שתי שאלות

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות
    שרה
    30/06/2010

1. איך ניתן להבחין בין יבלת לחץ ליבלת ויראלית בסוליית כף רגל. אם היבלת לא יורדת ולא מתרככת לאחת אמבטיה חמה האם זה סימן שמדובר ביבלת ויראלית? אם מדובר ביבלת ויראלית האם יש טיפול תרופתי/משחה או שחייבים לצרוב עם חנקן ואיזה טיפול יעיל יותר? האם יבלות ויראליות מדבקות ואם כן כיצד מומלץ לטפל בנעליים על מנת למנוע הדבקות חוזרת?
    2. האם יש טיפול לנוירומה של מורטון פרט לניתוח? קראתי על טיפול חדשני באלכוהול - האם זה קיים בארץ ואם כן איפה?
    תודה רבה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובות

ראובן קרמר
    30/06/2010

1. יבלת ויראלית כואבת יותר מיבלת לחץ כאשר צובטים אותה. יש עליה לפעמים נקודות שחורות, וכן קווי טביעת האצבע אינם מופיעים על יבלת ויראלית. לאבחנה מדויקת ניתן לפנות לפודיאטור.

אמבטיה חמה אינה משפיעה על שני סוגי היבלות.

ליבלת ויראלית יש הרבה סוגי טיפולים, יש טיפולים חלשים של משחות שבד"כ לא מספיק חזקים כדי להיפטר מהיבלת הויראלית. טיפולים אחרים שקיימים: לייזר, צריבה עם חשמל, כירורגיה, אבל כל אלה יכולים להשאיר צלקת שיגרום לעור קשה ויבלות אחר כך. הטיפול שאני משתמש בו הוא חומצה חריפה, שמטפלת ביבלת מבלי להשאיר צלקת.

היבלת הויראלית מדבקת, אבל רק במקומות רטובים. לכן, חשוב לנקות מקומות כמו האמבטיה עם כלור.

2. אני מטפל בנוירומה של מורטון עם ספוגים מיוחדים על כף הרגל שבדרך כלל מסדרים את הבעיה. שמעתי על טיפול באלכוהול, אבל אין לי ניסיון עם זה ואני לא יודע אם להמליץ או לא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה והממצה

שרה
    01/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו