מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- tramadex Flashtabענת21/05/2013
בעלי נוטל קומדין, פרוקור, מיקרופרין, ליפטור וטריטייס על בסיס קבוע ונתפס לו הגב האם הוא יכול לקחת tramadex flashtab?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tramadex Flashtab - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2013ענת שלום,
ראשית כל ישנן מספר אינטראקציות שונות בין התרופות הנ"ל ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול בכדי למנוע תופעות לוואי כלשהן.
לגבי הטרמדקס FLASHTABS ישנה אינטראקציה בינו לבין הקומדין שעשויה לגרום לו לסחרחורות, דימומים, כאבי ראש וחולשה.
יש ליידע את הרופא לגבי תופעות לוואי כלשהן הנובעות משימוש בתרופות בכדי להתאים לו את המשך הטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן גוריון 84 קרית מלאכייהודה דינו20/05/2013
שלום רב היתי אצל נפורולוג והוא נתן לי כדור ללחץ דם וזודיפ
לפני כן לקחתי טיפול ללחץ דם אלמו 5 מילי גרם אנלדקס 10 מילי גרם
הנפורולוג החליף לי לזודודיפ לקחתי אחד בבוקר לאחר כמה שעות הירגשתי חולשה וסחרחורות הרגיש רע שלא יכותי לשבת
מה עושים במיקרה כזה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן גוריון 84 קרית מלאכי - תגובה
יוסי מצקל22/05/2013יש לחזור לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות יתר וחוסר שקטאלה20/05/2013
רציתי לדעת האם ישנה תרופה לעצבנות יתר ולחוסר שקט
כל תרופות ההרגעה הרגילות כגון קלונקס וקסאנקס לא עוזרות
לא מחפשת תרופה אנטי חרדתית או משהו אלא תרופה לטיפול בעצבנות יתר ובאי שקט
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס או קסנקס
פומיקי22/05/2013יש לך קלונקס או קסנקס ללא שימוש? אשמח לקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצבנות יתר וחוסר שקט - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2013אלה שלום,
ניתן בהחלט לסייע לך בנושא זה על ידי יעוץ רוקחי/נטורופטי שלאחריו ניתן יהיה להתאים לך את התזונה הנכונה וצמחי המרפא המסייעים במטרה זו,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד דיכאוןשרה20/05/2013
האם תרופות נגד דיכאון (אפקסור, ליתיום, בונסרין, קלונקס) יכולות לגרום לבעיות בשיניים ובחניכיים/בעיות זיכרון/האטת המעי/עייפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד דיכאון - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2013שרה שלום,
לתרופות רבות ישנן תופעות לוואי שונות ולכן יש לבדוק זאת לפי כל מטופל באופן אישי בהתאם לתרופות הניטלות ולראות שאין אינטראקציות ביניהן הגורמות לתופעות לוואי אלו,
כמובן חשוב לשים לב לזמני נטילת התרופות ולקשר שלהן למזון,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ויפאקס 75xrשרון19/05/2013
שלום,
בת 38 נוטלת כ4 וחצי שבועות ויפאקס לטיפול בחרדות ודיכאון. בשבוע האחרון חשה חולשה קיצונית עייפות רבה חוסר רצון לעשות כלום וכאבים בכתפיים וביידים. האם יתכן שאלה תופעות לוואי של הכדור?!? אם כן האם הגיוני שיופיעו 3 שבועות אחרי תחילת טיפול? האם כדאי לשלב קסנקס לכמה שבועות או שאחר כך יהיה קשה להגמל ממנו? והאם יש משהו על בסיס טבעי לחיזוק ומתן אנרגיה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ויפאקס 75xr - תגובה
אילן ללבניקוב22/05/2013שרון שלום,
לכל תרופה ייתכנו תופעות לוואי ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול באם את חשה בתופעות לוואי שונות.
בכל מקרה, ניתן בהחלט לסייע לך על ידי יעוץ רוקחי/נטורופטי הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית וצמחי מרפא המסייעים במטרה זו,
אשמח לעמוד לרשותך,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולנט נורנסיכה19/05/2013
הפסקתי גלולות לפני 4 חודשים ומנסה להיכנס להיריון . אך עקב אירוע משפחתי אני רוצה לדחות את המחזור החודשי ע"י הכדורים פרימולנט נור . האם זה יכול להשפיע על כניסה להיריון? האם זה יכול להזיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולנט נור - תגובה
יוסי מצקל19/05/2013נסיכה שלום
אסור להשתמש בתרופה אם את בהריון, כך שעלייך לוודא שאינך בהריון.
מובן שזה יכול להשפיע בטווח הקצר על הכניסה להריון.
לתרופה תופעות לואי רבות אפשריות והיא נתנת על סמך מרשם רופא בלבד
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tkrdhvעפרה19/05/2013
kלקחתי אטופן להקלה בכאבי בירכיים. לאחר חמישה ימים מופיעה לי פריחה בכל הגוף.
כבר קרה לי בעבר.
יש לי בבית אנטיהיסטמין בשם טלפסט 180. האם אפשר לקחת ובאיזה מינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tkrdhv - תגובה
יוסי מצקל19/05/2013טלפסט היא תרופת מרשם הנלקחת בהוראת רופא.
לפי הוראות היצרן כאשר מופיעה פריחה יש להפסיק את הטיפול באטופן ולפנות לרופא
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדאלאציןתותית19/05/2013
לפני שלושה ימים ביקרתי אצל רופאת הנשים שלי בעקבות דלקת בנרתיק היא רשמה לי דאלאצין דרך הנרתיק למשך שלושה לילות ופלוקנול 150 לטיפול מונע במקרה של פטריית ה"שמרים". במהלך הביקור ציינתי שאני ובעלי מנסים להיכנס להריון והיא ביצעה בדיקה כוללת אולטרסאונד וגינלי. את הוסת החודשית שלי אני בדרך כלל מקבלת בסבב של 21 ימים כאשר הפעם זה אפילו לאחר 29 ימים לא קיבלתי.
השאלה הנשאלת היא האם הכדורים יכולים להזיק לעובר והאם ישנו מצב לשיבוש בוסת החודשית מהפתילים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדאלאצין - תגובה
רפאל עזרא19/05/2013שלום תותית,
מבחינת התרופות שציינת, אין חשש לעובר.
השילוב של כל הדברים שציינת עלול לגרום לשינויים בהופעת המחזור החודשי.
שיהיה לכם בהצלחה.
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודההההההה
תותית19/05/2013המון תודות דר'!!!!
המשך יום נפלא! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולה סרזט לבין מיקרולוט ?אבי18/05/2013
שלום רב
יש לי כמה שאלות
1. מה ההבדל בין גלולה סרזט לבין מיקרולוט?
2. מה קורה ששוכחים לקחת גלולה ?
3. האם אפשר להיכנס להריון עם הגלולה סרזט או מיקרולוט ?
4. האם יש תופעות לוואי לגלולה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולה סרזט לבין מיקרולוט ? - תגובה
רפאל עזרא19/05/2013שלום ליאת,
1. לגלולה סרזט יש הרכב שונה של הורמונים המאפשר נטילה בזמן הנקה
2. אם שוכחים ליטול גלולה, יש לבלוע אותה ברגע שנזכרים ואת הגלולה הבאה יש לקחת בזמנה הקבוע. אם עברה יותר מיממה ללא גלולה יש להשתמש באמצעי מניעה נוסף עד סוף אותו חודש מחזורי.
3. לכל גלולה יש סיכון של אחוזים בודדים לקליטת הריון
4. אין גלולה ללא תופעות לוואי.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ליאת19/05/2013תודה על התשובות אך לא עניתם לי על השאלה ששאלתי
מה ההבדל בין גלולה סרזט לבין מיקרולוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהמאיה18/05/2013
לאחר עקירה כירורגית נוטלת 3 פעמים ביום מוקסיפן ואקמול .היציאות נהיו רכות על סף שלשול. האם כדאי לצרוך פרוביוטיקה? האם אקטימל יכול לסייע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
יוסי מצקל19/05/2013מאוד רצוי לקחת פרוביוטיקה מספר שעות לאחר האנטיביוטיקה.
אקטימל איננו מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןעדי18/05/2013
שלום רב, לקחתי אנדומטרין עד שבוע 13 פלוס 3 ,לא היה לי רופא מעקב ולכן לא ידעתי מתי להפסיק,אח״כ הבנתי שלוקחים מקסימום עד שבוע 12. האם עלול להיגרם נזק לעובר? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - AUGMENTINOLGA18/05/2013
האם אפשר להשתמש בתרופה זו בהריון של 7 שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם אחת התרופות או הגלולות יכולות לא להשפיע?אילן ללבניקוב17/05/2013
שלום,
אני בת 19 ואני נוטלת באופן קבוע כדורים בשם רסיטל, וגלולות בשם פמינט.
יש לי דלקת בדרכי השתן וגם פטריה בנרתיק.
קיבלתי אנטיביוטיקה בשם מקרודנטין, מישחה לנרתיק בשם פוליקוטן, ואגיסטן טבליות וגינליות.
אז סדר היום שלי הוא כזה:
בוקר:
* 1 כדור- מקרודנטין
* מורחת פוליקוטן בנרתיק
ערב:
* 1 כדור- מקרודנטין
* 1 כדור- רסיטל
* 1 גלולה- פמינט
* 1 טבליה בנרתיק- אגיסטן
* מורחת פוליקוטן בנרתיק (מיד לאחר שהכנסתי את הטבליה של אגיסטן)
*בנוסף עליי לקחת פעמיים מקרודנטין לאחר מגע מיני.
חשוב לציין שאני לא לוקחת באופן סדיר באותן שעות ובאותו סדר את התרופות... ויש הפרש של כחצי שעה בין מה שאני לוקחת דרך הפה.
השאלות שלי:
1. האם אחת התרופות או הגלולות יכולות לא להשפיע?
2. האם יתכנו תגובות בין תרופות שיכולות להזיק לגופי?
3. כמה הפרש צריך להיות בין כל תרופה?
4. עד כמה זה נורא שאני לא לוקחת באופן סדיר באותן שעות ובאותו סדר את התרופות?
5. באלון המצורף של הטבליות- אגיסטן רשום שעליי לשטוף את המוליך של הטבליה היטב לאחר השימוש. ושחכתי לעשות זאת פעם אחת, ובפעם אחרת חיטאתי עם מגבון אלכוהול. האם זה נורא שבפעם אחת לא שטפתי? והאם זה שניקיתי בפעם אחרת עם מגבון אלכוהול זה מזיק?
מתנצלת על כמות השאלות המרובה, אני פשוט בחרדה נוראית מכל העיניין הזה.
אשמח לקבל תשובות, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין תרופתיות - תגובה
רפאל עזרא22/05/2013שלום אני,
הכל בסדר עם מה שאת עושה היום ואין אינטראקציה בין התרופות שאת נוטלת.
הערה אחת, הרסיטל בלילה, לעיתים, פוגע בשינה ועדיף ליטול את התרופה בבוקר.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו 15 מ"גאורנית17/05/2013
ברצוני להפסיק לקחת את הכדור הנ"ל לאחר חודשיים שימוש בגלל השמנה קיצונית. האם עלי לרדת בהדרגה לרבע כדור (ואם כן לכמה זמן) או שאוכל להפסיק בבת אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירו 15 מ"ג - תגובה
אילן ללבניקוב19/05/2013אורנית שלום,
לצורך גמילה מהכדור יש להיוועץ ברופא המטפל אך הייתי ממליץ לך לקבל גם יעוץ רוקחי/נטורופטי הכולל תזונה נכונה וצמחי מרפא שיסייעו לך בתהליך הירידה במינון ואשר עוזרים בחיזוק מערכת העצבים והאנרגיה בצורה טבעית,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפסט בהנקהרוני16/05/2013
נטלתי מינון של 6 טיפות אופטלגין והתחילו לי סימנים של אלרגיה -עקצוצים שהתפתחו לגירודים בכל הגוף ואדמומיות כפריחה בזרועות בצוואר ובבטן. כמו כן החלה לי נפיחות בשפתיים.
התפניתי לבית החולים וקיבלתי שתי זריקות לטיפול. כמו כן ניתן לי מרשם לטלפסט.
מכיוון שאני כחודש אחרי לידה ומניקה -שאלתי היא: האם מותר לי ליטול תרופה זו במהלך ההנקה. ואם לא מהן החלופות או האם כדאי לא ליטול בכלל.
עוד שאלה -מדוע יש לי מעין טעם מתכתי בפה?
תודה על האפשרות לקבלת יעוץ
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפסט בהנקה - תגובה
אילן ללבניקוב19/05/2013רוני שלום,
הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל לגבי המשך הטיפול ולגבי הטעם המתכתי,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)