כף רגל סוכרתית.

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• כף רגל סוכרתית.
    פדיקוריסטית
    28/07/2011

אני לא יודעת האם כאן נכון לשאול את שאלתי אך אשמח אם תוכלו לענות לי.
    אני פדיקוריסטית יחסית צעירה במקצוע.יודעת שכף רגל סוכרתית אני לא מטפלת בשום מקרה.אתמול הייתה לי דילמה :הגיעה למכון בו אני עובדת אדם מבוגר כבן 70 ומעלה,הוא אמר שיש לו ציפורן חודרנית והיה רוצה לטפל בה.לפני שבכלל נגעתי בו שאלתי על מצבו הבריאותי.הוא בעל יתר לחץ דם לוקח כדורים לאיזון ושאלתי גם לגבי סוכר..אמר לי שהוא סובל מסוכר לוקח כדורים לאיזון ואין לו סוכרת..אבל הסוכר שלו עומד אם אני זוכרת נכון על 120 או 130..כל הציפורניים נגועות בפטרת.והיססתי אם לטפל מהמקום הופעל עליי לחץ אז טיפלתי ללא דברים חדים על מנת לא לגרום לפציעה.שאלתי היא האם אדם זה מוגדר כסוכרתי ?האם יש צורך בטיפול מיוחד?להפנות אותו למקום מיוחד?כמובן שעל הפטרת אמרתי לו ללכת לרופא עור ולטפל בזה.איך אוכל לדעת במה אני כפדיקוריסטית יכולה לטפל כלומר מה מוגדר כסוכרתי ומה לא?אשמח לתשובה מהירה.תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כף רגל סוכרתית.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כף רגל סוכרתית. - תגובה

דניאל א. וייס
    29/07/2011

שלום רב
    אכן אנשים שאינן בעלי הסמכה או רקע רפואי נכון אסור שיטפלו באנשים בעלי סיכון רפואי גבוה.
    אנשי המקצוע לכם הם פודולוגים, כירופודיסטים ופודיאטרים. זו הכשרתם ומיומנותם.
    באופן כללי גם פדיקוריסטיות צריכות להקפיד על חיטוי יסודי של הכלים וכדו', לשמור על סביבה נקיה ולהקפיד על חיטוי כללי של מקום העבודה.
    כל חולה סוכרת הינו מוגדר כ"סוכרתי".
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו