מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמש אחרי מינוציקליןאל16/05/2013
כמה זמן אחרי שהפסקתי לקחת מינוציקלין צריך להיזהר המשמש? האם כבר למחרת אפשר לצאת לשיזוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמש אחרי מינוציקלין - תגובה
רפאל עזרא16/05/2013שלום וברכה,
עשרה ימים ללא התרופה זה זמן סביר.
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחשיפה לשמש אחרי שימוש במינוציקלין
amir12/07/2013שלום,
אתמול רשם לי רופא העור להשתמש "במינוציקלין " וב- " אקנתרים " למשך שבועיים והרוקחת בקופת חולים אמרה לי לא להיחשף לשמש...
השאלה שלי היא האם השפעת התרופה(מינוציקלין) בעניין החשיפה לשמש נמשך גם לאחר סיום הטיפול או שזה מסתיים אחרי שמפסיקים להשתמש בה בנוסף האם הגוף חוזר כמו שהיה באשר עניין החשיפה והשיזוף בשמש או שנשארת השפעה לתרופה הנ"ל לתמיד זאת אומרת האם תהיה רגישות לשמש גם אחרי סיום הטיפול במינוציקלין אפילו השפעה קטנה.
שאלה נוספת : לאחר עיון בעלון המידע למינוציקלין ראיתי שהטיפול בה נועד לטיפול בפצעים וכו' אך אני הבעיה שהתלוננתי עליה בפני הרופא הייתה גירוד ואדמומיות באזור המפשעה אשר לפני כן השתמשתי ב " טבע דרם" וב- " פוליקטן" ולא עזרו כל כך האם מינוציקלין מתאים גם למקרה הנ"ל ??
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחשיפה לשמש אחרי שימוש במינוציקלין - תגובה
אילן ללבניקוב17/07/2013אמיר שלום,
לאחר הפסקת הטיפול בתרופה ההשפעה על הרגישות של העור לשמש נעלמת אך עדיין חשוב למרוח קרם הגנה בכדי להגן על העור מפני נזקי השמש ובעיקר בקיץ כשהשמש חזקה יותר.
לגבי הטיפול, הרופא בדק אותך ומצא לנכון לרשום לך את התרופה הזו ולכן הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל אם יש לך ספק כלשהוא בטיפול,
שבוע טוב ובריא,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ציטאלופרםליאור15/05/2013
שלום רב!
לפני כחצי שנה קבלתי מפסיכיאטר תרופה בשם ציטאלופרם 20 מ"ג.רק עכשיו החלטתי ליטול אותה.אינני זוכרת את המינון הניתן לי ואיך נוטלים אותה בהתחלה.נדמה לי שהוא אמר לי תבלית אחת ליום.אם לא ארגיש בשינוי האם לקחת טבלית נוספת.אין לי קשר עם הרוםא כיוון שאני נמצאת בשליחות.
תודה ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ציטאלופרם - תגובה
רפאל עזרא16/05/2013שלום ליאור,
המינון המקובל הוא 20מג' פעם ביום, בבוקר. בדרך כלל מתחילים להרגיש את השפעת התרופה רק אחרי שלושה שבועות עד חודש. במידה והטיפול אינו יעיל יש לחזור לרופא המטפל, זה או אחר, על-מנת לשקול מעבר לטיפול אחר. אין ליטול יותר יותר המינון שנקבע על-ידי הרופא.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון ציטאלופרם - תגובה
יוסי מצקל16/05/2013ליאור שלום
המינון המקובל הוא כדור ליום.
אולם זוהי תרופת מרשם והמינון נקבע על ידי הרופא בהתאם לשיקוליו. זו גם הסיבה שאינך מוצא את המינון בעלון המוצר. שימוש בתרופות מרשם מחייב קשר עם רופא, ואני בטוח שבכל מקום שיש שליח יש גם רופא.
אנא שים לב לתופעות הלואי הרשומות בעלון ואם אתה מרגיש אחת מהן יש ליצור קשר עם הרופא.
רצוי להפסיק שימוש בתרופה זו בההדרגה ולא מיידית.
אין להתיחס לתשובתי כהנחיה אלא כתשובה כללית.
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמוקסיקלבמעוז אלי15/05/2013
האם כדורים אלה אמורים להקל על כאבים באגן בלבד או לרפא דלקת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמוקסיקלב - תגובה
מדובר בטיפול אנטיביוטי בזיהום חיידקי. נסה לפרט יותר בתיאור המקרה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות מינסיסמין14/05/2013
שלום רב:
התחלתי לקחת גלולות בפעם הראשונה בחיי אני בת 29 שנה וחצי לאחר לידה. הרופאה נתנה לי להתחיל עם גלולות מינס וזה היום הרביעי שאני שותה את הגלולות מאז הופעת המחזור וחשוב לי לציין שהמחזור שלי בדרך כלל תקין וסדיר. מאז שהתחלתי עם הגלולות הייתה לי הופעה פעם אחת של דם ממש טיפות ומאז אין זכר לוסת. אני גם אוסיף ואומר שהתחלתי לקחת את הגלולות לאחר עשרה ימים בהם נטלתי אנטיביוטיקה להליקובקטר . הייתי שמחה לדעת האם המצב הנוכחי הגיוני מאחר שמעולם לא קרה לי שזה היום הרביעי למחזור והוסת לא מופיעה חוץ מטיפת דם ביום הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות מינס - תגובה
המצב שאת מתארת הוא אופייני לתחילת הטיפול בגלולות נגד הריון. בדרך כלל לאחר חודש-חודשיים הסדר חוזר לכנו.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטור לאחר אוטםנתנאל13/05/2013
שלום ד"ר.
אני בן 45 ועברתי לאחרונה אוטם שריר הלב ולא בגלל רמה גבוהה של שומנים בדם , הארוע נגרם בגלל אירוע חריג .
כשהשתחררתי מבית החולים קיבלתי מספר תרופות וביניהם כדור בשם קריסטור .
אבקש לדעת מדוע קיבלתי את הכדור כאשר היתה לי רמה גבולית של שומנים בדם ולא קיבלתי כל טיפול בעבר ולפני האוטם לשומנים בדם .
האם לכדור יש תפקיד נוסף מלבד הורדת שומנים כגון : הגנה על הלב , תפקוד שריר הלב , תפקוד כלי הדם ועוד .
האם כל מי שעובר אוטם מקבל כדורים להורדת שומנים גם אם האוטם לא נגרם מעודף שומנים בדם .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטור לאחר אוטם - תגובה
רפאל עזרא14/05/2013שלום נתנאל,
האירוע החריג אותו ציינת, הכניס אותך לקבוצת סיכון לבבית ולכן נרשם לך הקרסטור. אכן, תרופה זו יודעת להוריד את רמות הכולסטרול הרע בדם ומסייעת להורדת הטריגילצרידים. מבחינתך, לתרופה אפקט הגנתי מאירועים חוזרים והיא חלק מסטנדרט הטיפול לאחר אוטם, מה עוד שאתה בחור צעיר, יחסית. במידה ואין לך תופעות לוואי לתרופה (הנפוצה ביותר היא כאבי שרירים) לא צריכה להיות בעיה בהמשך הטיפול ובחינת חשיבותו בעוד כשנה יחד עם הקרדיולוג. במידה ויתפתחו תופעות לוואי עליך לשוחח עליהן עם רופא המשפחה לבחינת החלופות האפשריות.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטרמדקסלי13/05/2013
שלום,
בת 40, אני מטופלת 4 ימים בדתאמיצין לטיפול בעיניים. הבוקר התעוררתי עם צוואר וגב תפוסים. האם ניתן ליטול טרמדקס OD100 .
תודה, קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בטרמדקס - תגובה
אילן ללבניקוב13/05/2013קרן שלום,
השימוש בתרופה טרמדקס נועד לטפל בכאבים חזקים והיא תרופת מרשם, לכן אין לקחת את התרופה מבלי להיוועץ ברופא המטפל.
לשחרור הצוואר והגב הייתי ממליץ לך למרוח ג'ל טבעי הנקרא טראומיל תוך כדי עיסוי המקום הכואב או לחלופין למרוח משחה סינית המכילה מנטה במקום,
שבוע טוב ובריא וחג שבועות שמח,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון זטועדי12/05/2013
בתי , בת 15,סובלת משיעול קשה מזה עשרה ימים.
היום רופא המשפחה התקשר ואמר שלאור הבדיקות שעשתה הוא מבקש שתתחיל לקחת זטו.
המינון שכתב 2 כדורים פעם ביום.
רציתי לשאול האם זה מינון נכון או שמא התבלבל ובמקום זההיה צריך להיות
פעמיים ביום כדור אחד.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון זטו - תגובה
אילן ללבניקוב13/05/2013עדי שלום,
אם יש ספק בהוראות נטילת התרופה יש להיוועץ אך ורק ברופא המטפל שרשם אותה,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינגיולרנטלי12/05/2013
שלום,
הבן שלי בן כמעט 3 קיבל טיפול מונע בסינגיולר,
אבקה 4 מג'.
הטיפול בגלל שריריות האף נפוחות ומודלקות ואולי שקד שלישי מוגדל.
האם יש חשיבות לנתינת האבקה בשעה קבועה כל יום?
האם זה משנה אם התרופה ניתנת בשתיית בוקר/צהריים /ערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינגיולר - תגובה
אילן ללבניקוב13/05/2013נטלי שלום,
את התרופה יש לקחת לפי הוראות הרופא המטפל ורצוי שזה יהיה באותה השעה ביום,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי טיפול באפניטורגיל עמית11/05/2013
שלום רב
לבתי יש טוברו סקלרוזיס עם SEGA
הומלץ על טיפול באפניטור 10 מ"ג, ולהתחיל עם 5 מ"ג
ברשות קופת חולים יש כדורים של 10 מ"ג
1) האם ניתן לחצות את הכדור של ה 10 מ"ג?
2) האם יש התוות נגד לתרילפטין, לרטלין ולקלונקס בהם מתשתמשת ?
בתודה
גיל עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי טיפול באפניטור - תגובה
רפאל עזרא12/05/2013שלום גיל,
המלצות היצרן הן לא לחצות את הכדור, שקופת החולים תארגן לך את המינון המתאים. אין אינטראקציה מסוכנת בין התרופות שציינת אך יש להקפיד ולציין לרופא כל שינוי לרעה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס וסרפדלאת10/05/2013
שלום,
האם ידוע על בעייתיות בשילוב של קלונקס עם חליטת סרפד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס וסרפד - תגובה
רפאל עזרא12/05/2013שלום וברכה,
לא מוכרת תגובת גומלין בין הקלונקס לסרפד.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון לשימוש בתמיסת בטאקורטן=>09/05/2013
שלום,
הופיע לי בקרקפת בראש אדמומיות קלה מאד שלוותה בנשירת שיער חמורה ובגירודים בקרקפת.
פניתי לרופא עור שהציע לי להשתמש בתמיסת בטאקורטן ואמר לי פשוט לטפטף כמה טיפות על היד ולפזר על הקרקפת.
השאלה שלי היא- למה הכוונה בכמה טיפות? 2-3 טיפות? 5-6 טיפות?! 20 טיפות? מה המינון המקובל? מה הוא המינון שאסור לעבור אותו ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון לשימוש בתמיסת בטאקורטן - תגובה
רפאל עזרא12/05/2013שלום וברכה,
המינון המקובל הוא 10 טיפות מפוזרות יחד עם עיסוי לתוך הקרקפת.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוטירוקס 100 והתנפחותלינה09/05/2013
אני השמנתי 10 קילו כתוצאה ממחלת השימוטו וזה התגלה מלפי שלוש שבועות .התחלתי את הטיפול יוטירוקס 100 כבר שבועיים ואני עדיין מרגישה מנופחת ,לציין שאין לי חשק לאכול כתוצאה מנטילת התרופה ולא בא לי לאכול ,אפילו אין לי כוח לעשות משהו
שאילתי היא האם אני ארד במשקל עם ה יוטירוקס 100, או ה 10 קילו ישארו לנצח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוטירוקס 100 והתנפחות - תגובה
רפאל עזרא12/05/2013שלום לינה,
שבועיים הם זמן מאוד קצר לבחינת יעילות התרופה. אם את מרגישה כי בריאותך הידרדרה מאז תחילת הטיפול, אני ממליץ כי תחזרי לרופאך. אם אין זה המצב הרי שיש מקום לחכות עוד כשבועיים ואז לחזור לרופא. להערכתי, עם טיפול תרופתי נכון וייעוץ תזונתי תוכלי לחזור למשקלך הרגיל.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LORIVAN מתחת ללשון,RONA09/05/2013
האם הוא יעיל נגד הקאות - חולה אונקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LORIVAN מתחת ללשון, - תגובה
רפאל עזרא12/05/2013שלום רונה,
הלוריוון לכשעצמו אינו טיפול להקאות. עם זאת, במידה ויש אלמנט חרדתי או לחץ נפשי, הרי שהרגישות להקאה עולה וכאן הלוריוון יכול לעזור ולהקל.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולדקסשירה09/05/2013
קולדקס(להצטננות..) גורם ליובש בפנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולדקס - תגובה
אילן ללבניקוב13/05/2013שירה שלום,
לתרופה קולדקס ישנן תופעות לוואי שונות וייתכן והיא גורמת לך לבעיות עור כגון יובש, הייתי ממליץ לך למרוח קרם טבעי המכיל קלנדולה ואלוה ורה לטיפול ומניעת יובש וגירויים בעור,
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפרש טירס ורפרשורדה07/05/2013
שלום,
רופאת עיניים אמרה לי להשתמש בטיפות רפרש טירס לעיניים. קניתי בבית מרקחת טיפות רפרש- בקבוקונים קטנים חד פעמיים. האם זה אותו דבר? משמש לאותה מטרה? השתמשתי בעבר ברפרש טירס- שזה בקבוקון בודד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפרש טירס ורפרש - תגובה
יוסי מצקל08/05/2013הבקבוקונים אינם מכילים משמר ומתאימים לאנשים הרגישים לחומרים המשמרים. הם יקרים יותר אך משמשים לאותה המטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)