מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחת וולטרן וברקסין יחד עם אספיריןאברהם26/10/2014
שאלתי
בגלל כאב בברך אורתופד רשם לי וולטרן אמולג'ל וברקסין
תרופות שאני לוקח באופן קבוע:
בעקבות התקף לב (MI) לפני כ-20 שנה אני לוקח באופן קבוע אספירין 200 כמו כן בגלל לחץ דם אני לוקח תרופות להורדת לחץ דם (ACE , ונורמיטן)
האם אין התנגשות ?
למרות שבהוראות השימוש המצורפות לברקסין ולוולטרן מזהירים בפני הערבוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת וולטרן וברקסין יחד עם אספירין - תגובה
אילן ללבניקוב28/10/2014אברהם שלום,
תא ציינת אילו תרופות להורדת לחץ דם(ACE), אתה נוטל באופן ספיציפי ולכן קשה לענות על שאלתך במדויק, אנא ציין את שמות התרופות שאתה נוטל באופן קבוע ואשמח לענות על שאלתך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאילן ללבניקוב
אברהם28/10/2014תרופות להורדת לחץ דם שאני לוקח:
נורמיטן 25
אנלדקס 20 פעמים ביום, (Enalapril Maleate )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשחת וולטרן וברקסין יחד עם אספירין - תגובה
אילן ללבניקוב30/10/2014אברהם שלום רב,
ישנן מספר אינטראקציות בין תרופתיות בין התרופות שאתה נוטל והן:
1. בין האספירין לבין האנלדקס. יש להתאים את המינון החדש לאחר בדיקת לחץ הדם ובדיקת תפקודי הכליות לאחר התייעצות עם הרופא המטפל שלך.
2.בין הנורמלול לבין הברקסין. הברקסין עשוי להפחית את השפעת הנורמלול ולכן חשוב להתאים את המינון החדש על ידי הרופא המטפל שלך.
3. בין האנלדקס לבין הברקסין. הברקסין עשוי להפחית את השפעת האנלדקס ולכן חשוב להיוועץ ברופא הלגבי המשך הטיפול.
4. בין האספירין לבין הברקסין. השילוב עשוי לגרום לחומציות יתר בקיבה ולאולקוס ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול.
5. בין הנורמלול לבין האספירין. יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי התאמת המינון החדש של התרופות שאתה נוטל,
שבת נהדרת והרבה בריאות,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיויט פורטה 500נופר26/10/2014
התרופה מיועדת לדלקת ביד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקסיויט פורטה 500 - תגובה
יוסי מצקל26/10/2014זוהי אנטיביוטיקה המיועדת לטיפול בזיהום חיידקי הרגיש לאנטיביוטיקה זו. לא משנה מקומו של הזיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקס אוטיק טיפות אוזניים בהריון.זוהר24/10/2014
האם מותר שימוש בטיפות אוזניים לדלקת אוזניים בשבוע 11 להריון????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקס אוטיק טיפות אוזניים בהריון. - תגובה
אילן ללבניקוב26/10/2014זוהר שלום,
לגבי שימוש בתרופות בזמן ההריון וההנקה חשוב להיוועץ ברופא המטפל בלבד,
שבוע טוב ובריא ובהצלחה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכוליתנעהקליין23/10/2014
האם תרופות
פרופקס ואיקאקור לא רצוי לאכול אשכולית,פומלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נורטילין וטרבינאפיןהדס23/10/2014
שלום,
הנני נוטלת טרבינאפין טבע 250 מ"ג כחודש.
בשבועיים האחרונים הנני נוטלת במקביל גם נורטילין 25 מ"ג בשל כאב כרוני.
רציתי לדעת האם מותר ליטול את 2 התרופות במקביל?
יש לי ג'ילברט סינדרום ולכן הבילירובין שלי לא תמיד תקין.. האם צריך לבצע בדיקות דם במהלך השימוש בנורטילין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורטילין וטרבינאפין - תגובה
אילן ללבניקוב26/10/2014הדס שלום רב,
ישנה אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל שעשויה לגרום לעלייה בריכוז הנורטילין בדמך אפילו מספר חודשים לאחר הפסקת השימוש בטרבינפין ולכן חשוב לעקוב אחר תופעות לוואי כלשהן ובכל מקרה חשוב להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול והתאמת המינון החדש,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסג'יבהחדוה23/10/2014
איך אפשר להשיג התרופה עבור מי שאין לו זכאות מסל הבריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסג'יבה - תגובה
אילן ללבניקוב26/10/2014חדוה שלום,
אם התרופה אינה כלולה בסל הבריאות ניתן להשיגה בבית מרקחת פרטי לאחר השגת אישור מיוחד מהרופא המטפל שלך. בית המרקחת יוכל להזמין את התרופה באופן אישי עבורך מהיצרן בחו"ל,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- g6pd וטיג'ל לתינוקותנעמה23/10/2014
שלום.
לילדה שלי יש חוסר בg6pd ולפי הנחיות בית החולים ישנם תרופות אסורות. רציתי לדעת האם טיג'ל להקלת כאבי חניכיים מותרת או אסורה?
ואיפה ניתן למצוא רשימה מפורטת של התרופות האסורות? תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גלולת יאזליאב22/10/2014
שלום,
הגעתי לרופאת נשים על מנת לקבל מרשם לגלולות. לפני מספר שנים לקחתי למשך תקופה לא מבוטלת גלולות מסוג הרמונט. הגלולות גרמו לי להשמנה באופן דרסטי.
כעת הרופאה רשמה לי גלולות מסוג יאז. קראתי באינטנט ועיקרי הדברים הם שהמון ממליצים לא להשתמש בהן בשום פנים ואופן, בנוסף עלו מחקרים על מקרי מוות של נשים לאחר נטילת הגלולה והמון סיכויים לקרישת דם.
לא ציינתי בפני הרופאה שיש לי דליות ברגל שמאל. מה שמגביר בי את החששות אם ליטול את הגלולה או לא.
מה כדאי? האם לגשת לרופאה ולבקש מרשם לגלולה שונה?
אצעין שאינני מעשנת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת יאז - תגובה
אילן ללבניקוב26/10/2014ליאב שלום,
לאור מה שציינת(השמנה) ותופעת הורידים הבולטים ברגליים, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ובדיקת תרופות חלופיות,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריק ובקלוסלאורית22/10/2014
שלום לוקחת ליריקה 200 עקב כאבים. עכשיו קיבלתי גם בקלוסל עקב ספאזם . האם אפשר יחד ? מה ההשפעותל טווח ארוך של כל אחת מהתרופות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריק ובקלוסל - תגובה
אילן ללבניקוב26/10/2014אורית שלום רב,
ישנה אינטראקציה בין 2 התרופות הנ"ל שעשויה לגרום לתופעות לוואי כגון: סחרחורות, בעיות בריכוז ובחשיבה, עייפות וחולשה.
חשוב להימנע מצירכת אלכוהול בזמן נטילת התרופות הללו.
בכל מקרה של תופעות לוואי כלשהן יש להיוועץ עם הרופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EXODERILנעה22/10/2014
שלום
ביקשתי מרופא משפחה מרשם למשחה EXODERIL נגד פטרת בציפורניים. הוא אמר לי שתרופה זו לא רשומה במכבי.
בבית מרקחת גם אין במלאי ובכל מקרה רק עם מרשם רופא.
האם לתרופה זו יש שם אחר?
משחה מכילה Naftifine Hydrochloride 0.01 g / g
אשמח לתשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EXODERIL - תגובה
יוסי מצקל28/10/2014המוצר איננו משווק בארץ. לא נחל פופולריות מרובה בתקופה שהיה רשום . אינני יודע מדוע את מתעקשת על מוצר זה כאשר ישנם פתרונות מרובים. אין מוצר אחר המכיל את אותו חומר פעיל בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפונקס וספירת כדוריות הדם הלבנותbastian22/10/2014
שלום. כבר כמה שנים טובות אני לוקח לפונקס ועושה פעם בחודש ספירת דם לפני קבלת מרשם.
אם אחרי כל כך הרבה שנים לא הייתה פגיעה בספירת הכדוריות הלבנות, למה צריך להמשיך לעשות ספירת דם?
זה יכול להופיע פתאום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש התייחסות
bastian26/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפונקס וספירת כדוריות הדם הלבנות - תגובה
אילן ללבניקוב27/10/2014שלום רב,
בדיקת הכדוריות דם הלבנות בעת נטילת הלפונקס נועדה בכדי לבדוק שאין ירידה בכמותן בדם, דבר שעשוי לגרום לזיהום ולכן חשוב לבצע את הבדיקה הזו לאלו הנוטלים לפונקס באופן קבוע,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התווית נגד של ליטורבה וקלופידקסלדרורית22/10/2014
בת 62 נוטלת מזה חודשיים קלופידקסל 75 ומזה 6 שנים סטטינים. מאז התחלת הטיפול בקלופידקסל התמלאתי בכתמים (שטפי דם) במקומות שונים בגוף. כנראה כתוצאה ממכות קלות של התקלות ברהיטים. היש צורך בבדיקות דם לאחר התחלת הטיפול בתרופה זו? האם יש התווית נגד של נטילת תרופה זו וסטטינים, יחד עם אומגה 3?
תודה על התייחסותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התווית נגד של ליטורבה וקלופידקסל - תגובה
יוסי מצקל22/10/2014אומגה 3 לא לקחת עם מדללי דם - יש לו אפקט דומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבקת חוגרתיוסי22/10/2014
שלום רב , בן 48 והופיע אצלי בחצי מהפנים והראש פצעונים שהתגלו כשלבקת חוגרת וקיבלתי משחה וכדורי זובירקס, המשחות קטנות וכמעט נגמר לי , רציתי לדעת אם אני יכולל לפורר את הכדור וביחד עם שמן פראפין ואלכוהול ליצור משחה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבקת חוגרת - תגובה
יוסי מצקל22/10/2014לא. אבל ישנה משחת זובירקס של 10 גרם, אולי קיבלת את האריזה הקטנה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור אלרגיה טלפס 180מיטל22/10/2014
שלום,
אני בתחילת הריון (שבוע 5), האם ניתן לקחת את הכדור הנ"ל בעת תופעת אלרגיה? ואם כן, עד איזה שבוע ניתן להשתמש בכדור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור אלרגיה טלפס 180 - תגובה
יוסי מצקל22/10/2014מיטל יקירה
טלפסט הוא מוצר מרשם - כלומר דורש מרשם מרופא לאחר שבדק והחליט כל כך.
המוצר מותר לשימוש בהריון אם הרופא ידע זאת ורשם מרשם.
אין מספיק מידע על שימוש בתרופה בהריון ולכן הרופא צריך להחליט מה יותר טוב להריון
התרופה או הסבל מהבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת ויטמין מומלץ לילדמלכה21/10/2014
היי מקווה שהגעתי לפורום הנכון, אני מחפשת לתת לילד לקראת החורף ויטמינים או דברים שיחזקו אותו כי הוא אחד שבקלות נדבק בכיתה במחלות חורף כמו שפעת צינון שיעול וכדומה... מה ידוע לכם כפיתרון מונע טוב בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת ויטמין מומלץ לילד - תגובה
יוסי מצקל21/10/2014מכל רוקח שתפני תקבלי עצה שונה. ישנם צמחים אשר מקובלים כמשפרי חיסוניות כדוגמת האכינציאה או אסטרגלוס.
ישנן פטריות שמשפרות חיסוניות - שיטאקי, קורדיספס ועוד.
ויטמינים שידועים בפעילות זו הם האנטיאוקסידנטים כמו ויטמין סי.
ישנן פורמולות המכילות תערובות של צמחים וויטמינים אלו ואחרים, וישנם מוצרים המושתתים על רכיב בודד.
אישית הייתי ממליץ להסתפק בויטמין סי למציצה מאחת החברות במינון מתאים לגילו ובטעם שיאהב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)