מה עושים אחרי הסרת ציפורן שלמה ?

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• מה עושים אחרי הסרת ציפורן שלמה ?
    חגי
    17/08/2012

יש לי דלקת בבהונות הרגליים מזה כשנה שלא ברור מה גורם לה. כל הסיפור התחיל מזה שהיו לי נעליים צבאיות שלחצו לי מאוד על הבהונות ואז הן התנפחו ונראו דלקתיות . במהלך השנה החולפת הציפורניים הפכו לצהובות ומתו לגמרי עד שעקרו לי אותן (לא מהשורש). לפני חודשיים כל העניין חזר כאשר הציפורניים גדלו - צהובות ועבות. וגם היתה נפיחות קלה ואודם בעור איפה שהציפורן מתחילה לגדול.

פניתי לרופא עור שאמר שאין לי שום בעית פטריה (שלחתי גם דגימה מהציפורן לתרבית והבדיקה חזרה בלי סימן לפטריות).
    פניתי לרופא כירורג שעקר לי את כל הציפורן (בבוהן שמאל) לפני 4 ימים.
    מאז ההבוהן התנפחה ונהיתה אדומה ואני לא יודע אם זה מצב תקין...
    הלכתי גם אתמול לכירורג שעשה לי את העקירה והוא אמר שזה בסדר .
    זה נראה מאוד מוזר ואני סובל גם מכאבים בגלל לחץ באיזור (נפיחות גדולה).
    כמו כן עקרו לי את הציפורן בבוהן ימין אתמול והיא לא נפוחה וגם הרבה פחות כואבת.
    מה אני צריך לעשות ?
    איך אני מטפל בציפורן אחרי שעקרו אותה? לחבוש אותה או לא? לשים משחת דרמקומבין ? לעשות אמבטיות עם סבון?
    בינתיים אני לא חובש את הציפורן ועשיתי לה כמה אמבטיות עם סבון אבל זה לא השתפר. מרחתי גם פעמיים את המשחה דרמקומבין (הכירורג רשם לי את המשחה הזאת כטיפול מונע).
    תודה, חגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים אחרי הסרת ציפורן שלמה ? - תגובה

דניאל א. וייס
    21/08/2012

א. איני מבין מדוע אינך פונה למי שטיפל בך שייעץ לך כיצד להתעסק עם מה שהתרחש כתוצאה מטיפולו.
    ב. אם יש עדיין דלקת יש להקפיד על טיפול מקומי באמצעות מי מלח פושרים יומית ועם חבישה מתאימה שייקבע עי רופא מטפל.
    ג. נשמע כי הפטרת חוגגת ועל כן גם עקירה של הציפורניים לא תועלנה. יש לטפל בפטריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו