מידע רפואי
פורומים
- אקנה, צלקות פצעי בגרות
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- הומאופתיה
- נשירת שיער
- כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה
- המופיליה
- טיפול בכאב ואלרגיות- דיקור נוירו סנסורי
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- שומנים בדם, מחלות לב
- תרפיה באומנות
- קרדיולוגיה - רפואת לב
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- ניתוחים פלסטיים, ניתוחי אף, כירורגיה פלסטית
- שרירנים ברחם - מיומה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- פחד מהדבקות מהחדרת אצבעותאני25/08/2023
עשיתי סקס מוגן עם גבר
אבל הוא החדיר לי אצבעות לפי הטבעת
הפחד שלי שהוא נגע באיבר המין שלו עם אותן אצבעות ואולי הכניס לי פרי קם או זרע בצורה הזו
האם אפשר להידבק ככה?
אני מאוד מפוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חוששת טיפה מהדבקה בג'קוזיפלומה24/08/2023
הי. שלוש חברות ביצענו יחד בג'קוזי שבצימר אוננות כל אחת לעצמה. היינו ערומות לחלוטין כמובן. שלושתנו גמרנו. יש סיכוי להדבקה דרך המים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אם הדבקתי כמה אנשים בתסמיני שפעת(ללא מגע מיני)אנוכי15/08/2023
אם הדבקתי כמה אנשים בתסמיני שפעת(לא היה מגע מיני)
והייתי בקשר מיני ללא קונדום לפני שבועיים/שלושה אני יכול להיות רגוע כי התסמינים בלבד לא עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הדבקות בhiv ובדיקות דםמשה14/08/2023
שלום ד"ר
הייתי בקשר עם מישהי במשך 4 חודשים פלוס וכמובן ששכבנו
רוב הזמן עשינו מין לא מוגן ואחרי שנפרדנו ( לפני 3 שבועות ) הבנתי שהיא שכבה עם לא מעט גברים לפני ומי יודע אולי גם תוך כדי ( אני הייתי נאמן לה מאוד ) יש לציין שאני עושה לא מעט בדיקות וכמעט תמיד עושה רק מין מוגן . עשיתי היום בדיקה מהירה שתודה לאל יצאה שלילית אמרו לי שהיא מכסה רק עד לפני 3 חודשים ושבוע הבא אקבל את בדיקות הקומבו שתכסה את ה3 שבועות מאז המגע האחרון. הבנתי שהבדיקה המהירה יכולה גם לתת אינדיקציה אם כי באחוזים פחותים לגבי המצב מלפני חודשיים למשל ( האח שלקח לי דם אמר ש3 חודשים זה ליתר בטחון אבל שבסבירות מאוד גבוה גם משקף את.המצב מלפני חודשיים ואפילו קצת פחות בחלק לא מבוטל מהמקרים .. האם זה נכון או שרק אמר זאת כדי להרגיע אותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תסמינים והדבקה מנערת ליוויT.אנונימי05/07/2023
לפני כשבועיים הייתי אצל נערת ליווי
היה מין אוראלי ללא קונדום
והייתה חדירה עם קונדום
בסיום האקט ניקיתי את האזור עם מגבונים
שבוע בדיוק לאחר מכן הופיע לי פריחה בחזה בבטן ובגב
ומאז נכנסתי לחרדה
אני חושב שהלשון שלי לבנה אין לי תאבון והיו לי צמרמורת ללא חום
האם יש סיכוי שבמהלך המיו האוראלי או בניקיון האזור עם המגבונים היה אפשרות שאדבק בנגיף?
גם עשיתי בדיקת hiv 12 יום לאחר החשיפה והיא יצא שלילית אבל הבנתי שחייב לפחות 21 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא אבל קראתי על דרכי ההדבקה. הסיכון לפי מה שתארת מאד נמוך.
דני06/07/2023אני לא רופא אבל קראתי על דרכי ההדבקה. הסיכון לפי מה שתארת מאד נמוך. פשוט תרגע ובשביל להיות שקט ביום ה 30 מהמקרה תבדק שנית. בלי קשר אם פריחה בחזה בבטן ובגב לא עובר תלך לרופא עור. כל עוד אתה בחרדה יתכן שחלק מהסימפטומים שלך, כמו צמרמורת הם תוצאה של החרדה ולא ענין פיזי.
***אני לא רופא אבל קראתי על דרכי ההדבקה. תתיעץ עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות במחלותירון18/02/2011
שלום
השבוע יצא לא לקיים יחסים עם זונה שעומדות באזור הבורסה בת"א .
מכיוון שאני חושש ממחלות , אני משתדל לשלא לבקר שם אלה במקרים שממש חסר לי.
היא הביא לי ביד ללא קנדום עד שגמרתי על גופה .
ברוב האקט אוננתי לעצמי , ורק מספר פעמים היא עזרה לי בידה .
במהלך האוננות הייתה פעם שהיא ירקה לידה כדי להרטיב את האיבר שלי .
לא היה חדירה כלל , לא אנאלית ולא אורלית ולכן ולא חבשתי קונדום בכל האקט.
האם יש סיכוי להחשף לאיידס , במקרה שתואר ?
או למחלה אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות במחלות - תגובה
ד``ר מרגלית לורבר19/02/2011אין כל סיכוי להדבקה במחלות מין מאחר ולא היתה חדירה או מגע עם הריריות שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה בתאילנד קיןם יחסי מין עם קונדום קרועיהודה מקונן07/03/2023
שלום..לאחרונה חזרתי מתאילנד ושכבתי עם 3 בחורות בלי קונדום..רק לאחר שחזרתי נודעו לי המספרים המטורפים של נשאי hiv בתאילנד..יודע שעשיתי טעות ואני לא מחפש לקבל מוסר..אני בלחץ מטורף מהדבקה וזה הדבר היחיד שאני מסוגל לחשוב עליו..הבעיה שככל שאני יודע צריך לחכות 3 חודשים כדי להבדק..אשמח לעצות איך אפשר להעביר את ה3 חודשים האלו בלי להשתגע?..והאם קיימת דרך לדעת מוקדם יותר?..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפוסט שקרי מבקש למחוק אותו בבקשה
אנונימי07/03/2023יש לי מושג מי כתב את הפוסט, אתמודד איתו בעצמי. מבקש למחוק בבקשה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאילנדיות
פרנקל07/03/2023שלום לך..
הייתי מציע לך להתחיל להפנים שברור שנדבקת..לקיים יחסי מין בתאילנד עם 3 בחורות אין יותר חוסר אחריות מזה..מה אתה מצפה לזריקת ארגעה??! מקסימום הבדיקות יראו שלא נדבקת ואולי תלמד לקח...למרות שהסיכוי שנדבקת יותר גבוה מהסיכוי שלא נדבקת..
"סוף מעשה במחשבה תחילה"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודה היקר
ד"ר זק07/03/2023אכן, קיים קשר בין הדבקות במחלות מין (בעיקר הרפס) להדבקות בHIV, הדבקות במחלת מין אחת ככל הנראה מגביר סיכון להדבקות גם ב HIV והדבר נכון גם לגבי מחלות מין כמו עגבת, זיבה וכלמידיה. במקרה המתואר עצם ההדבקות במחלת מין בתילאנד, מקום עם שכיחות גבוהה של איידס בקרב זונות, מצביעה על קיום יחסי מין לא מוגנים (קונדום מגן כנגד רוב מחלות המין !) ומכאן על סיכון מוגבר להדבקות ב HIV.
כמו בכל מקרה אחר גם כאן, אמינות הבדיקה מאפשרת להבדק כעבור 8-12 שבועות מהחשיפה האחרונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב!!!
דימה07/03/2023לא לקיים יחסי מין, עם עד לתוצאות הבדיקה Hiv.
חלילה לא להדביק אחרות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחות שמבצעת בדיקת דםחלי14/01/2019
היי ד"ר עשיתי בדיקות דם שגרתיות דרך קופת חולים וכשנכנסתי לאחות תחילה הכל היה בסדר הייתה עם כפפות ראיתי במו עיניי שלקחה הכל חד פעמי ואז מכיוון שהיא לא מצאה לי וריד היא פשוט הורידה כפפה אחת ונגעה בי ביד עם ידה וציפורניה בכדי למצוא לי וריד.השאלה היא אם יש סכנת הדבקה באיידס ככהלא בטוחה שידה נגעה איפה שהמחט לקחה דם.זאת אומרת לא בטוחה אם היה מגע עם ידה בדם שלי בפתח האם אני אמורה לחשוש? היא גם אחות בקופת חולים אז אמורה להיות בריאה מאיידס לא?? תפקידה מחייב.אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחות שמבצעת בדיקה
חלי27/01/2019אפשר תשובה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום סכנה ואי אפשר להידבק מאחות שלוקחת דם
ד``ר מרגלית לורבר28/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור יבש בידיים שאלהמעיין24/01/2019
לד"ר שלום
יש לי עור יבש בידיים,ובגב היד חתך די עמוק שרואים בו מין אדום.במקרה שמישהו נוגע בי באותו האזור יש סיכון מבחינת איידס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכנה להידבק ממגע גם אם יש חתך עמוק בעור
ד``ר מרגלית לורבר28/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתאי T cd4שחר28/01/2019
אישתי מקבלת טיפול כבר כמעט שנתיים ולאחר שכמות הcd4 הייתה כבר בסביבות ה700 לפני שנה בבדיקה האחרונה שהיא עשתה לפני שבוע זה ירד ל567. הרופאה המטפלת אמרה שזה בסדר ושזה כל הזמן עולה ויורד.
האם זה באמת נכון שזה כל הזמן עולה ויורד?
אישתי לוקחת כדור יום יום ואף פעם לא מפספסת אז איך זה ירד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות CD4
ד``ר מרגלית לורבר28/01/2019כל עוד שבדיקת hiv rna (עומס נגיפי) היא אנדטקטבל אין רלבנטיות לתנודות ברמת Cd4 ואין גם מה לעשות בנידון.
המספר תלוי בספירה הלבנה וזה גורם משתנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופף במספרה וסכנת הדבקהחלי17/01/2019
האם יש סכנת הדבקות בhiv על ידי חופף במספרה אם שרט אותי טיפה עם ידיו וציפורניו בקרקפת?עשה עיסוי וממש הרגשתי את ציפורניו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופף במספרה וסכנת הדבקה
חלי27/01/2019אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא !! צאו מהסטיגמות - ספרים לא נשאי hiv
ד``ר מרגלית לורבר28/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ספציפית ספר.
חלי28/01/2019חס וחלילה אין לי סטיגמה על ספרים זה כל אחד אחר שהיה שורט אותימבראש ופוצע הייתי מפחדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות ילדות אצל מבוגריםאורנה22/01/2019
שלום וברכה,
אנחנו נשואים כ - 6 שנים.
לפני 3 שנים, בעודנו נשואים למעלה מ- 3 שנים כשהייתי בהריון ביקשתי מרופא הנשים שיכניס לי בדיקת hiv שיצאה שלילית ב״ה.
בעלי מאז שהתחתנו לא נבדק, לא רוצה כי אני נבדקתי אחרי זמן רב שהיינו נשואים ונראה לו מספק.
לא מזמן בעלי חלה בחצבת,
לא מצאנו את פנקס החיסונים שלו, ומעבר להסתמך על דברי אימו שהוא חוסן, איננו יודעים אם קיבל 2 מנות.
ובמקום מסוים,
קצת מטרידה אותי מחשבה האם יכולה להיות ירידה בתפקוד מערכת החיסונית רק בנוגע לחצבת?
יש לציין שהוא ב״ה בריא ולא תופס מחלות אחרות, ובסך מרגיש מצוין ב״ה.
אני יודעת ששום דבר לא מחליף בדיקה,
השאלה היא רק בקשר לתאוריה הספציפית הזו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח בבקשה למענה?
אורנה28/01/2019אשמח מאוד למענה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי סיכוי להידבק באיידסאנונימי30/06/2019
היי, אני קיימתי עם בן זוגי יחסי מין אוראלי ולאחר מכן הוא ניסה להתקדם למין אנאלי הוא ניסה לחדור לפי הטבעת אך חסמתי אותו אבל הוא עדיין היה קרוב לאיזור, יש סיכוי שנדבקתי? ועוד שאלה אם לפרטנר אין איידס אז אין אפשרות כלל שהוא ידביק כי הוירוס לא קיים אצלו , נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שיענו לך...
רוני01/07/2019למה לקיים יחסים ללא קונדום. למה אתה משחק עם החיים שלך.
לעצם העניין ביחסים אוראליים הצד המוצץ בסיכון גדול יותר
לגבי הצמדת הפין אל אזור פי הטבעת. פי הטבעת זו רירית עדינה ויכול להיות שיצא לפרטנר שלך נוזל מקדים.. רק אתה יכול לדעת אם היה חיכוך ישיר בין הפין שלו לפי הטבעת שלך...רצוי להימנע מכל זה ללא קונדום. וכמובן שאם הייתה חדירה אז אתה בסיכון ממש רק במידה והפרטנר שלך נשא.
אתה לא יכול לדעת אם הפרטנר שלך נשא על סמך מילה שלו...אלא על סמל בדיקות דם שעושים יחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה איידס בקופת חולים אחרי 25 יום מהמגעשמוליק10/10/2019
שלום,
ביצעתי בדיקה בקופת חולים מכבי לגילוי HIV 1,2 p24
25 יום אחרי המגע .
בתשובה שקיבלתי צוין הבדיקה מאפשרת ברוב המקרים לזהות הדבקה חדשה כ 3 שבועות לאחר החשיפה החשודה, ושיש לחזור על הבדיקה 12 שבועות ....
השאלה האם אפשר להסתפק בבדיקה שעשיתי 25 יום לאחר המגע או שמא לא להיות רגוע ולבצע שנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח להתייחסותך ד"ר, זה מאוד מלחיץ אותי
שמוליק13/10/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הדבקה באיידס במין מזדמןבדוי20/09/2022
היי. בעברי הייתי זנאי, לצערי הרב, (מכור לזנות) נגמלתי ברוך ה׳ במאצעות מכון
מאמין שהייתי עם באיזור ה60 נשים.. מה כן, שכבתי עם כולן עם קונדום. לא הורדתי אותו לשניה ובדקתי תמיד שהוא תקין
עממה.. כידוע, אצל זונות בישראל ובעולם יש סיכוי גבוה יותר לתחלואה במחלות מין. האם הסיכויים שלי להדבק קיימים למרות העובדה שהקפדתי להשתמש בקונדום בכל אחד מהאקטים? הבנתי שהסיכוי להדבק באיידס אפסי ביותר עם קונדום. אך האם עדיין כדאי לי להבדק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיבדק תמיד כדאי
אבי02/10/2022כמו שציינת, סיכויי ההדבקה עם קונדום הם אכן קטנים משמעותית, יחד עם זאת תמיד כדאי להיבדק ולא רק לאיידס אלא גם לשלל מחלות מין אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?