מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעה נגד מלריהדליה דימור20/04/2013
האם דוקסילין 100 (חומר פעיל - DOXYCYCLINE AS HYCLATE ) מותר לי כהגנה מפני מלריה כאשר יש לי רגישות משאר התרופות (מלרון, מכילי כינין) שגורמות אצלי ל - Lichen Planus ? מדובר בטיול לאתיופיה. תודה, דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעה נגד מלריה - תגובה
רפאל עזרא21/04/2013שלום דליה,
דוקסילין אכן משמשת למניעת מלריה אך את חייבת להתייעץ עם רופא טיולים שכן ההתאמה בין הטיפול לאזור הטיול מבוצעת ברמה בין-לאומית של ארגון הבריאות העולמי.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטומטיטיסרונית20/04/2013
שלום אם מותר תמיסה פרונסטין לילדה בת 1.5? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטומטיטיס - תגובה
יוסי מצקל21/04/2013מתחת לגיל שנתיים יש להשתמש רק לפי הוראת רופא.
לפי הוראת משרד הבריאות כפי שמופיעים בעלון התרופה אין להשתמש בתינוקות מתחת לארבעה חודשים,
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאו מדרולאיתי19/04/2013
קיבלתי מהרופא עור נאו מדרול בגלל פצעים וצלקות בגב בחזה וברגליים.
יש לי שם ממש מלא פצעים, איך אני צריך למרוח את זה? על כל הגב? ובערך כמה משחה צריך לשים? הרבה או שמספיק קצת על היד ולמרוח על כל הגב??
ועוד משהו,, זה לא מסוכן למרוח על החזה? כי הבנתי שיש במשחה הזאת סטרואידים.. (אני בן)
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאו מדרול - תגובה
רפאל עזרא21/04/2013שלום איתי,
נאו-מדרול מורחים על הפצעים. לא צריך הרבה וזה לא מסוכן.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיוםיעקב19/04/2013
שלום . אני סובל שנים רבות מעצירות כרונית. לאחרונה התחלתי להשתמש במגנזיום " מגנוקס". והוא משפיע לטובה. שאלתי, האם יש חשש לעודף מגנזיום בגוף? אם כן איך יודעים כי הבנתי שלא יודעים לפי בדיקת דם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מגנזיום.
יעקב21/04/2013תודה על התיחסותך המהירה . לגבי המינון אני לוקח כף אחד מידי יום. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון מגנזיום. - תגובה
יוסי מצקל24/04/2013לפי הוראות היצרן על האריזה ובאתר ובאחריותו המינון מותר ומתאים.
לדברי היצרן החומר איננו נספג ואם אין לך בעיות נוספות כמו כליות למשל אז לא צפויה לך בעיה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעקב24/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Vitamin S11יוסף19/04/2013
בוקר טוב
בתקופה האחרונה אנשים מתחילים לדבר על ויטמין S11, שהוא ויטמין משפר מצב רוח ומעורר אנרגיה חיובית כמובן, אבל כנראה שתרופה או תוסף תזונה זה הוא Non-FDA.
רציתי לשאול אם יש דבר כזה?
ואם כן, אם הוא מומלץ? ולמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Vitamin S11 - תגובה
רפאל עזרא19/04/2013שלום יוסף,
איני מכיר חומר שכזה, נסה לבדוק את מקורותיך שנית.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות נגד חרדותדני דונג18/04/2013
אישה בגיל 22 בהריון שני בחודש חמישי /שישי, קיבלה פחד וחרדות ממחלות / מוות, וגם קצת דיכי, יצוין שהיא עובדת יומיומי כ-7 שעות.
השאלה:
האם מומלץ לאישה בהריון לקחת תרופות לריפוי החרדות והדיכאון, ואני לא מתכוון ל-אסיוול, אלפרליד וכדו' אלא לתרופות של הסירטונין וכדו'.
האם זה לא יכול להזיק לעובר, ו/או לאישה בזמן חילופי ההורמונים בתקופה זו וכמובן לאחר לידה.
יצוין, שהיא עוד לא הלכה לפסיכיאטר.
אבקש מאוד תשובה פרטנית ולא כוללת, כדוג' כדאי לגשת לרופא וכד'.
תודה רבה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד חרדות - תגובה
רפאל עזרא19/04/2013שלום דני,
תרופות מקבוצת SSRI (כל משפחת הפרוזק) משמשות לטיפול בדיכאון גם במהלך ההריון וככל הנראה פרופיל הבטיחות שלהן הוא גבוה.
כמו ברוב המקרים של מתן תרופה במהלך הריון, אנו מצפים שהרופא המטפל יהיה מומחה בתחומו על-מנת לקבל אומדן מקצועי לנחיצות התרופה. לכן, המלצתי לכם היא לגשת לפסיכיאטר, המתמחה בטיפול בנשים הריוניות, לייעוץ מתאים ובכל מקרה לא להסתפק ברופא המשפחה במקרה זה.
שבת-שלום,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלקסוטייד לאינהלציהברוך18/04/2013
האם ניתן לעשות אינהלציה רק עם פלקסוטייד ומה המינון לאדם בגיל 40
האם ניתן לעשות אינהלציה פלקסוטייד וונטולין ביחד ומה המינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלקסוטייד לאינהלציה - תגובה
רפאל עזרא19/04/2013שלום ברוך,
ההמלצה המקצועית היא להוסיף לפליקסוטייד מי-מלח-לאינהלציה, על-מנת לקבל נפח נוזלים שיאפשר טיפול יעיל. השילוב עם הונטולין הוא מקובל בהחלט אך, לצערי, לא אוכל להדריך אותך לגבי המינונים שכן אלו נתונים להחלטת הרופא המטפל.
שבת-שלום,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות הומופטיות לפני ואחרי לידהשלומית17/04/2013
אני בשבוע 38 להריון, בעבר קיבלתי תרופות הומופטיות לקחת לפני הלידה ואחריה
סמסיפוגה 30CH
סמסיפוגה 1M
קוליפולום D6
ארניקה D6
זה היה בהריון קודם ואני לא זוכרת כמה ומתי ליטול האם תוכל לעזור?
תודה שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הומופטיות לפני ואחרי לידה - תגובה
רפאל עזרא19/04/2013שלום שלומית,
האם כל הרכיבים היו יחד באותה פורמולה או שבנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל תרופה היא בכדור נפרד
שלומית21/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות הומופטיות לפני ואחרי לידה - תגובה
רפאל עזרא22/04/2013שלום שלומית,
הטיפול בריכוזים הומאופתיים אלו הוא כזה: 6D נוטלים 3 פעמים ביום, 30CH נוטלים פעם ביום. 1M ניתן לקבל פעם בשבוע או במנה חד פעמית כך שתצטרכי לשאול את המטפל.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד הבהרה קטנה
שלומית22/04/2013אני מבינה שאני לוקחת את זה לפני הלידה.
האם להמשיך גם אחריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ועוד הבהרה קטנה - תגובה
רפאל עזרא22/04/2013שלום שלומית,
בדרך כלל ממשיכים חודש אחד.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- tobrexאליהו17/04/2013
רופא רשם לי משחת עיניים TOBREX כטיפול בדלקת בעין. אני אלרגי לפניצילין. האם משחת העיניים הנ"ל אינה מכילה רכיב של פניצילין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tobrex - תגובה
יוסי מצקל17/04/2013אליהו היקר
טוברקס היא סוג של אנטיביוטיקה השיכת לקבוצת האמינוגליקוזידים, ולא לקבוצת הפניצילינים. ישנם אנשים הרגישים לסוג זה של אנטיביוטיקה ואזהרה בולטת לקבוצת אנשים זו מופיעה בעלון אשר קיבלת עם התרופה.
ישנן קבוצות של חומרים אנטיביוטיים הנבדלים זו מזו במבנה המולקולה הבסיסית, בעקרון הפעולה השונה על החיידק וגם בתופעות הלואי. אחת הקבוצות היא הפניצילינים ואחרת היא האמינוגליקוזידים.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהרותי17/04/2013
אני סובלת ממישקל יתר בת 50 הפסיכיאטר נתן לי כדור פריזמה להתחיל ממכדור ולעלות ל80 מג ליום זה גם למצב הנפשי שאני נתונה וגם להשלת מישקל רציתי לדעת לפי מש שאני קוראת הכדורים משמינים הפסיכיאטרים אולי פריזמה לא מה דעתכם אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
רפאל עזרא17/04/2013שלום שיר,
בתשובה לשאלתך הרי שלפריזמה תועדו תופעות לוואי הן של ירידה במשקל והן של עלייה במשקל ולכן אין תשובה מדעית. עליך לנסות ולראות. לגבי המינון אני מציע שתשאלי שוב שכן, בדרך כלל, המינון המקסימלי הוא 60 מ''ג ליום.
בברכה ובהצלחה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Irinotekanיעל16/04/2013
שלום!
האם אירינוטקן כלול בסל התרופות?
אם לא - מה אחוז השתתפות החולה?
ק"ח - מכבי.
תודה מראש לכולכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ורמוקס בתבליות איך לקחת?אני15/04/2013
שלום.
הרופא מחליף שלי אמר לי לקחת
כדור 1 - 1
כדור שני - 2
כדור שלישי - עוד 10 ימים
הבעיה היא שיש 6 כדורים ולא 3.
מה לעשות?
אין טיפול סטנדרטי לכולם עם התרופה הזאת?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה לתשובה
אני17/04/2013הכוונה ל 1 זה יום ראשון ו2 ליום שני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורמוקס בתבליות איך לקחת? - תגובה
יוסי מצקל18/04/2013אני יקר/ה
לורמוקס מספר מינונים אפשריים התלויים בדרך כלל בזיהום.
הטיפול איננו סטנדרטי לכל המצבים ולכן עליך לקחת לפי הוראת הרופא.
אין חובה לסיים את כל הכדורים אלא לקחת אך ורק את אשר הורה הרופא.
הטיפול אשר הוא הורה לך הינו מקובל.
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלוקנזולרונן15/04/2013
שלום,
איך הכי נכון לקחת פלוקנזול כנגד "פטריית שמש" מפושטת בגב ובאיזה מינון?
תודה,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקנזול - תגובה
רפאל עזרא17/04/2013שלום רונן,
ישנם מספר פרוטוקולים לשימוש בפלוקונזול לטיפול בפטריית שמש. יהיה עליך לפנות לרופא עור לצורך קבלת הוראות השימוש הנכונות ביותר עבורך.
בברכה,
רפאל עזרא-רוקח קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוקנזול
רונן28/04/2013קראתי שזמן מחצית החיים של פלוקנזול הוא 30 שעות. האם יש היגיון לקחת פלוקנזול 150 פעם בשלושה ימים לטיפול בפטריית שמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלוקנזול - תגובה
רפאל עזרא28/04/2013שלום רונן,
אכן קיים גם משטר טיפולי כזה.
בברכה,
רפאל עזרא רוקח-קליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמורה שלי מהתיכון
רונן03/05/2013המורה שלי לתנך בתיכון לא הייתה נותנת לך יותר מדי נקודות על התשובה הזו. בלי נימוקים, בלי ציטוטים ובלי הפניה למקורות... :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות של פריזמהנועה15/04/2013
היי, אני בת 17 ואני מטופלת בציפרלקס כבר חצי שנה ולאחרונה עברתי לפריזמה. רציתי לשאול מה ההשפעות של הפריזמה עם אלכוהול או מריחואנה (באופן תיאורטי כמובן)
תודה המראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות של פריזמה - תגובה
יוסי מצקל15/04/2013נועה יקרה
אסור לשתות אלכוהול עם לקיחת תרופות מהסוג של פריזמה.
מריחואנה עלולה להחמיר תסמינים של חרדה ודיכאון שבגללה את לוקחת פריזמה.
כמובן באופן תיאורטי.
בברכה
יוסי מצקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסיול 5 מ"גששי14/04/2013
שלום רב
מזה כחודש אני סובלת כאבים איומים בלסת ימין שמקרינה לאוזן. במרפאת פה ולסת לאחר צילום פנורמי של הפה, לא הגיע להחלטה ברורה מה הבעיה ולכן קיבלתי מרשם של אסיול.
אני לוקחת אותו בלילה ומשום מה הכדור פועל אצלי בהפוכה.. אני לא מצליחה לישון וכל הלילה אני כמו סביבון במיטה עד לפנות בוקר ואז אני נשפכת לשעה שעתיים לפני שאני צריכה לקום לעבודה.
מה גם שהכאב הבלתי נסבל לא מרפה גם בזמן לקיחת הכדור.
האם כדאי לי להמשיך לקחת את הכדור? ואם הכדור לא משפיעה מה זה יכול להיות? אני כבר מרגישה את העצב ביד ימין וחוסר מנוחה.
אודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסיול 5 מ"ג - תגובה
יוסי מצקל15/04/2013ששי
מכיון שהכדור לא עוזר אין טעם להמשיך לקחת. מה שחשוב יותר הוא להמשיך לטפל בבעיה. ברור שיש לך בעיה, ולכן אין להרפות עד אשר מבררים מה היא בדיוק. כאשר ידעו מהי יוכלו להתמודד עמה. בבקשה ממך אל תרימי ידיים ואל תפסיקי ללחוץ על הרופאים עד אשר יאתרו בדיוק את מקור הכאב. אין בעיה שלא ניתנת לאיתור. ואין שום סיבה שתסבלי סבל מיותר. מחלות אשר אינן מטופלות עלולות להחמיר, וזאת סיבה נוספת לא להרפות.
בהצלחה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)