מין אנאלי בסוויט סיקסטין?

ממצאי מחקר חדש שהוצגו בארה"ב בשבוע שעבר מצביעים על כך שישנה עליה בשעור בני הנוער והצעירים המקיימים יחסי מין אנאליים ואוראליים. מה אפשר לומר עוד על הנוער של היום? הם כנראה באמת עושים חיים
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 19/05/2006 |
צפיות: 5,566
השנים האחרונות מסתמנות בעיני רבים כתקופה שבה נפרצו הרבה סכרים בכל הקשור להתנהגויות מיניות וחברתיות. לרבים מהמבוגרים נדמה כי "הנוער של היום, זה לא מה שהיה פעם", ועל כן הממצאים הבאים לא אמורים להפתיע אף אחד.

מנתונים שנאספו במרפאות למחלות מין במרילנד, ארה"ב, עולה כי ישנה עלייה משמעותית במספרי בני הנוער שמקיימים יחסי מין אוראלי ואנאלי בארה"ב ואם ניתן החברה האמריקאית משמשת מודל לחיקוי עבור החברה הישראלית, הרי שהממצאים הינם בעלי ערך לא מבוטל.

"הממצאים כלל אינם מפתיעים", אמרה לחדשות רויטרס ד"ר אמילי ארבלדינג, מהמרכז הרפואי ג'ונס הופקינס בבולטימור. "מספר סקרים לאומיים שנערכו לאחרונה מצביעים על כך שמין אוראלי לדוגמא, הופך לאקט מקובל בקרב בני נוער". ארבלדינג הציגה את ממצאי מחקרה בשבוע שעבר בכנס למניעת מחלות מין מדבקות שנערך בפלורידה.

במחקר עצמו בחנו החוקרים נתונים של 2,598 בני נוער וצעירים בין הגילאים 12 ל-25 משנת 1994 לעומת נתונים של 6,438 בני גיל דומה משנת 2004. הממצאים מצביעים על כך שב-2004 נרשמה עלייה של 16 אחוזים (מ-16 אחוזים ל-32) בשעור מקיימי יחסי המין האוראליים בקרב גברים ועלייה של 24 אחוזים (מ-14 ל-38) בקרב נשים.

כמו כן נרשמה עלייה בשעור המקיימים מין אנאלי "אולם מדובר בעלייה פחות משמעותית", אמרה ארבלדינג - מדובר בעלייה משלושה אחוזים ל-5.5 אחוזים (עדיין, יש לשים לב, המספרים כמעט הכפילו את עצמם גם כאן). ארבלידנג משערת שהסיבה לעלייה המשמעותית פחות נעוצה בעובדה שיחסי מין אנאליים נחשבים למסוכנים יותר.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר