מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עצם שמתחילה לצאת ...מודאגת 2803/05/2010
היי ,
אימי סבלה במשך שנים מעצם שבלטה לה מכף הרגל וגרמה לה לדחוק את האצבעות זו על זו , כתוצאה מכך תמיד סבלה מכאבי רגליים ומבעיות למציאת נעליים נוחות , היא מפחדת לעשות את הניתוח , והיא טוענת שזה תורשתי מכיוון שגם לסבי היתה את הבעיה הזו .
לי יש רגל מאוד קטנה מידה 36 רגליים קטנות ועדינות , בשנים האחרונות היו לי כאבי רגליים ודקירות בכף הרגל (סגנון דורבן ) הלכתי לכל מיני מומחים אבל אף אחד לא נתן פיתרון חד משמעי אז המשכתי לסבול .
לפני כחודש בערך התחלתי להרגיש בעיות רבות וכאבים עם כל נעל שנעלתי מלבד נעלי ספורט , והתחלתי לשים לב כי העצמות מתחילות לבצבצ החוצה , ונאות באיזה שהוא תהליך יציאה החוצה , זה מאוד מפחיד אותי לחשוב שאסבול כמו אימי . או שאסבול בכלל .
האם אני צריכה לגשת לאורטופד ? איך קורה שבאמצע החיים זה מתחיל לצאת ?
והאם יש איזה שהוא טיפול / זריקה /לייזר משהו שיכול לעצור את הגדילה לפני שיהיה מאוחר מידי ...
אודה על תשובה מהירה
מודאגת מאוד ולחוצה ..
(אני בת 28 )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצם בולטת
ראובן קרמר04/05/2010
התשובה בגוף השאלה: נעלי הספורט לא מכאיבות לך.
מה שאת מתארת הוא תוצאה של לחץ תמידי מנעליים צרות / לא מספיק ארוכות / שפיציות / בלי רצועה שתתפוס את כף הרגל. נעילה מתמדת של נעליים כאלה תגרום ללחץ על עצמות כפות הרגליים, ולבסוף הן תבלוטנה החוצה ותיווצר דלקת פרקים.
תשתדלי לנעול נעליים נוחות שמותאמות לכף הרגל. מאוד חשוב שיהיה בנעל רצועה, שרוך או אבזם שיתפסו את הרגל וימנעו ממנה להחליק קדימה ולהימחץ בקצה הנעל.
אם כאשר את נועלת נעליים מתאימות ונוחות הכאבים נעלמים, אני ממליץ להשאיר את המצב כמו שהוא. אם המצב מאוד רציני, וכואב לך באופן תמידי, גם עם נעליים נוחות, ניתן לבצע ניתוח ליישור האצבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מודאגת 2805/05/2010לא עניתה לשאלתי לגבי העצם שיוצאת מהצד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם בולטת
ראובן קרמר05/05/2010
אין אפשרות לטפל בעצם בולטת מלבד בניתוח. ברגע שהעצם מתחילה לבלוט, המצב יכול רק להחמיר או להישאר במצב שזה עכשיו. הדבר היחיד חוץ מניתוח שניתן לעשות הוא למנוע שלא יהיה יותר גרוע ע"י שימוש במדרס לפי מידה ובנעליים טובות ונוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)