מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביופסית שריר ברגל לא נלקחה כראוי.מאור30/01/2011
שלום.אני בן 22, בעקבות תלונות שלי על חולשה בשרירי השוקיים, רופא המשפחה שלי בקופ"ח שלח אותי לבדיקת EMG-NCT. הרופא שביצע את הבדיקה המליץ על ביופסית שריר, בהתאם לתוצאות.בתגובה להמלצה זו, רופא המשפחה שלי שלח אותי להתייעצות אצל רופא כירורג של קופ"ח. הכירורג המליץ על ביצוע ביופסית שריר והפנה אותי למחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח בעיר, שם הוא עצמו עובד,אגב.
ביצעתי את הביופסיה ע"פ המלצת הרופאים וכשהגעתי לקבל את תוצאות הבדיקה, בדו"ח המעבדה נכתב שלא היה ניתן לבצע את הבדיקה מכוון שהדגימה נשלחה בתוך פורמלין (אח"כ הבנתי שהיא אמורה להישלח בהקפאה).
הרופא טען שהם לא מבצעים את הבדיקה הזו בביה"ח הזה אלא רק בביה"ח אחר.
מיותר לציין שהפסדתי ימי עבודה לצורך החלמתי מהפעולה הכירורגית, מה גם שהייתי מוגבל והוריי היו צריכים להישאר בבית כדי לטפל בי,מה גם שסבלתי כאבים והציפייה לתוצאות הבדיקה הייתה גדולה מאוד.
אני מרגיש כמו סמרטוט ריצפה. מזעזע לחשוב כמה ידו של הרופא הייתה קלה על הסכין. כעת עלי לבצע את הבדיקה הזו שוב.
האם יש עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסית שריר ברגל לא נלקחה כראוי. - תגובה
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד30/01/2011מאור שלום,
כעיקרון אבדן בדיקה מבסס עילה ברשלנות. עם זאת, מאחר והנזק אינו גדול, ולא נותרה נכות, ספק אם כדאי להיכנס להליך משפטי הכרוך בהוצאות גבוהות יחסית (אלפי שקלים לחוו"ד) במצב זה. בכל מקרה של ספק אני ממליצה לפנות לעו"ד העוסק ברשלנות רפואית.
בברכה,
עו"ד ד"ר שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)

.jpg)
.jpg)


.jpg)