מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בגלל עמידה ממושכת - כאבים בעקב.בוריס05/12/2010
אני עומד 12 שעות ביום רצוף מזה הרבה שנים, יום-יום.
כרגע הגעתי למצב שיש לי כאבים בכפות הרגליים, במיוחד בעקב.
הרופא אומר שאין צורך במדרסים במקרה הזה.
עשיתי כל-מני בדיקות ומהבדיקות יוצא שיש לי דלקות - ניסיתי לטפל בזה רפואית (תרופות/זריקות) אבל זה לא עזר.
יש לי מספר שאלות:
איך לטפל בזה?
והאם ללא מנוחה זה יכול לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגלל עמידה ממושכת - כאבים בעקב. - תגובה
ראובן קרמר05/12/2010
צריך לעשות בדיקה מקיפה ולמצוא את מקור הכאב. האם הדלקות מקורן בגידים? בשרירים? בפרקים?
בד"כ מנוחה מקלה על הבעיה. לא חייבים להוריד את כל שעות העמידה על הרגליים, אבל להפחית את הכמות.
אפשר לעמוד בנעלי ספורט שיש בהם יותר ריפוד.
אפשר אולי לנסות למצוא פתרון של ישיבה על כיסא בר או משהו בסגנון.
בכל מקרה תנסה למצוא דרך להוריד לחץ מכפות הרגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
בוריס07/12/2010תודה רבה על התגובה.
עשיתי כל מני בדיקות: רנטגן, EMG, ובדיקת קליטה בכפות הרגלים - מיפוי עצמות.
וכל זה(חוץ מ-EMG) מראה ששיש דלקות.
רציתי לשאול, זה יעזור אם אני אשרה את הרגלים במים חמים עם מלח מים המלח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ראובן קרמר11/12/2010
יתכן שהשריית הרגליים במים חמים (לא רותחים) עם מלח (לא משנה אם זה מלח מים המלח או מלח רגיל) תעזור לשיפור זרימת הדם בכף הרגל, אבל העזרה לטיפול בדלקת היא מינורית. מה שאתה זקוק לו הוא בעיקר מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות
בוריס15/12/2010אני עומד כ-1 שעות ביום ופשוט זז כ-2 מטר ימינה ושמאלה כל הזמן. אין הליכה ממושכת. עדיין יש צורך במנוחה?
האם מדרסים אישיים יעזרו?
שאלה אחרונה:
הרופא שלח אותי למחלקת נירולוגיה וכלי דם, מה הקשר בין מה יש לי לנירולוגיה וכלי דם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאלות - תגובה
ראובן קרמר18/12/2010
בהודעה הראשונה כתבת שאתה עומד כ- 12 שעות ביום. העמידה הממושכת מפעילה לחץ על הרגליים וכנראה גרמה לדלקות. אם הפחתת את כמות העמידה לשעה ביום זה מעולה.
מדרסים יפזרו את הלחץ על פני כף הרגל וכך יקלו על הלחץ והכאבים.
מחלקת נוירולוגיה וכלי דם יבדקו את זרימת הדם בכף הרגל ואת העצבים ושהכל תקין מבחינה זו. יכול להיות שהבעיה בכלל בעמוד השדרה, ודרך העצבים זה מקרין לכף הרגל. בדיקה נוירולוגית תשלול או תאשר האם בזה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול
בוריס23/12/2010היתה טעות כתיב, התכוונתי ל-12 שעות. סליחה על זה.
השאלה היא אם זה עדיין קע שאני עומד למרות שאני לא הולך הרבה? אני זז אולי מטר ימינה שמאלה אבל עומד 12 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלבול - תגובה
ראובן קרמר31/12/2010
אלה עדיין הרבה שעות של עמידה בכל יום, והדבר יוצר לחץ רב על הרגליים, גם ללא הליכה (אולי היה עדיף שגם תלך מעט, כדי לעזור לזרימת הדם).
אני חוזר על תשובתי, כדי להקל על מצב הרגליים יש כל מיני דברים שיכולים לעזור כגון מדרסים, השריה במי מלח וכדו', אבל הדבר העיקרי שאתה זקוק לו הוא מנוחה לכפות הרגליים - וזאת ע"י הפחתת כמות העמידה בכל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)