מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכדורי אנג'ליקדבורה07/05/2013
שלום רב
אני משתמשת בהורמונים אנג'ליק במשך שנתיים
לפני כחודש התחיל לי דימום שנראה כמו מחזור
לפעמים יותר לפעמים פחות לפעמים כהפרשות חומות ולפעמים קצת יותר
האם להפסיק את התרופה
האם יש התפתחה אצלי איזו שהיא מחלה
אני לחוצה עד שהגיע לרופאה שלי ביום שישי
אשמח לקבל תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכדורי אנג'ליק - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013דבורה
את צריכה לראות רופא. אם את לחוצה בקשי בדיקה דחופה או לכי למלר"ם. אין את חושבת שבדיקה אינטרנטית יכולה להיות חלופית לבדיקה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסרטן 50 של טבע-תופעות לוואי?ענת07/05/2013
לאחרונה קבלתי בבית המרקחת לוסרטן של טבע 50מ"ג להורדת לחץ דם. אני לוקחת כבר תקופה ארוכה את התרופה הזו אבל של חברת כצט. אני יודעת שמבחינת המרכיבים הן אמורות להיות זהות. מזה כמה ימים יש לי חום לא גבוה [עד 38] -האם זו יכולה להיות תגובה לתרופה ה'חדשה-ישנה'? חיצונית התרופה של טבע נראית אחרת היא ירוקה-האם זה אומר שיש לה ציפויים עם מרכיבים נוספים שלא קימים בכצט?
אשמח לתשובתכם המלומדת
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסרטן 50 של טבע-תופעות לוואי? - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013תופעת לואי זו יכולה להיות מהתרופה ואיננה מן התופעות המקובלות. יש לדווח לרופא המטפל על מנת שיתיחס לכך. עקרונים לא צריך להיות הבדל בין היצרנים השונים אבל מנסיוננו אנו חווים שקים הבדל. לשאלת הצבע, בדרך כלל ליצרנים השונים הרכבים שונים של חומרים לא פעילים אשר אינם אמורים להשפיע על פעילות התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אדוויל טוב לדלקת בכף רגל?eti07/05/2013
אסתי שלום,
האדוויל נועדה לטיפול בכאבים ולהורדת חום, ישנן תרופות אחרות לטיפול בדלקות ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אדוויל טוב לדלקת בכף רגל? - תגובה
אילן ללבניקוב07/05/2013אסתי שלום,
האדוויל נועדה לטיפול בכאבים ולהורדת חום, ישנן תרופות אחרות לטיפול בדלקות ולכן יש להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tylenol pmחנצלחהי07/05/2013
מהי התרופה המקבילה בארץ ל Tylenol pm
או איך קוראים לה בעיברית?
אני יודעת שרק Tylenol זה אקמול ודקסמול וכאלה
השאלה אם ה pm מעיד על תרופה אחרת או ספציפית?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tylenol pm - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013אקמול לילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין ואקנהעדי06/05/2013
היי קיבלתי מרשם לדוקסילין לטיפול בדלקת פנימית בלחי השמאלית סוג של בלוטה השאלה אם זה הטיפול הנכון ואם ישנם תופעות לוואי של כאבי בטן חזקים מאןד רצוי להפסיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין ואקנה - תגובה
אילן ללבניקוב07/05/2013עדי שלום,
הרופא רשם לך את המרשם לתרופות אלו לאחר בדיקתך ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא לגבי המשך הטיפול, אם ישנן תופעות לוואי חשוב ליידע את הרופא לגביהן,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטרונידזול ובדיקות דםחן06/05/2013
שלום,
האם יש להמתין פרק זמן מסויים בין שימוש בזידובל ג'ל ואגנילי לבין בדיקות דם? אם כן מהו משך הזמן המינימלי הרצוי?
בברכה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרונידזול ובדיקות דם - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013בדרך כלל יש להמתין שבוע בין נטילת אנטיביוטיקה לבדיקות הדם. הכל לפי המקרה, האנטיביוטיקה, מה בודקים, והדחיפות. לכן יש לך צורך להתייעץ עם הרופא אשר דרש את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור נגד בחילותשוש06/05/2013
מבקשת המלצה לכדור נגד בחילות בנסיעה קופצנית עם סיבובים ברכב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור נגד בחילות - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013טרבמין שהוא תרופה, או קוקולין של בוארון שהוא תכשיר הומאופטי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וולבוטרין - עליית חום הגוףאורית06/05/2013
מאז שהתחלתי לקחת וולבוטרין, כמה ימים בלבד, אני מרגישה שחם לי כל הזמן.
האם הכדור מעלה את חום הגוף ? ואם כן זה לכל תקופת השימוש או שזו תופעה חולפות ?
אני סובלת מגלי חום. כמו כן הרופא אמר לי בעוד שבוע לקחת כבר 2 כדורים.
בתודה מראש,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין - עליית חום הגוף - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013זוהי עלולה להיות תופע לואי של התרופה. יש להתיעץ עם הרופא לגבי המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חציית כדור אלדקטוןרחל05/05/2013
אני נוטלת 1/2 כדור אלדוספירון ליום . כדור של 25 מ"ג עם פס שאני חוצה.לאחרונה החליפו את הכדור באלדקטון שהוא אמנם הכדור המקורי אבל ללא פס. הרוקחת אמרה לי שאין בעיה ואפשר לחצות את הכדור בעזרת חוצה כדורים . לפי ידיעתי אין לחצות כדור שאינו מסומן בקו ובנוסף, הכדור לא נחצה בצורה טובה . האם זה משמעותי? האם אפשר לקחת בצורה כזו? תודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חציית כדור אלדקטון - תגובה
רפאל עזרא06/05/2013שלום רחל,
ניתן לחצות את הכדורים החדשים. נסי לעשות שימוש בחוצה כדורים, זה יקל עליך.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור עם גושים שפירים בשדשואלת05/05/2013
שלום רב,
לצורך הסדרת המחזור הרופאה נתנה לי פרימולוט נור ועכשיו אני רואה בעלון לצרכן שאסור להשתמש בתרופה כאשר יש סרטן השד.
יש לי גושים שפירים בשד ואני במעקב כל חצי שנה (בערך.. כשאני הולכת לכירורג) לבדוק שלא מתפתח משהו סרטני, בגלל הקושי בגילוי מוקדם עקב הגושים הקיימים.
הפעם האחרונה שהייתי בביופסיה בהדרכת אולטרסאונד היה לפני כ-7 חודשים והכל היה בסדר.
אציין כי אני בת 23.
יש סיכון בשימוש בפרימולוט נור?
אם כן, מהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור עם גושים שפירים בשד - תגובה
רפאל עזרא06/05/2013הפרימולוט נור ניתן בדרך כלל לתקופת טיפול קצרה כך שהסבירות שרמת הסיכון שלך תעלה היא נמוכה ביותר.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת הפה ולפקונוזולניקול03/05/2013
שלום,
אני כבר כמה שנים סובלת מפטרת הפה. יש לי פרטריה על הלשון. יש לי את כל הסימפטומים למשהו שסובל מפטריית הקנדידה.
בעבר כבר הייתה לי פטרייה אך על העור .
עשיתי את הבדיקה ואבחנו אצלי קנדידה. הלכתי לרופאה שלי והיא לא רצתה להביא לי מרשם לפלוקנזול, כי היא אמרה שזה מסוכן לכבד . לפי מה שידוע לי נהוג ליטול פלקונוזול כחלק מהטיפול הפטרת הפה .. בקצרה רציתי לדעת האם היא רשאית לא להביא לי מרשם לפלוקנזול, ואם לא אז איזה רופא מקצועי אחר יכול? והאם התרופה באמת עוזרת להיפטר מהפיטרייה אחת ולתמיד ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרוקסין ולפלוקונוזול
ניקול03/05/2013אני חייבת לציין שאני גם סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מזה 8 שנים, ונוטלת אלטרוקסין. הייתי רוצה לדעת אם אני יכולה ליטול את שתי התרופות ללא חשש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס זה כמו סמיםמיכאל אורנשטי03/05/2013
רציתי לברר גבי לגבי מי שמוכר קופסאות קלונקס בחוץ למי שרק רוצה כמו נרקמונים ועכ"ד כמובן ללא אישור גם מי שמוכר את הקלונקס וגם זה מי שסיפק למוכר עובר עבירה פלילית חמורה?קלונקס זה סוג של סמים?הבנתי שיש שוק לא חוקי בזה שאסור בתכלית האיסור למכור קלונקס ברחובות אפילו קופסא אחת נכון?בתודה על הערת מיכאל[פשוט מודאג מהמצב שאני רואה את זה ברחובות אני רוצה לדעת גם לגבי מי שמספק את הכדורים למוכר הוא אדם שעושה עבירה פלילית וגם לגבי המוכר עצמו תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס זה כמו סמים - תגובה
יוסי מצקל04/05/2013תרופות בכלל יכולות להמכר רק בבית מרקחת. קלונקס אל אחת כמה וכמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחסון של Zyprexaאודי03/05/2013
שלום,
קניתי היום את Zyprexa , ועל האריזה היה כתוב שיש לאחסן אותה מתחת ל30 מעלות, בגלל שהימים הם ימים חמים שמתי את האריזות במקרר ליתר ביטחון.
כעבור כמה שעות גיליתי לתדהמתי שצריך לאחסן אותה בין 15-30, כלומר בטמפרטורות החדר.
מיד הוצאתי את התרופות מהמקרר,
השאלה שלי היא האם התרופה נפגעה ואין להשתמש בה בעקבות המקרה?
תודה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחסון של Zyprexa - תגובה
יוסי מצקל04/05/2013לפי עלון התרופה יש לשמור מתחת 30 מעלות. רק לטבליות מסיסות תנאים שונים.
אין נזק באחסון במקרר אם כי איננו רצוי בשל הלחות הגבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור שינה והרגעההמבורגר אדיט02/05/2013
לאימי בת 90 יש נדודי שינה ולוקחת שנים נומבון + חצי כדור לוריוון
עכשו הרופאה אמרה שאין יותר נומבון ונתנה לה בונדורמין וביקשה ממנה להפסיק את הלוריוון כי זה לא טוב
1.האם שני הכדורים זה אותו דבר?
והאם אסור מוחלט להשתמש יחד עם לוריוון?
אבקש תשובתכם יהבת יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור שינה והרגעה - תגובה
אילן ללבניקוב05/05/2013אדיט שלום,
התרופות הנ"ל נועדו להרגעה ולשינה ולכן אם יש שאלה בנושא, הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופאה המטפלת לגבי המשך הטיפול. חמיטב ידיעתי אין מניעה לשלב בין השניים אם קיים הצורך בכך אך ייתכן והתרופות גורמות לה לתופעות לוואי ולכן הרופאה המליצה על הפסקת התרופה, יש להיוועץ ברופאה גם לגבי כך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואנטיביוטקההדר01/05/2013
אני מטופלת באופלוקסצין ונוטלת גלולות פמינט. האם יש בעיה?האם אני עדיין מוגנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואנטיביוטקה - תגובה
אילן ללבניקוב05/05/2013הדר שלום,
למיטב ידיעתי ישנה אינטראקציה בין אנטיביוטיקה לבין גלולות ולכן בזמן השימוש באנטיביוטיקה יש להשתמש באמצעי מניעה אחרים(קונדום וכדומה) בשביל להיות בטוחה,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)