מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- קשת גבוהה ושברי מאמץnene22/09/2008
שלום רב! קודם כל... אני ממש נהנה לקרוא כאן בפורום וכל הכבוד לכולם על ההשקעה. הסיפור והשאלה שלי הם: בשירותי כלוחם בצבא סבלתי משיברי מאמץ קשים, הרופא הצבאי די זלזל ורק אמר לי "לאכול הרבה גבינה ולנוח", לאחר הצבא כאשר החלמתי, המשכתי לרוץ עד לשיא שבו הגעתי לריצות של כ7 ק"מ 3 פעמים בשבוע. לצערי, לאחר תקופה מסוימת שוב הרגשתי כאבים ברגל ולאחר מיפוי עצמות נוסף הסתבר שיש לי שבר מאמץ בשוק רגל שמאל (להערכתם בדרגה 2). אורטופד אמר לי שזה בגלל שיש לי "קשת גבוהה" ואני צריך מדרסים. עשיתי מדרסים (מהסוג היקר...) ובמקום שזה יעזור, אני מרגיש כאבים מטורפים באיזור שבו היה שבר המאמץ (חשוב לציין שבמשך חצי שנה לפני שעשיתי את המדרסים לא עשיתי שום פעילות וגם לא הרגשתי שום כאב), כשאני הולך עם סנדלים או עם סתם נעלי ספורט- אין כאב בהליכה רגילה...(רק כשאני רץ מתפתחים אצלי שברי מאמץ). כשאני הולך עם מדרסים- הכאב מגיע תוך כמה דקות. אני כבר די נואש מהבדיקות האלה, ואין לי מושג מה לעשות עכשיו. הלכתי כבר 6 פעמים כדי לסדר את המדרסים וכל פעם מזיזים שם משהו ועדיין הבעיה לא נפתרת. יש למישהו הצעה?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שברי מאמץ
דניאל א. וייס22/09/2008ספורך, לצערי מאוד נאוד נפווץ בקרב חיילים
כתוצאה מהקשתות הגבוהות ישנה לרוב גמישות יתר במפרקי הקרסול דבר המצריך מדרסים שייצבו את הקרסול.
בהסתייגות שלא ראיתיך או את רגליך הרי שיש מקום לשקול מדרסים נכונים יותר בשילוב פיזיוטרפה לתקופה קצרה.
מדרסים ביומכניים ייצבו את הקרסול ויפסיקו את הפריקה בה ויפחית את העומס על הרגליים ומתוך כך את שברי המאמץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)