מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עינייםאיריס20/06/2007
הראיה שלי מתדרדרת לאט לאט כבר כמה שנים. בדיקת ראיה שעשיתי לא מזמן הראתה לי שהמצב החמיר. מה אפשר לעשות כדי למנוע את ההדרדרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הראיה בעזרת תרגילים
לאור נהלל21/06/2007רצוי לבדוק אם אין ניוון של רשתית העין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטחאלונה18/06/2007
כן הוא לקח ואמר שיש לי פטריה בנרתיק..מה זה אומר?יש לך עצות לטיפול?
האמת שאני סובלת מזה כבר שנים..ותמיד הם נותנים לי נרות כתרופה שלא עוזרים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
לאור נהלל21/06/2007רצוי לברר בדיוק איזו פטריה זו ולטפל בה ספציפית (אם אני לא טועה שאלתי אותך כבר כמה הודעות לפני אם יש קנדידה) בררי אם זו אכן הפטריה, יש דרכים לטפל בה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידייםשלי18/06/2007
יש לי שאלה נוספת: האם יש פתרון טבעי לכפות ידיים שמזיעות בקיץ וסובלות מיובש בחורף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי את התשובה ל - X
לאור נהלל21/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקות (המשך)שלי18/06/2007
(לא הצלחתי להעתיק או להוסיף תגובה)
התכוונתי לתרופות סבתא שמופיעות בספר (טיפות שמן זית עם שום/ בצל וכו')
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת אזנים
לאור נהלל21/06/2007אם זו דלקת חוזרת, מלווה בבעיית נשימה או יש גם נפיחות של האוזן או דלקת גרון כדאי לפנות לרופא.
צמחי מרפא : הידרסטיס וליקוריץ עוזרים.
מקל על הכאב חימום עדין של המקום (כרית מחוממת) .
גורמים שעלולים להעלות את שכיחות דלקות האוזניים בילדים:
קזאין- שנמצא במוצרי חלב- מגרה את הריריות והן מפרישות ריר. תינוק אינו יודע לקנח את אפו והריר יוצר דלקת באוזניים.
בננות, בוטנים, מוצרי בוטנים- שמגרים גם הם את הריריות.
עישון בקרבת הילד- עישון בסביבת הילד, במיוחד אם מדובר בילד רגיש, מעלה את הסיכון ללקות בדלקת אוזניים.
מציצת מוצץ שעות רבות.
שתייה בשכיבה- בגלל קשר אף-אוזן-גרון- בשכיבה הילד קיימת סכנה שהנוזלים ייכנסו למעבר אחר וייצרו זיהום.
טיפות אוזניים טבעיות:
לטפטף טיפות של מיץ בצל לתוך האוזן, אפשר לטפטף פנימה חומץ תפוחים – שתי טיפות לאוזן. מטרת הטיפות היא לפתוח את דרכי הניקוז ולשחרר את הנוזלים שבאוזן.
כרוב לבן ותפוח אדמה
נוסף על טפטוף הטיפות לאוזן מחממים את האוזן מבחוץ, כדי לנקז את הנוזלים , קומפרסים עם כרוב לבן מבושל, מבשלים כרוב לבן, שמים אותו בתוך מגבת כותנה, מקפלים ומניחים על האוזן מבחוץ.
אפשר קומפרס של פשתן לא טחון ומבושל, עטוף במגבת כותנה. אפשר גם תפוח האדמה לבשל ולמעוך לתוך מגבת כותנה, שאותה מניחים על האוזן. רצוי מעט חם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי לאוראלונה17/06/2007
יש לי בעיה וגינאלית..יש לי הפרשות לא נעימות וגם שורף לי בקיום יחסי מין..הייתי כבר כמה פעמים
אצל רופא נשים והוא כל פעם מחדש נותן לי נרות, אגיסטן אם את מכירה..זה לא עוזר! אולי את מכירה טיפול טוב?אמרו לי ששמן עץ התה עוזר..
