מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימום מגלולות מסוג מינס ורמוטיבשני20/04/2014
שלום
אני בת 26, בריאה בדר"כ. במשך כשנה וחצי בערך אני לוקחת רמוטיב לטיפול בדיכאון קל וחרדות.
לאחרונה כאבי המחזור שלי התגברו מאוד ורופא הנשים המליץ לי לחזור לקחת גלולות (לקחתי במשך שנה, לפני כשנתיים-שלוש), ונתן לי מרשם לגלולות מינס.
בעלון התרופה של הרמוטיב נכתב שיכולה להיות פגיעה ביעילות גלולות למניעת היריון, אך הרופא אמר שלא צריכה להיות לכך משמעות. שבועיים לאחר שהתחלתי לקחת את הגלולות התחיל לי דימום, חלש יותר ממחזור, אך מלווה בכאבים דומים למחזור.
אני יודעת שדימום היא תופעת לוואי מוכרת לתחילת שימוש בגלולות, אך רציתי לדעת אם יכול להיות שהסיבה לכך היא הרמוטיב, ואם כך האם כדאי לי להפסיק את הטיפול ברמוטיב בכדי לא לפגום ביעילות הגלולות? (כמובן שלא ארצה לקחת סיכון לפגיעה ביעילות שלהם כאמצעי מניעה..)
אציין שבגלולות הקודמות שלקחתי - מסוג שלי - לא חוויתי דימומים.
תודה,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מגלולות מסוג מינס ורמוטיב - תגובה
יוסי מצקל22/04/2014שני יקרה
כדי להחליט מה סיבות הדימום עלייך מיד לגשת לרופא. אם מדובר בתופעת לואי הוא יורה לך מה לעשות וכנראה יחליף את הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלקסשלמה20/04/2014
שלום.
מתי כדאי נלקחת את הנורמלקס? בבוקר או בערב? כמה?
בברכה
שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלקס - תגובה
יוסי מצקל22/04/2014בערב. נורמלקס אינו מצריך הכנה מיוחדת.ממיסים מנה אחת של אבקת נורמלקס בכוס מלאה של כל משקה, מערבבים ושותים.מנה למבוגר היא לפי הכוסית המצורפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של בנזודיאזפינים - דחוף!יעל19/04/2014
שלום ד״ר,
יש לי שאלה דחופה.
אני לוקחת קלונס כל לילה לפני השינה באופן קבוע,
ויש לי בעיות שינה חמורות. אני רוצה לדעת אם ניתן לשלב קלונקס עם בונדורמין, הרי שני הכדורים הם ממשפחת הבנזודיאזפינים, אבל מצד שני בעלון לצרכן רשום שאסור לערבב בונדורמין עם תרופות נגד אפילפסיה והרגעה, שזה בעצם קלונקס. ועל הקלונקס רשום שאסור לערבב עם כדורים לשינה, שזה בונדורמין. מה אני יכולה לעשות?
בנוסף אציין שאני נוטלת ריטלין באופן קבוע, אם יש לזה קשר.
אשמח לתשובתך המהירה מפני שזה מאוד דחוף.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של בנזודיאזפינים - דחוף! - תגובה
יוסי מצקל22/04/2014יעל היקרה.
לא ניתן לענות על שאלותייך על גבי הרשת. החלטות רופא מטפל נדרשות כאן, וכן מעקב ופיקוח של הרופא המטפל. אם כל כך דחוף גשי לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ב: מטרוג'יל 250 ומוקסיויטדוד בן דב18/04/2014
לוקח כדור מכל תרופה כל שמונה שעות. לצורך הורדת דלקת בשיניים. מה ההשלכות לגבי שאר התרופות: כולוסטרול, לחץ דם.
בתודה
דודו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ב: מטרוג'יל 250 ומוקסיויט - תגובה
יוסי מצקל22/04/2014איזה תרופות אחרות אתה לוקח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקסעדיןבסטיאן17/04/2014
יש לי עצירות, לכן אני לוקח לקסעדין כבר 3 ימים ברצף, אבל אין שלשול ואין יציאה.
אני שותה שני כדורים לפני השינה יחד עם קולה.
אולי בגלל שאני שותה את זה עם קולה זה פוגע בהשפעה שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקסעדין - תגובה
יוסי מצקל18/04/2014האם העצירות היא כרונית או לא?
האם ניסית טיפולים אחרים מלבד לקסעדין?
האם רופא ראה אותך?
כמה יציאות היו לך במשך שלושת ימים אלו?
האם אתה מטופל בתרופות כלשהן או סובל ממחלות שונות?
בן כמה אתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה פן-רפא וי-ק 500 וגלולותלונה16/04/2014
שלום,
אני נוטלת באופן קבוע גלולות מרסילון. לפני כשבוע חליתי בדלקת גרון והרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה מסוג פן-רפא וי-ק 500, כאשר אני לוקחת ביום בסה"כ 2000 מ"ג. האם האנטיביוטיקה פוגעת באיכותה של נטילת הגלולות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה פן-רפא וי-ק 500 וגלולות - תגובה
יוסי מצקל22/04/2014לפי הוראות היצרן פן רפאפן עלול לפגום ביעילות גלולות למניעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה בקשר לאבודרטטראנסקוסאלית16/04/2014
הרוקח או הרופא פה רשם לי תתפועות הלוואי של התרופה הנייל ובעלון של התרופה לא רשום שהתופעות לוואי שלו זה אי ספיקת לב למה בידיוק? ורציתי לדעת האים אבודרט מכילה סטרואידים? כייון שהרופא שלי אמר לי שהתרופה לא מכילה סטרואידים ובבית מירקחת אמרו לי שכן אני קצת מודאגת כי כול אחד אומר לי משהוא אחר אשמח לקבל תשובה לשאלה הזאות ולדעת כיצד אבודרט יכולה לעלות את הטסטסטרון היא היא בעצם חוסמת אותו את הDHT ? זה לא הגיוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אין תשובה לשאלתי?
טראנסקסואלית23/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בקשר לאבודרט - תגובה
יוסי מצקל24/04/2014אבודרט שייך במבנה הכימי שלו לסטרואידים (Ketosteroids)
הוא מעכב אנזים אשר הופך טסטוסטרון לדיהידרו טסטוסטרון ובכך גורם לעליה ברמת הטסטוסטרון.
אי ספיקת לב איננה מופיעה כתופעת לואי בעלון המוצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך הוא בידיוק מוריד טסטסטרון?
טראנסקסואלית25/04/2014הוא אמור לחסום את DHTואתה אומר שהוא מעלה טסטסטרון למה? זאות תרופה שאמרוה להוריד טסטסטרון אני לא מבינה כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איך הוא בידיוק מוריד טסטסטרון? - תגובה
יוסי מצקל25/04/2014הוא חוסם את החומר שמפרק טסטוסטרון. אם טסטוסטרון נוצר בגוף ולא מתפרק הרמה שלו עולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי אחרי ניתוח לכריתת אשכים
טראנסקסואלית27/04/2014אני אמורה לחשוש מיזה או שלא במקרה שלי אים אין לי אשכים אז לא יווצר מצב כזה שהטסטסטרון שלי יעלה מהתרופה הנייל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זינט לקחת לדלקת בדרכי השתן?שלומית14/04/2014
לא זוכרת מה המינון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זינט לקחת לדלקת בדרכי השתן? - תגובה
יוסי מצקל16/04/2014אם הרוקח לא רשם את המינון על האריזה פני אליו ובקשי את ההוראות מהמרשם. או פני לרופא. זה מוצר מרשם וההוראות לפי החלטת הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלקס או לבולקנילי סגל13/04/2014
שלום רב
אני לוקחת בערב נורמלקס נגד עצירות והתגובה לא ממהרת לקרות בבוקר. האם עלי לקחת גם בבוקר את אותה כמות? ועל קיבה ריקה? הרופא רשם לי לבולק אבל אני לא ממהרת לקחת תרופה זו. מה עדיף לקחת בהמשך נגד עצירות שלעתים נמשכת יומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלקס או לבולק - תגובה
יוסי מצקל16/04/2014אם נור קלס לא עוזר עברי למוצר אחר. לבולק יכול להתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמלקס או לבולק - תגובה
יוסי מצקל16/04/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עכוjasmin12/04/2014
שלום , עקב טיפול בדלקת באוזן השמאלית , רופא א.א.ג נתן לי תרופת אגיספור לטיפול ללא תקופה מוגבלת בצורת טיפות פעמים ביום.
בכל פעם כשאני מטפטפת זה צורב בצורה לא נורמלית עם כאבים חדים בתוך האוזן..זה נמשך לשניות אבל האם זה נורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכו - תגובה
אילן ללבניקוב13/04/2014יסמין שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך לגבי המשך הטיפול כיוון שבדרך כלל טיפות אגיספור נועדו לשימוש חיצוני בלבד וייתכן ואת משתמשת בהן בצורה שונה ממה שהרופא רשם לך,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- klebsiella pneumoniaeאסיא12/04/2014
אני בת 27 נלקח לי משטח עקב הפרשות בנרתיק ויצא שיש לי חיידק קליפסיאלה הרופא נתן לי תרופה שנקראת ZINNAT 500 ל-10 ימים ובוצע אחרי הטיפול עוד בדיקה והחיידק נשאר והרופא אמר לי שהחיידק רגיש לתרופה ציפרודקס נתן לי 2 כדורים ביום למשך 10 ימים ...האם החיידק הזה מסכן חיים ? האם ניתן להשמיד אותו באינטיביוטיקה אשמח אם תענו לי בדחיפות תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר klebsiella pneumoniae - תגובה
אילן ללבניקוב13/04/2014אסיא שלום,
ניתן לטפל בחיידקים על ידי אנטיביוטיקה בהצלחה, ולכן אם הרופא המליץ לך על הטיפול יש להישמע להוראותיו. לגבי כל שאלה אחרת הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שבדק אותך,
שבוע טוב ובריא וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דתהמיצין לתינוק בן כמעט שנהאמא מודאגת10/04/2014
שלום רב
לבני בן השנה (כמעט) היו הפרשות מהעין. קיבלנו מרופא הילדים טיפול למשך 5 ימים של 2 טיפות דתהמיצין כפול 3 פעמים ביום. סה"כ 6 ביום.
