בגלל עמידה ממושכת - כאבים בעקב.

מנהל הפורום

דניאל א. וייס
דניאל א. וייס
לקביעת תור אצל דניאל א. וייס ללא פרסום בפורום

• בגלל עמידה ממושכת - כאבים בעקב.
    בוריס
    05/12/2010

אני עומד 12 שעות ביום רצוף מזה הרבה שנים, יום-יום.
    כרגע הגעתי למצב שיש לי כאבים בכפות הרגליים, במיוחד בעקב.
    הרופא אומר שאין צורך במדרסים במקרה הזה.
    עשיתי כל-מני בדיקות ומהבדיקות יוצא שיש לי דלקות - ניסיתי לטפל בזה רפואית (תרופות/זריקות) אבל זה לא עזר.
    יש לי מספר שאלות:
    איך לטפל בזה?
    והאם ללא מנוחה זה יכול לעבור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בגלל עמידה ממושכת - כאבים בעקב. - תגובה

ראובן קרמר
    05/12/2010

צריך לעשות בדיקה מקיפה ולמצוא את מקור הכאב. האם הדלקות מקורן בגידים? בשרירים? בפרקים?

בד"כ מנוחה מקלה על הבעיה. לא חייבים להוריד את כל שעות העמידה על הרגליים, אבל להפחית את הכמות.

אפשר לעמוד בנעלי ספורט שיש בהם יותר ריפוד.

אפשר אולי לנסות למצוא פתרון של ישיבה על כיסא בר או משהו בסגנון.

בכל מקרה תנסה למצוא דרך להוריד לחץ מכפות הרגליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

בוריס
    07/12/2010

תודה רבה על התגובה.

עשיתי כל מני בדיקות: רנטגן, EMG, ובדיקת קליטה בכפות הרגלים - מיפוי עצמות.
    וכל זה(חוץ מ-EMG) מראה ששיש דלקות.

רציתי לשאול, זה יעזור אם אני אשרה את הרגלים במים חמים עם מלח מים המלח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ראובן קרמר
    11/12/2010

יתכן שהשריית הרגליים במים חמים (לא רותחים) עם מלח (לא משנה אם זה מלח מים המלח או מלח רגיל) תעזור לשיפור זרימת הדם בכף הרגל, אבל העזרה לטיפול בדלקת היא מינורית. מה שאתה זקוק לו הוא בעיקר מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות

בוריס
    15/12/2010

אני עומד כ-1 שעות ביום ופשוט זז כ-2 מטר ימינה ושמאלה כל הזמן. אין הליכה ממושכת. עדיין יש צורך במנוחה?

האם מדרסים אישיים יעזרו?

שאלה אחרונה:
    הרופא שלח אותי למחלקת נירולוגיה וכלי דם, מה הקשר בין מה יש לי לנירולוגיה וכלי דם?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות - תגובה

ראובן קרמר
    18/12/2010

בהודעה הראשונה כתבת שאתה עומד כ- 12 שעות ביום. העמידה הממושכת מפעילה לחץ על הרגליים וכנראה גרמה לדלקות. אם הפחתת את כמות העמידה לשעה ביום זה מעולה.

מדרסים יפזרו את הלחץ על פני כף הרגל וכך יקלו על הלחץ והכאבים.

מחלקת נוירולוגיה וכלי דם יבדקו את זרימת הדם בכף הרגל ואת העצבים ושהכל תקין מבחינה זו. יכול להיות שהבעיה בכלל בעמוד השדרה, ודרך העצבים זה מקרין לכף הרגל. בדיקה נוירולוגית תשלול או תאשר האם בזה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול

בוריס
    23/12/2010

היתה טעות כתיב, התכוונתי ל-12 שעות. סליחה על זה.
    השאלה היא אם זה עדיין קע שאני עומד למרות שאני לא הולך הרבה? אני זז אולי מטר ימינה שמאלה אבל עומד 12 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלבול - תגובה

ראובן קרמר
    31/12/2010

אלה עדיין הרבה שעות של עמידה בכל יום, והדבר יוצר לחץ רב על הרגליים, גם ללא הליכה (אולי היה עדיף שגם תלך מעט, כדי לעזור לזרימת הדם).

אני חוזר על תשובתי, כדי להקל על מצב הרגליים יש כל מיני דברים שיכולים לעזור כגון מדרסים, השריה במי מלח וכדו', אבל הדבר העיקרי שאתה זקוק לו הוא מנוחה לכפות הרגליים - וזאת ע"י הפחתת כמות העמידה בכל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו