עזרה בקשה בבקשה בבקשה !!

מנהל הפורום

ד``ר עמוס שפירא
ד"ר עמוס שפירא
לקביעת תור אצל ד"ר עמוס שפירא ללא פרסום בפורום

• עזרה בקשה בבקשה בבקשה !!
    לילך
    18/08/2009

שלום, אחרי המון זמן ותסכול שניסיתי לקיים יחסי מין וללא הצלחה, החלטתי ללכת לרופאת נשים כדי שתבדוק אם יש לי בעיה פיזית שבאמת לא מאפשרת חדירה.

אחרי הבדיקה (הקצת מביכה ולא נעימה) - הרופאה אמרה כי אין לי בעיה פיזית או משהו (הקרום אולי טיפה קשה/עבה.. חח אני לא בטוחה איזו מילה לבחור), אבל זה לא משהו שאמור למנוע חדירה.
    (אמספר את השאלות כדי שלא יתפספסו תשובות.. כל שאלה חשובה לי מאוד)

קודם כל, הרופאה נתנה לי גלולות נגד היריון. היא אמרה שאני אקח אותן ליתר בטחון כי אנחנו מנסים. מצד שני, אני חושבת שהסיכויים שנצליח הם נמוכים (מקווה שאני טועה) - אבל עדיין..
    1. זה לא כאילו אני לוקחת גלולות "סתם" למרות שאני בתולה ?
    2. האם לגלולות יש איזשהיא השפעה על הגוף מבחינת הרפייה שאולי תסייע בניסיון לקיום יחסי המין ?
    3. במידה והתשובה על השאלות הקודמות תהיה שכן עדיף לי לקחת גלולות למרות שלא בטוח שאקיים יחסים - אשמח להסבר מבחינת מתי לקחת ומתי להפסיק ? אני לא בטוחה שהבנתי את ההסבר של הרופאה. האם אני אמורה לקחת ביום הראשון של המחזור בשעה קבועה, כל יום עד שנגמרת החבילה ? מתי להפסיק לקחת ? זה איזשהיא תלות בלפני או אחרי אוכל?
    4. בהמשך לשיחה, היא המליצה לי להתחיל להשתמש בטמפון. היא אמרה שאני יכולה לשים גם בימים שאין לי מחזור רק כדי להתאמן, ושיש מן ג'ל או משהו כזה כדי למרוח על הטמפון כדי להקל על ההכנסה. אני לא יודעת להחדיר טמפון ואני גם מפחדת מזה. מה הכי גרוע שיכול לקרות אם אני אכניס לא נכון או עמוק מידי ? זה משנה באמת אם אני אשים ג'ל עליו או לא ? ואיך שימוש בטמפון יעזור לבעיה שלי ?
    5. יש טמפונים מיוחדים שאני אמורה להתאמן איתם או שכל טמפון רגיל ?
    6. הרופאה הציעה לי עזרה קטנה בקריעת הקרום קצת. רציתי לדעת אם זה יעזור לי לבעיית החדירה שאני ובן זוגי לא מצליחים לבצע ? אם הבעיה שלי היא בראש ובגלל שאני מכווצת שרירים לא במודע - קריעת הקרום על ידי רופאה עדיין יעזור ??
    7. קיבלתי ממני מרשם לשתי משחות שהיא המליצה למרוח לפני ניסיון החדירה. אמרה שלמרוח חצי שעה לפני התכנון... ושוב רבע שעה לפני.. היא כתבה במרשם esracain 2% jelly וגם esracain 5% CR . (היא התבלבלה במרשם ושמה לי פעמיים את אותו הדבר א שאחד מהם מיועד למריחת הטמפון שמקודם ציינתי ?) בכל מקרה, למרות שקראתי הסבר על הג'ל.. אני לא מצליחה להבין איפה בדיוק אני אמורה למרוח את זה. צריך ממש להכניס אצבע לפנים ושם למרוח או על השפתיים ? איפה בדיוק ?? ולמה צריך למרוח גם חצי שעה לפני וגם רבע שעה ? במדריך של התרופה זה לא כתוב..
    8. שאלה אחרונה. אם היא לא ראתה בעיה פיזית.. מדוע לא הפנתה לסקסולוג ? המשחות אמורות לעזור גם אם הבעיה היא בראש שלי בגלל כיוץ לא רצוני של השרירים ?

אני מתנצלת על האורך של ההודעה, אבל אני מעדיפה לרכז הכל מאשר להתכתב כל פעם קצת ולשאול שאלה נוספת ולפתוח שרשור ארוך.

תודה רבה רבה רבה !!!! :))

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בקשה בבקשה בבקשה !!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרום בתולין

ד"ר עמוס שפירא
    18/08/2009

אם את מנסה לקיים יחסים אז את צרכה לקחת גלולות כי יתכן וזרע בודד יחדור ,אין לקחת סתם גלולות היום חושבים שזה אפילו בריא ,היתכווצות ביחסים זה בעיה פסיכולוגית שניקראת וגיניסמוס את צרכה ליפנות לסקסולוג או לפסיכולוג ,אם לגבר שלך יש אבר מין שעומד ולא גומר מהר אז אין בעית חדירה ,שימוש בטמפון זה רעיון טוב מאד זה ממש לא משנה איזה גודל ואיזה סוג , הגל שהיא נתנהלך זה להרדים את המקום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הג'ל

לילך
    18/08/2009

אחרי חוות דעת שניה, גניקולוג אחר טען שהג'ל הזה לא יפתור לי שום בעיה כי זה מרדים ולא מומלץ.
    מה דעתך ? האם הרדמה בעזרת הג'ל באמת תעזור פה? בפעמים הבאות שאנסה לקיים יחסי מין זה יהיה פשוט כי לא יהיה קרום יותר ?
    אם זה ככה - אז אפשר גם שהרופאה תקרע לי את הקרום בעצמה, לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרום בתולין

ד"ר עמוס שפירא
    18/08/2009

היסברתי לך שהבעיה היא פסיכולוגית פסיכיאטרית זה לא בעיה של מקום דרך הפתח הזה יוצא ראש של תינוק ולכן את צרכה ללכת לסקסולוג או לפסיכולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכלי שלום,

ד''ר שמואל לוין
    19/08/2009

בעיית הכאבים שאת סובלת ממנה בזמן תהליך קיום יחסי מין (חדירה) יכולה לנבוע ממספר גורמים.
    ראשית יכולה להיות בעיה של קרום בתולין גמיש מידי, מה שמסביר את הכאבים שאת סובל מהם. בזמן קיום יחסי המין, איבר המין הגברי מותח את הקרום אך אינו קורע אותו.
    לאיתור הבעיה והפתרון במקרה זה את צריכה לפנות לגניקולוג רגיל דרך קופת החולים.
    שנית, יכולה להיות בעיה פסיכולוגית שנקראת וגניסמוס. זוהי תופעה שהנתרתיק, בזמן קיום יחסי המין מתכווץ וגורם לקושי של חדירת איבר המין הגברי מה שמסביר את הכאבים.
    במקרה זה את צריכה לפנות לפסיכולוג או סקסולוג שיכול לעזור.
    לגבי הג'ל, הוא מיועד לשימוש חיצוני בלבד והוא מאלחש (מרדים מקומית) את המקום המרוח.
    בשום אופן לא להחדיר את הג'ל לתוך הנרתיק!!!
    לכן, אין תועלת בג'ל והוא אינו יעזור לבעיה שלך.
    גלולות, אין צורך להשתמש בגלולות אם אינך מקיימת יחסי מין על בסיס קבוע עם הפרטנר שלך, השתמשי באמצעי הגנה אלטרנטיביים כגון קונדומים, אשר מונעים בצורה הכי טובה לא רק הריון לא רצוי אלא גם מחלות מין שונות.

שיהיה לך בהצלחה,
    יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו