מדרסים בלויים ותהייה חדשה

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• מדרסים בלויים ותהייה חדשה
    I
    30/12/2012

שלום,
    אני בן 26 ובעל פלטפוס ברמה ניכרת לעין (עם פרונציה אך לא ברמה גבוהה מדי בעת עמידה בכפות הרגליים). כמו כן יש לי Hallux Valgus בשתי כפות הרגליים, לא רציני גם.

העניין הוא כזה - כבר מאז שאני זוכר את עצמי, הומלץ לי ללכת עם מדרסים.. מספר פעמים הייתי אצל רופאים 'מומחים לכף הרגל' שכל מה שקיבלתי מהקליניקה היתה 'המלצה ללכת לעשות מדרסים', ולקנות 'נעליים מתאימות'.

כיום אני 6 שנים בערך עם אותם מדרסי גבס שחוקים שקיבלתי מהצבא , אך עדיין נוחים ללבישה, אמנם כאבים בכפות רגליים מופיעים לי מדי פעם.

עד היום יצאו מחקרים שונים בנוגע לסוג הנעליים שאנחנו לובשים וידוע שלא כל נעל 'ללא הגבהה' באיזור המדיאלי של כף הרגל היא דבר רע לאנשים בעל פלטפוס (לכן לצערינו מה שאומרים בחנויות 'מומחי כף הרגל בני ה 17-23 'הוא לאו דווקא נכון, אז שלא יקנו אתכם) ושיש מדרסים שגם לא מועילים לכף הרגל ואף מחמירים את בעייתה.

מפה עולות לי מספר שאלות שאשמח לקבל עליהם מענה:
    1. האם אני בכלל צריך להמשיך ללבוש מדרסים (שאלה חצי רטורית)?
    2. האם כל העניין הזה של לבישת נעליים ומדרסים הוא רק ניסוי וטעייה?
    3. האם יש דרך, ע"י אימון גופני או טיפול פזיותרפי, לשמור על מנח תקין יחסית בכף הרגל ולהימנע מהוצאות מיותרות על מדרסים ולהמשיך לחיות ברוגע?

4. האם יש רופא מומחה לכף הרגל (עדיף באיזור חיפה והצפון) , שיוכל להקדיש את הזמן בלהעיף מבט, לנתח עמידה, הליכה, ריצה או כל תפקוד פונקציונאלי הגיוני שיכול לעלות על דעתו ולהמליץ על טיפול בהתאם, במקום להיות על 'טייס אוטומטי' ולהפנות אותי ישר לחנות ממול לעשות 'התאמה למדרסים'?

תודה מראש :)
    ע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מדרסים בלויים ותהייה חדשה - תגובה

דניאל א. וייס
    02/01/2013

קראתי בעיון את דבריך והעלית חיוך על שפתי כי שאלתך היא קלאסית וחוזרת על עצמה הרבה.
    לאור נסיונך ולאור העובדה שמדרסים שכנראה בלויים ביותר מועילים משהו תשובתי היא אחת: גש לפודיאטור שיבצע בדיקה ביומכנית יאבחן אותך נכון ואז הפתרון בהתאם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו