מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רשלנות ברפואת שינייםרונית08/10/2010
שלום,אני עוברת בימים אלה טיפול שיניים די קשה ומאוד יקר במרפאה יוקרתית.לפני שבוע עברתי עקירה כפולה בשתי שיניים טוחנות וניתוח להשתלת עצם בשתי השיניים.חשוב לי לציין ששתי השיניים היו במצב מאוד רקוב וברור לי שלא הייתה ברירה.העניין הוא שבגלל המצב החמור הייתה לי דלקת קשה שכבר השפיעה על כל הפה.לאחר הניתוח ובמשך כל השבוע סבלתי מכאבים איומים,נפיחות כמו בלון,אבדן חוש הטעם,כאבים בלסת וחום גבוה ואני מציינת זאת מכיוון שראיתי ודיברתי עם אחרים אחרי השתלות עצם שאחרי יומיים שלשה כבר לא סבלו. מה שמטריד אותי הוא העניין של טיפול אנטיביוטי.מיד לאחר הניתוח הכירורג נעלם והאסיסטנטית שחררה אותי בלי ליידע אותי שאני זקוקה לאנטיביוטיקה ובעצם עברתי את היומיים הראשונים ללא טיפול אנטיביוטי.לאחר שפניתי למרפאה הם קראו לי לבוא לקבל מרשם ורק אז קיבלתי "טופס הנחיות לפני ואחרי ניתוח" והיה מצויין שם בפירוש שיש ליטול אנטיביוטיקה עוד לפני הניתוח.אני לא קיבלתי הנחיות כאלה למרות שהייתי בטיפול גם יום וגם שלשה ימים לפני הניתוח ואולי זה מה שגרם לזיהום כזה חריף להתפתח או יותר נכון,לא להמנע.האם זוהי רשלנות ומה עליי לעשות במידה וכן?בתודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות ברפואת שיניים - תגובה
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד10/10/2010רונית שלום,
כל חריגה מסטנדרט הטיפול התקין מהווה התרשלות. אלא שצריכים להתקיים שני יסודות נוספים של העוולה על מנת לטעון לרשלנות - נזק, וקשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק.
ולפיכך במקרה שלך, גם אם היתה התרשלות באי מתן הטיפול האנטיביוטי במועד, במידה והחלמת מהזיהום הנזק הוא אינו כזה שמצדיק הגשה של תביעה ברשלנות רפואית הכרוכה בעלויות גבוהות.
בכל מקרה של ספק אני ממליצה לך להתייעץ עם עו"ד המתמחה ברשלנות רפואית על מנת להעריך את סיכויי התביעה.
בברכה,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)