שאלותיי הן:
1. מאחר והתינוק ישן כ 10 שעות בלילה אנחנו נותנים לו כבר 3 ימים את הטיפות במרווחים של כ 4.5 שעות - האם לא צפוף מדיי? האם בצפיפות זו ייתכן וגרמנו נזק לעין?
2. היום בטעות באחת הפעמים ניתנו 3 טיפות בכל עין במקום 2. האם להימנע מהמנה העוקבת מחר בבוקר?
3. התינוק ליקק 1 או 2 טיפות שנזלו ולא נכנסו לעין. האם מסוכן?
4. שאלה אחרונה ... קראתי שהטיפות מכילות סטרואידים ולא מומלצות מתחת לגיל שנתיים... האם הדבר נכון? אני סומכת על רופא הילדים שלנו אבל האם הייתי צריכה להתייעץ עם רופא עיניים לפני מתן הטיפול? להפסיק עכשיו אחרי 3י ימים או לסיים את כל החמישה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דתהמיצין לתינוק בן כמעט שנה - תגובה
יוסי מצקל16/04/2014שלום רב
נא לתת לתינוק 3 פעמים ביום במרווח של 8 שעות בין פעם לפעם. ניתן לטפטף לו כשהוא ישן. אם נתתם 3 טיפות לא נגרם נזק. אין בעין מקום ליותר מטיפה והעודף יוצא אם מה עפעף או מתעלה המחברת בין העפעף התחתון לאף. יש לסיים את הטיפול לפי הוראת הרופא, אם אינך סומכת עליו פני למומחה לחוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בברונכיטדפנה לוי10/04/2014
שלום רב, אני סובלת משיעולים יבשים כבר שבוע. קבלתי מהרופא משאף מיפלוניד ל - 2 פעמים ביום. אולם לצערי, זה כנראה אינו מספיק. האם כדאי בנוסף להשתמש במשאף וינטולין ללאcfc' או במוקוליט, כדי לסייע לי לכייח. האם יש סתירה בין התרופות הללו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בברונכיט - תגובה
אילן ללבניקוב10/04/2014דפנה שלום,
לגבי שילוב תרופות נוספות בטיפול הדורשות מרשם רופא כמו הונטולין, יש להיוועץ ברופא המטפל בלבד.
תוכלי לשלב גם טיפול טבעי בצורה של סירופ צמחי הנקרא דסימיקס של חב' הדס, יש לקחת כף אחת 3 פעמים ביום עד לשיפור בשיעול, חשוב לשתות 6-8 כוסות של מים ביום בכדי לשטוף את הגרון ולהקל על דרכי הנשימה,
שבת נהדרת וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סילוקסן בהריוןמאיה09/04/2014
שלום, אני בשבוע 9 להריון, יש לי דלקת בעיניים וקיבלתי מהרופא מרשם לטיפות עיניים סילוקסן, ההאם מותר להתשמש בהם בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סילוקסן בהריון - תגובה
אילן ללבניקוב10/04/2014מאיה שלום,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל,
שבת נהדרת ובהצלחה,
חג פסח שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת ריבון לאוסטיאופורוזיסללי09/04/2014
שללום רב,
אשמח לדעת האם לקיחת ריבון כאשר אין לי אוסטיאופרוזיס זו בעיה ולמה?
בשנת 2006 קיבלתי את התרופה בעקבות אוסטיאופרוזיס מתון. בשנת 2011 הבדיקה הראתה שאין אוסטיאופרוזיס בכל זאת המשכתי לקחת את תרופת הריבון פעם בחודש.
מה ההשלכות של המשך לקיחת התרופה?
ומה ההשלכות של הפסקת לקיחת התרופה?
אני בת 62.6.
מודה על תשובתך למייל .
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופת ריבון לאוסטיאופורוזיס - תגובה
אילן ללבניקוב10/04/2014ללי שלום,
התרופה ריבון נועדה למנוע אוסטיאופורוזיס ולחשק את צפיפות העצם בגוף.
אם הרופא/ה רשמ/ה לך את התרופה ככל הנראה יש צורך למנוע אצלך בריחת סידן ולכן חשוב להישמע להוראות הרופא/ה. לתרופה אין תופעות לוואי משמעותיות וכך גם להפסקתה, אך ניתן להפסיק את התרופה לפי המלצת רופא בלבד ולכן לגבי המשך הטיפול יש להיוועץ ברופא המטפל.
שבת נהדרת וחג שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)