כאבים חזקים בכפות הרגליים

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים בכפות הרגליים
    לימונית
    16/04/2008

ד"ר שלום רב,
    מזה שנים, מאז שאני נערה, אני סובלת מכאבי תופת בכפות הרגליים, בעיקר לאחר מאמץ כלשהו (למשל כמו יום קניות ושוטטות מרוכז, עמידה ממושכת, הליכה ממושת וכו'). מדובר בכאבים חזקים מאוד שמצריכים אותי לשבת. לאחרונה למשל, הייתי במאמץ מרוכז מאוד במשך כשבוע וחצי - שבועיים בשל מעבר דירה, והגעתי למצב שהרגליים שלי ממש 'מתאבנות'. כשהרמתי אותן ההרגשת הכאב התעצמה פי כמה, ולפעמים לא יכולתי בכלל להוריד את הרגל ולדרוך, הן היו קשות כמו אבן, והכאב עצום. כל דריכה מהווה כאב נוראי. כמו כן, בחלקים מסויימים בכף הרגל, התפתח משהו נפוח ואדום, ובחלקים אלו הכאב חזק יותר. למרות זאת, הכאבים מופיעים בכל כף הרגל גם בזמן שכיבה, ואולי אפילו אף מתעצמים. כפות הרגליים אדומות מאוד.
    בעבר, הומלץ לי על מדרסים, אך גם איתם כאב לי נורא.
    רופא המשפחה חושב שמדובר בדלקת, ולכן נתן לי ארטופן 400 מ"ג, 1X3 ליום.
    כמו כן, מאובחנת כבעלת FV LAIDEN וכבעלת protein c resistens.
    האם תופעות אלו לא מעידות על בעיות בכלי הדם/ בזרימת הדם? ובכלל לא מדובר בדלקת?
    מה ההבדל בין בעיות הקשורות בכלי הדם ובזרימת הדם לעומת דלקת?

בתודה מראש,
    וברכת חג שמח,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים

דניאל א. וייס
    16/04/2008

לימונית שלום רב
    הרבה סיבות יכולות לגרום לכאבים בכפות הרגליים.
    חסרים מספר נתונים אודות גילך ומצבך הרפואי ועוד שיוכלו לעזור במתן כיוון אפשרי.
    סביר להניח שהבעיה היא מכאנית ועל כן מדרסים ייתכנו כנכונים לעשיה, אולם זה מצריך בדיקה ביומכאנית קודם לכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה ונתונים נוספים

לימונית
    17/04/2008

ד"ר וייס שלום,

בת 42 (בקרוב). אציין גם שמבנה הרגל שלי הוא עם דפורמציה באצבע 4 בשתי הרגליים.
    אין לי סוכרת. עברתי מספר נקעים בקרסוליים של שתי הרגליים.
    ב"גדול" - סובלת בכלל מבעיות של כאבים בידיים וברגליים, אבל הכאבים בכפות הרגליים הם כאילו 'אחרים'. אלו הכאבים הכי וותיקים אצלי.
    בכל זאת, אשמח אם תוכל להתייחס להבדל בתלונות או במראה של הכאבים, בין כאבים הנובעים מבעיות קרישה וזרימת דם לבין כאבים הנובעים מדלקת?
    האם רואים משהו אחר על פני הרגל?
    האם התלונות הן אחרות? למשל, האם בדלקת הרגליים שורפות או לא שורפות? האם יש כאב בזמן הרמת הרגליים? האם בדלקת הרגליים אדומות? וכו' וכו'?

ובהתייחסות להמלצתך על בדיקה ביומכנית - האם תוכל להסביר לי את מהות הבדיקה, ומי מבצע אותה - נוירולוג? פודיאטר? אורטופד?

כמו שכתבתי, עשיתי מספר מדרסים, אך הם לא הצליחו להפחית את הכאבים.
    יחד עם זאת, אני מקפידה לקנות נעליים רחבות מספיק ומחזיקות את הרגל, כאלו שיש להן גפה קשה מסביב לקרסול, ומצע דריכה לא קשה ולא רך מדיי, שכן מנסיוני, מצע רך מדיי גורם לי ליותר כאבים.
    אודה להתייחסותך,
    חג שמח,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה ונתונים נוספים

דניאל א. וייס
    22/04/2008

לימונית שלום רב
    אכן הוספת פרטים, ראשית יש לציין שפורום זה לא נועד כלל וכלל לבצע אבחנות ספציפיוצת ואינו יכול לעולם לתת פתרונות ללא ייעוץ אישי. ולזאת היתה כוונתי בתשובתי הקודמת.
    קשה מאוד ב"גדול" להתחיל לפרט את כל הבעיות והסיבות לכך שהם נגרמות הרי אבחנות מבדלות הינם רבות ומגוונות ולכל אחד ואחת יש את הרקעים והסיבות שלו
    כך שאני ממליץ שוב על ביקור מרפאה באופן מסודר שבו תציגי את כל שאלותיך עם תיקיך הרפואיים ואף צילומים וכו' - אם ישנן, ואז גם ייערכו לך בדיקה ביומכנית (ע"י פודיאטור).
    מועדים לשמחה
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו