מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מדרסים לכף הרגל באין כאביםהוכדורף12/01/2015
שלום,
אין לי שום כאבים בכף רגל, יכול להיות רק שלעיתים אני מרגיש שאיני הולך כמו שצריך אבל אני לא חושב שזה נראה לעין.
האורטופד אומר שצורת כף הרגל שלי לא תקינה וצריך מדרסים. בעבר השתמשתי בהם. האם לחזור להשתמש במדרסים (חדשים כמובן כי גדלתי מאז) למרות שאיני חש כאבים בכף רגל? האם מדרסים יעזרו לי ליציבה נכונה יותר? (יש לי עיקמת קלה בגב).
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדרסים לכף הרגל באין כאבים - תגובה
דניאל א. וייס14/01/2015שלום וברכה,
עצם העובדה שטרחת להתייעץ עם אורטופד וכן לברר עימי כאן מעיד שכנראה זה לא כואב אך בכל זאת מציק
אני מציע לפני שתעשה מדרסים חדשים, לך לבדיקה ביומכנית אצל פודיאטור להחליט גם על סוג מדרסים כזה או אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מציק
הוכדורף15/01/2015אני לא חש משהו ברגל. אני מתייעץ כדי לדעת.
כאמור,
האם באין כאבים ברגליים-
1. המדרסים ישפרו יציבה?
2. מדרסים ימנעו, בגיל 25, אופציה להחמרה בצורת כף הרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מציק - תגובה
דניאל א. וייס15/01/2015ראה תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתה
הוכדורף31/01/2015שאם אני שואל לגבי זה כנראה זה מציק. עניתי שזה לא מציק לי.
בנוסף
אני מעוניין לקבל תשובה המתבססת על תחום הרפואה ולא על תחושות (אם אפשר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי בדיקה ביומכנית לכף הרגל
הוכדורף31/01/2015היא תהיה רלוונטית ואני אכן אלך לכזו אם תגיד לי מה החשיבות של מדרסים והאם אני אישית זקוק להם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל אורטופד
הוכדורף19/02/2015הוא טוען שאין הכרח במדרסים באין כאבים.
כנראה אסתפק בנעליים עם תמיכת פלטפוס -אם למישהו יש מושג מה כדאי -מדרס או נעל תומכת פלטפוס- וכמה ההבדל ביניהם קריטי (יש הבדל ענק במחיר) מוזמן להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדרסים
יעקב וינברג02/02/2015מה מדרסים עושים?
מדרסים כשהם עשויים היטב תומכים את רקמות כף הרגל, בולמים זעזועים, עוזרים בהזרמת דם תקינה לחלקי כף הרגל, מתקנים מנח עצמות לא תקין, מחלקים את העומס נכון על כף הרגל ומגבירים את הרגשת הנוחות בעת הדריכה. כמו כן, במאמצים גופניים גדולים כגון מאמצים ספורטיביים, מסייעים בשיפור הביצועים.
כשאדם הולך כאשר בנעליו מדרסים אשר הותאמו לכפות רגליו אישית ובצורה טובה הוא יחוש הפחתה בכאבי רגליים, היעלמות כאבי רגליים, יותר יציבות בעמידה ובתנועה, ירגיש שיציבתו משופרת ושהליכתו קלה יותר.
במקרים מסוימים, השימוש במדרסים אף יפחית כאבי גב ואפילו כאבי צוואר.
בשימוש במדרסים משך זמן העמידה, ההליכה והריצה ללא כאבים מתארך. כאבים שנחשבים לכאבים כרוניים, במידה ומקורם במקור הניתן לתיקון על ידי מדרסים, חולפים בתקופה של עד חודש.
אשמח לעזור
בברכה
יעקב וינברג
וינברג אורטופדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מדרסים לכף הרגל באין כאבים - תגובה
דניאל א. וייס01/03/2015קבלת הרבה תשובות ואכן אני חוזר על דברי מלכתחילה, אין עושים מדרס סתם אלא אם כן יש בעיה שנובעת מאי נוחות, שחיקה או בלאי יוצא דופן של נעליים וכמובן כאבים בכפות הרגליים, ברכיים, גב תחתון.
כשם שאין עושים משקפיים שיחזקו את ראייתך וכדו' כך אין נכון לעשות מדרסים אם אין סיבה לעשותם מלכתחילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)