפנות מלבד לרופא המטפל שלה, מן הסתם...
זה נשמע כמו רשלנות רפואית? למי אני מפנה את האשמה במקרה כזה?
אני כל כך כועסת ורוצה שיפצו אותה על כל הטרטורים הסבל ולפחות ההוצאות!
אבל לא בטוחה שיש לי עם מי לדבר...
מה אתם אומרים?
תודה רבה מראש,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור באבחון=רשלנות רפואית? - תגובה
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד06/10/2010גל שלום,
מהודעתך לא הבנתי מה מצבה של סבתך היום - האם הבעיה נפתרה בסופו של דבר?
אם כן, סכום הפיצוי שתוכל לקבל גם אם תוכח הרשלנות (מה שכרוך בצירוף חוות דעת שעלותה כמה אלפי שקלים) לא יהיה גבוה. אם נותרה לה נכות בעקבות האירוע, אנו מדברים על סכומים גבוהים יותר, במידה ואכן היתה רשלנות בטיפול.
אני מציעה לסבתך לפנות לעורך דין העוסק ברשלנות רפואית, להציג בפניו את מלוא התיעוד הרפואי הרלבנטי, ולקבל הערכה מדוייקת יותר לגבי סיכויי התביעה.
בברכה, ובריאות שלמה,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)