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אלונה
לאור נהלל17/06/2007רופא הנשים שלך לקח משטח לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקותשלי17/06/2007
האם העצות לגבי לדלקות אזניים מתאימות גם לתינוקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי שלומית
לאור נהלל17/06/2007לאיזה עיצות את מתכוונת?
העתיקי לכאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמוניק17/06/2007
שלום,
יש לי שתי שאלות
האחת - מה ניתן לעשות כדי להקל על דלקת בשן בינה.... שהתנפח
השניה - מה ניתן לעשות וכיצד ניתן לטפל בגירודים מתמשכים באיזורי הגוף כולל הראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשן בינה
לאור נהלל17/06/2007כדאי להיוועץ ברופא השיניים, לפעמים אין מנוס מאנטיביוטיקה לצערי... עם דלקות באיזור הראש רצוי להישמר.
ובינתיים, לשטוף עם מי מלח (כפית מלח על חצי כוס מים), כמה שיותר פעמים ביום..
אפשר גם לשטוף את הפה בחלב עיזים, מאד עוזר נגד דלקות ופצעים בפה.
הגרודים בגוף ובראש -הגירוד קבוע? מופיע אחרי אוכל או פעולה אחרת? יש פצעים? אם כן איך הם נראים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה............................
מוניק17/06/2007קודם כל ערב טוב ותודה רבה על היחס והתגובה המהירה
שנית,הגירודים הם ממושכים.... פשוט גירודים בכל הגוף לעיתים יותר ולעיתים פחות.בזמן האחרון מופעים הגירודים יותר בראש....בשיער וברגליים(איפה שיש שערות בדר"כ)
כשהוא מגרד - אין סימנים בתחילה היו נקודות אדומות ועכשיו כבר אין....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירודים
לאור נהלל17/06/2007כדאי לגשת לרופא עור כדי לאבחן את המקור לגירודים..
ובינתיים חליטת תה סירפד , לשתות פעמיים ביום .
אפשר למרוח חומץ לניטרול הגירוד ושמן לבנדר להקלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול (תינוק)אלה17/06/2007
שלום לך
בני בן שנה וארבע משתעל בימים האחרונים בעיקר בזמן השינה שמעתי שיש תרופת סבתא שמכילה דבש ומיץ בצל
אודה לך אם תוכלי לסייע לי בכמויות? והאם ניתן לתת תערובת זו לתינוק? או לחילופין יש לך עצה מועילה יותר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
לאור נהלל17/06/2007לא תמיד כדאי ל"רפא" את השיעול, משום שהוא אמור לנקות את הריאות. לפני הטיפול כדאי לעשות אבחנה ולראות ממה נובע השיעול ולהתייחס אליו על פי האבחנה.
ובלי קשר יש עכשיו התפרצות של שעלת, זה עובר
אם הילד לא אכל דבש עד כה היי זהירה עם זה , ישנם תינוקות שרגישים לדבש
אם יש לך מכשיר אדים את יכולה לשים בפנים שמנים אתריים כגון : שמן אקליפטוס וברגמוט, אפשר למרוח על הכרית או דש הבגד תערובת winter. (לא על הגוף ! ) .
החלמה מהירה לתינוקך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידה - מי יודע ?
לאור נהלל17/06/2007חידה אקטואלית בעקבות התפרצות השעלת במדינה :
מי המחבר ומה שם הספר וממש רק אם זה לא מוגזם - מה הבית הבא של השיר ? :)
"לאורי שעלת
לאורי נזלת
ואורי שוכב במיטה
הביאו בכף
תרופה למגף
ועכשיו הנזלת שקטה..."
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלה19/06/2007תודה רבה לך על עצותייך
יישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:)
לאור נהלל25/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות על הפניםא13/06/2007
יש לי צלקת על הפנים שנשארה לאחר נזם שעשיתי באף. הוא גרם לאינפקציה וכבר כמה שנים שהורדתי אותו אך נשאר לי צלקת. האם יש אפשרות לרפא את הצלקת או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
לאור נהלל13/06/2007שמן רוז היפ למריחה מטשטש צלקות, לא מיידי, לשימוש לטווח ארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסשוש13/06/2007
מה אפשר לעשות נגד סינוסיטיס שהתפתח מהצטננות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
לאור נהלל13/06/2007יש להוריד מהתזונה מוצרי חלב היוצרים ליחה, שומנים וסוכרים.
לשתות מרק עוף עם כמון, כורכום וג'ינג'ר פעמיים ביום. למשך יומיים שלושה.
שאיפת אדים של מים שחוממו עם בזיליקום וג'ינג'ר.
לקחת ויטמיןC, אכיניצאה ואבץ.
הצמח לטיפול בסינוסיטיס הוא הידרסטיס.
עוד צמחים שיכולים לעזור :אסטרולה וסמבוק שחור.
עיסוי המקום על ידי שמנים אתרים כגון אקליפטוס ועץ התה. לשתות הרבה נוזלים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשלפוחית ודרכי השתןאורנית13/06/2007
ביתי אובחנה, לאחר פניה לרופא עם כאבי בטן תחתונה ודם בשתן כמי שלקתה בדלקת בשלפוחית השתן. הטיפול שניתן לה - אנטיביוטי.
רציתי לקבל בבקשה המלצה לטיפול חלופי- טבעי, אלטרנטיבי.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אורנית
לאור נהלל13/06/2007הצעות הטיפול שמובאות כאן לא מחליפות טיפול רפואי.
להקלה ועזרה בטיפול בדלקת שלפוחית השתן : לשתות מיץ חמוציות וכן חליטת תה מזקן התירס או פטרוזיליה ליצירת שיתון והחלפת נוזלים מהירה יותר לניקוי הדלקת.
כמו כן אפשר לקחת תרופה הומיאופתית - קנתריס 30 C - עשר טיפות מתחת ללשון פעם ביום למשך חמישה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר סידן- מסת שרירים.אאב12/06/2007
שלום האם יש תרופה מומלצת (טבעית - הכנה ביתית) אשר מעלה את רמת הסידן בעצמות?
והאם יש תרופה המעלה את מסת השריר.
תודה מראש,
אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אור
לאור נהלל13/06/2007האם יש גם חוסר משקל או חוסר איזון הורמונלי?
סידן ציטראט עם ויטמין D עוזר למניעת איבוד מסת העצם.
תוספת מגנזיום, חלבון מי-גבינה ותה ירוק ופעילות ספורטיבית על בסיס יומי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערתומר אטיאס12/06/2007
שלום .
אני מבקש לדעת אם יש תרופה טבעית נגד נשירת שיער???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
לאור נהלל13/06/2007R89 , תרופה הומיאופתית.
וכן להוסיף לתזונה אבץ ופשתן טחון טרי , ירקות ופירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריותא12/06/2007
איך ניתן לטפל בפטריות בציפורניים גם בידיים וגם ברגליים
האם ניתן למרוח לק שיש פטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריות
לאור נהלל12/06/2007אפשר למרוח אקונומיקה למשך שבועיים כמה פעמים ביום על הציפרניים.
לא טוב למרוח לק כשיש פטריות, פטריה מתפתחת היטב במקומות לחים ואטומים לאויר ושמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיינהא12/06/2007
מה ניתן לעשות לגבי ריח מהפה
אם אפשר משהו פשוט להכנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח מהפה
לאור נהלל12/06/2007אפשר ללעוס פטרוזיליה
ומעבר לזה כדאי לבדוק אם הריח מגיע מעששת בשיניים או מערכת העיכול, אם אין עששת כדאי לקחת על בסיס יומי תוספת אסידופולוס לאיזון החיידקים במערכת העיכול (יש באקטימל או ביויוגורט או כמוסות) .
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)