מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- הסרת נגעים וגידולים, השתלת עור
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- הסרת שיער ואפילציה
- אפילפסיה - תמיכה
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
- מיאסטניה גרביס
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פסיכיאטריה
- פונדקאות
- סיעוד
- כירופרקטיקה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אסנת רזיאל
טיפול רב תחומי בהשמנה כירורגית בכירה, מומחית לטיפול תרופתי להרזיה וטיפול רב תחומי בהשמנה והמנהלת הרפואית של אסיא בריאטריק - מרכז לטיפול בהשמנת יתר, אסיא מדיקל, אסותא רמת החיילד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.
- טיפול הורמנולי שהופסקבת 51.519/09/2023
התחלתי לפני כחודשיים שלושה טיפול הורמונלי - מדבקות אוורל 50, לאחר שהיו לי הפרעות בשינה (חשוב לציין שגם קודם השינה לא היתה מושלמת), יובש נרתיקי ועייפות / ואולי מעט דכדוך. הרופא תדרך אותי לקחת בין חצי מדבקה למדבקה שלמה כל 3 ו-4 ימים בהתמדה, לפי ההרגשה.
הטיפול סייע לתסמינים, אך גם יצר תנודות הורמונליות חוסר שקט ועצבנות מסוימת. בטיול ארוך לחו"ל החלטתי לעשות הפסקה כדי לא להתמודד עם השפעות הורמונים מאתגרות. כבר חודש אני בהפסקה זו, שבמהלכה היו לי רגישות וכאב בשדיים, אחר כך פצעונים ואחר כך דימום.
כעת אני מתבלטת איך להמשיך את הטיפול ההורמונלי, (שנראה שיש לו יתרונות וחסרונות) אם בכלל ורוצה להבין את הסימפטומים הביולויגיים שעוברים עליי, כדי שאוכל להגיע להחלטה הנכונה ביותר.
אודה לכל עזרה בנושא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נובופם- הרעה בכדורים הלבניםרותם18/09/2023
שלום דר. התחלתי נובופם בעקבות גלי חום ותחושת חרדה בעיקר בביוץ ולפני מחזור. אחרי שבועיים של הכדורים האדומים יש הקלה אך יום אחרי התחלת הכדורים הלבנים פתאום חזרו גלי היום. האם זה נורמלי? זה ממש מתסכל..
יש מה לעשות? אולי צריך להחליף הורמונים?
אני בת 47 ועדיין עם מחזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סובלת מדחיפות במתן שתןשירי הוכמן17/09/2023
שלום
יש לי בעיה הנמשכת מזה הרבה זמן. הבעיה שאותרה היא שלפוחית רגיזה ועל כן קיבלתי טיפול תרופתי- בגמיטה וסוליפנאסין. למשך זמן הורגשה הקלה,, אך לאחרונה אני סובלת ביתר שאת מדחיפות במתן השתן. לפני כשנה התחלתי עם מדבקות הורמונליות, מאחר שהווסת נפסקה וסבלתי מגלי חום, אבל הפסקתי את הטיפול על דעת עצמי. יתכן ולקיחת הורמונים יכולה להשפיע לטובה על מצבי? אובדת עצות ומרגישה שאיכות חיי פגומה ומקשה עלי לתפקד.
תודה רבה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ליויאל--התייעצות לגבי התרופהנתי14/09/2023
התחלתי את השבוע השני של נטילת הכדורים ואני מרגישה רע-חוסר שקט פנימי,חוסר שינה,קמה הפוכה,הרגשה של כאילו מנותקת מהגוף,
האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עיבוי רירית, התכווצויות ולחץ בבטן תחתונהטליה10/09/2023
כתבתי בפורום ב5/9, לגבי עיבוי רירית וכאבי ולחץ בבטן תחתונה ולא נעניתי . בינתיים התחלתי ליטול פרוברה 5 מ״ג. אשמח למענה לשאלתי. בת 54 4 חודשים ללא ווסת, הגעתי לבדיקה גניקולוגית בשל לחץ בבטן תחתונה מזכיר כאבי מחזור, נמצאה רירית מעובה 14 מ״מ. בוצעה בדיקת פיפל אחריה דימום ממושך שנרגע. התחלתי פרןברה 5 מ״ג. שאלתי האם תסמין של התכווצויות ולחץ
בבטן הינו תסמין מחשיד לסרטן רירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפרשה על הפד עם חוםנטע07/09/2023
שלום אני בת 54
לפני שנתיים עברתי כריתת רחם.
מאתמול אני עם חום 38.5 גודש בסינוסים וכאב ראש. היום הופיעה לי הפרשה חומה על הפד האם יש קשר בין הדברים?
האם עלי לדאוג?
מה המלצתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הורמונים והקשר למערכת החיסוןefrat zeevi06/09/2023
האם יש קשר בין ירידה במערכת חיסון לבין הורמונים?
האם הורמונים לנשים שיש להן בעיות ספיגה של ויטמינים, נמצאות במצב של חוסר גדול יותר ב ויטמינים?
מודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלה על עיבוי רירית רחםטליה05/09/2023
שלום רב, בת 54 עד אפריל השנה, מחזור קבוע מאז כ4 חודשים ללא מחזור. הגיתי לבדיקה גניקולוגית בשל תחושת
לחץ בבטן תחתונה /רקטום , לעיתים התקפים של לחץ בבטן תחתונה שמאל ותכיפות במתן שתן מזה כשבועיים. האולטרסאונד הראה אירית מעובה 13 מ״מ עם מעט ציסטות ,ושחלה ימין עם ממצא מתאים לזקיק 19מ״מ. נאמר לי שאם לא אקבל מחזור בעוד כשלושה שבועות , אצטרך לקחת טבליות פרוגסטרון למשך 10 ימים, כמו כן נלקחה ביופסיה בבדיקת פיפל בשל חשד לסרטן רירית הרחם. השאלה האם כאבים מסוג לחץ בבטן תחתונה ותכיפות שתן יכולים להסביר סרטן/ רירית מעובה והאם ישנן סיבות אפשריות נוספות לעיבוי מלבד סרטן. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הודעה מלפני כמה שניםאנונימי30/08/2023
שלום רב, פניתי לאתר מספר פעמים ואין מענה, פרסמתי הודעה לפני מספר שנים עם השם שלי וזה מידע אישי שלתומי חשבתי שזה אתר סגור ולא שרואים את המידע בכל חיפוש השם שלי בגוגל. איך ניתן למחוק או לשנות או לטפל בנושא???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקת אמצעי מניעהטליה27/08/2023
שלום,
אני בת 49, מזריקה סיאנה כבר מספר שנים.
איך אדע מתי להפסיק? שלא ייווצר מצב שאני מזריקה הורמונים ללא צורך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הפסקה זמנית של לקיחת הורמוניםדגנית26/08/2023
שלום יצא שלא לקחתי הורמונים "אנג'ליק" 5 ימים ומיד אחרי זה הופיעו לי דימומים קלים שהופסקו אחרי 3 ימים אבל אחרי 10 ימים הגעתי לרופא שהודיע לי שהרחם שלי בסדר אחרי בדיקה קלה ורגילה ואחרי הבדיקה הופיעו לי דימומים רציניים יותר הרופא ביטל את הדאגה שלי בזה שזה בגלל שהפסקתי לקחת את ההורמונים עדיין 3 ימים אחרי הבדיקה יש לי דימומים וכן כאבים באגן שמאל אגב יש לי עבר של תאים טרום סרטניים בדרגה הכי גבוהה ועברתי ניתוח בגלל זה שנה וחצי לפני לפני שמונה חודשים עברתי גם ניתוח להוצאת 2 פוליפים גדולים לכן אני עדיין דיי מודאגת מחכה לתשובה תודה וכן אני בת 58 והמחזור הפסיק לי בגיל 39 ומגיל 46 בערך אני לוקחת הורמונים ואני לא מקיימת כבר 6 שנים יחסי מין ככה שאני לא יודעת אם אני אדמם בזמן קיום יחסי מין .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דימום אחרי 8 חודשיםענת25/08/2023
הוסת האחרונה שלי הייתה בינואר 23.
האם הגיוני שדימום עכשיו הוא וסת?
אני בת 52* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אסטרופם 2 מג ואביאנהגננת24/08/2023
שלום נתנו לי במקום אסטרופם 2 מג בבית מרקחת אביאנה זה בסדר?לגיל המעבר אין לי רחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - עייפות כבדות במהלך היום למרות שנת לילה טובהצביה לוח24/08/2023
אני בת 57 פעם ראשונה בחיי שמשתמשת בהורמונים בצורת מדבקות
אני משתמשת בהם כארבעה חודשים
החלטתי להשתמש במדבקות הורמונים בהמלצת רופאת נשים ולאחר בדיקה מתוך מחשבה שזו ההזדמנות האחרונה שלי ליטול הורמונים שכן מגיל 60 כבר לא מומלץ
המטרה לחזק את ריריות הפה ואת ספיגת סידן בגוף ( אני מודעת לכך שזו לה בהכרח ההשפעה הישירה של בהורמונים ) ושינה טובה יותר
אני באמת ישנה הרבה יותר טוב אבל חשה עייפות רבה מאוד ברוב הימים למרות שבדרך כלל אני טיפוס מאוד נמרץ ואקטיבי
האם זה קשור למדבקות ?
מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אוביסטן משחה ודפלפט לאפילפסיהאנונימי20/08/2023
האם יש אינטרקציה באובסטין ודפלפט 200
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?