רשלנות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשלנות?
    דוד
    13/05/2011

שלום רב,

אני גרוש.

כמה שנים אני חשוד שבני סובל מהפרעת קשב וריכוז. אחרי הרבה מריבות ולחצים שכנעתי את גרושתי ללכת לבדיקה פסיכיאטרית עם הילד.
    הפסיכיאטר קבע שלילד הפרעת קשב וריכוז. גרושתי סרבה לקבל את חוות דעתו ודרשה שנלך לבדיקה אצל פרופ' בכירה לנירולוגיה.

בבדיקה הקלינית הפרופ' זיהתה סימנים קלים להפרעת קשב. גרושתי סיפרה שבביתה הילד לא מגלה שום בעייה. דו"ח המורה לא היה חד משמעי. במצב זה בדיקת TOVA קבלה משקל רב. מאחר שהיא מהווה גורם אובייקטיבי ולא תלויה באמינות דווח ההורים.

. הרופאה קבעה חד משמעית שבדיקת TOVA תקינה (כתבה זאת בדו"ח באופן מפורש). אינני רוצה להיכנס לפרטים אבל לאחר ברור שערכתי בעצמי (קראתי את מדריך פירוש התוצאות של החברה) ולאחר התייעצות עם מומחים בתחום אני משוכנע (ולדעתי אני יכול להוכיח בקלות) שהבדיקה אינה תקינה (היא מהווה עדות להפרעת קשב ו/או לחרדה) .

האם פירוש שגוי של מבחן מהווה רשלנות רפואית?

הרופאה התייחסה אלי בזלזול והיה ברור שהיא מאמינה לאם (אצלה בבית הוא עושה שיעורים לגמרי לבד וכו...) . בסוף המפגש בקשתי שנבוא עוד שנה כדי שהילד יהיה במעקב. הרופא נזפה בי ואמרה שנבוא להערכה לפי הצורך (ז"א כשאימא תרצה)

אני חושש שבשנה הבאה כשבני יעלה לכיתה ז תתעורר בעייה יותר קשה (אולי אני טועה) ואז לא תיהיה לי כול דרך לסייע לו. האם לא תסכים שנלך לרופאה שוב. הרי פרופ' לנירולוגיה קבעה שאין צורך במעקב.

זו רשלנות רפואית?רשל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רשלנות?

הוספת תגובה

• רשלנות? - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    14/05/2011

אינני חושב כך.

יחד עם זאת, זכותך ואולי אף חובתך ללכת לקבל חוות דעת שנייה מרופא או יועץ מתאים .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

דוד
    14/05/2011

הבעיה היא שלצורך בדיקה רפואית של ילד יש צורך בהסכמה של שני ההורים. לאור עמדתה של הנירולוגית גרושתי מסרבת בתוקף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    15/05/2011

לצערי זו כבר שאלה לדיני משפחה... אני ממליץ כי בהידברות תוכלו לפתור את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו