עצם סירה בעייתית

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• עצם סירה בעייתית
    ברק
    11/12/2008

שלום, לפני שנה בערך היתה לי דלקת בגיד בכף הרגל, מאז בכל תקופה מסויימת, או אחרי שאני עומד על הרגליים במשך הרבה זמן, או מקבל מכה קטנה, אני סובל מכאבים בקרסול. עד עכשיו הכאב היה רק ברגל ימין, ולא מזמן התחיל לכאוב גם ברגל שמאל. אורטופדים שהייתי אצלהם אמרו שהבעיה היא בעצם הסירה, ומומחה כף רגל אף אמר לי שיש גיד שעובר מעל עצם הסירה ונמתח בגללה. חשוב לי לציין שעצם הסירה בולטת אצלי מאז ומתמיד. האורטופד אמר שיש לי 2 אפשרויות, או לעשות ניתוח שמשך ההחלמה שלו יהיה חודשיים, ניתוח שבו יחתכו את הגיד, ינסרו את עצם הסירה, ויתפרו את הגיד בחזרה. או לא לעשות כלום ולסבול מכאבים מדי פעם. אני משרת בתפקיד של לוחם במילואים, אני אשמח לשמוע עוד פרטים על הניתוח ועל סיבוכים אפשריים שיכולים להיגרם אם אני עושה או לא עושה את הניתוח. ואשמח לשמוע אם על בעיה כזאת מורידים פרופיל, במילואים האחרונים קיבלתי מכה באיזור העצם ולא יכולתי לדרך עליה במשך כמה ימים. בתודה, ברק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצם סירה בעייתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצם סירה נוספת

ד''ר זאב פלדברין
    12/12/2008

בדר"כ מדובר ב ACCESORY NAVICULAR BONE כלומר עצם קטנה נוספת הנמצאת ליד עצם הסירה ואותה עוטף הגיד הטיביאליס פוסטריור שהוא הגיד העיקרי היוצר את הקשת האורכית של כף הרגל . במידה והעצם בולטת וכאובה יש מקום לבצע ניתוח לכריתה של עצם זו . במידה ובמהלך הניתוח הרושם של המנתח שהגיד חלש מידי אזי מחזקים אותו ומקבעים הגפה בגבס לכחודש וחצי . תוצאות הניתוח בדר"כ טובות מאוד .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו