ציפורן חודרנית בדרגת חומרה קשה

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• ציפורן חודרנית בדרגת חומרה קשה
    אני
    08/09/2013

שלום.
    אני סובל מציפורן חודרנית ב-2 הבהונות משני הצדדים. אני כרגע מנסה לטפל כמה שאפשר.
    הבעיה היא בציפורן החודרנית הוותיקה שלי (כל השאר די חדשות ואני מקפיד על גזירת ציפורניים נכונה והיגיינה והמצב שם טוב). בצד ימין של בוהן ימין, אני סובל מציפורן חודרנית שם כבר מספר שנים. יש לציין כי מעולם לא פניתי אל פודיאטור. אני די חושש כי המצב שם נראה ממש לא טוב, יש תקופות שזה נראה יותר ופחות טוב. אני באמת מפחד פחד מוות מטיפול (למרות היותי מעל 2 מטר). הפחד העיקרי שלי הוא באיבוד האצבע. ניסיתי לטפל בבית ולחתוך כמה שאפשר את הציפורן בצד הזה אך מאז המצב רק החמיר וכעת כל פעם שיש לחץ על הציפורן יורד דם (אם כי בשבוע האחרון התופעה הזו הלכה ופחתה וכעת כמעט ואין לי דם שם). יש לציין כי אני בן 20, חייל המשרת בצבא ההגנה לישראל ואני בריא ואין בעיות אחרות.
    אני סובל מהציפורן החודרנית עוד הרבה לפני הגיוס, ואני לא מסוגל לטפל בזה. הפחד שלי הוא לאבד את האצבע, אם יוודע לי שאין סכנה לאיבוד האצבע אני מעדיף להמשיך לחיות איתה עד יום מותי. אבל הכל שם נפוח ונראה ממש לא טוב ואני מאוד מאוד מאוד חושש. יש לציין כי אין צבע שחור לעור/הבשר ואני לא מזהה רקמה נמקית.
    הייתי מעוניין לדעת האם יש סכנה של איבוד האצבע? והאם כן שווה לי לשקול טיפול (במידה ויש מה להציל כי באמת זה נראה לא טוב)? מהי דרגת הכאב בניתוח/טיפול והאם יש אפשרות להקל כבר עכשיו טיפול/ניתוח?
    בתודה רבה מראש, אנונימי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפורן חודרנית בדרגת חומרה קשה - תגובה

דניאל א. וייס
    10/09/2013

שלום אנונימי
    הדרך הטובה והפשוטה ביותר לטפל היא באמצעות טיפול תחת הרדמה מקומית (שלא כואבת!!!). ולאחר עקירה חלקית של הציפורן לבצע עיקור של השורש בנקודות הבעיות כך שזה לא יישנה.
    כל טיפול עצמאי שאתה עושה לעצמך, אתה בעצם גורם נזק גדול מאוד לכן רצוי שתמנע מכך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור וייס

אני
    10/09/2013

ראשית כל תודה רבה על התגובה.
    שנית, השאלה העיקרית שלי היא האם יש סכנה לכריתת האצבע עקב המצב? והאם אתה מעריך שהמצב אבוד? או שכבר ראית מקרים כאלה? אני חושש גם לא מעט מתגובה תאטרלית של הרופא וצעקות כי באמת זו ציפורן חודרנית של 4 שנים שנראית ממש לא טוב. רק היום בבוקר האצבע היתה נפוחה ואדומה ומתי שמתחתי את העור מתחת לחתך שליד הציפורן (פשוט מתחתי ממש מעט ובעדינות את החתך ללא גרימת נזק) יצאה כמות גדולה מאוד של מוגלה עם ריח דלקתי חריף (ולאחר שזה קרה הרגשתי הקלה משמעותית בכאב והנפיחות ירדה גם כן). אמנם אין סימנים שמצביעים על רקמה נמקית אבל אני עדין חושש לגורלה של האצבע שלי והייתי מעוניין לשמוע דעה אובייקטיבית שתוכל להגיד לי האם קיימת כרגע לפחות סכנה לכריתת האצבע, או שכבר התעסקת עם מקרים דומים ולא נשקפת סכנה לכריתה (לפחות מהמידע שאני מזין כאן)?
    הייתי מעוניין לשמוע דעה אובייקטיבית ממומחה בעל שם כמוך,
    בתודה רבה מראש, אנונימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדוקטור וייס - תגובה

ראובן קרמר
    05/10/2013

אני לעולם לא ראיתי מישהו שאיבד אצבע בגלל ציפורן חודרנית, אתה אולי תהיה מופתע אבל הרבה מגיעים במצב כזה לטיפול ויוצאים כמו חדש (אחרי שמתרפא), אל תזניח אותו ויש פודיאטור שעובד במרפאת מומחים בצריפין, או שתלך לפרטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו