למנוע את האשפוז האוטומטי

93% מהילדים שחלו בדלקת ריאות ונזדקקו לטיפול אנטיביוטי דרך הוריד שוחררו ללא צורך באשפוז ובהפניה לחדר מיון. כך עולה מנתונים שנאספו במרפאות ב"טרם - המרכז לרפואה דחופה"
 מערכת BeOK
מאת מערכת BeOK
| 26/09/2006 |
צפיות: 1,974
מרפאות "טרם - המרכז לרפואה דחופה" אירחו בשבוע שעבר את הועידה הרבעונית של ה"חוג הישראלי לרפואה דחופה לילדים בישראל". בכנס שנערך ביום שני שעבר במלון "שערי ירושלים" השתתפו טובי המומחים לרפואת חירום ילדים מרחבי הארץ.

בכנס הוצגו לראשונה על ידי ד"ר דינה צימרמן, אחת הרופאות במרכז, ממצאי מחקר שהוכן על ידי "טרם", הדן בטיפול החוץ מרפאתי בדלקת ריאות.

מהנתונים שנאספו במרפאות טרם עולה כי מתאריך ה-1/7/2005 עד לתאריך 30/6/2005 טיפלה טרם ב-1,576 מקרים של דלקת ריאות בילדים עד גיל 10. מספר זה מהווה 5% מתוך 31,000 ביקורים בטרם של ילדים בקבוצת גיל זו.

מכל המקרים של דלקת ריאות, טופלו 123 מקרים באמצעות מתן מנה חוזרת של אנטיביוטיקה לוריד. מעקב אחר החולים הראה כי 93% מהילדים סיימו טיפול בהצלחה בטרם ללא צורך באשפוז מתמשך ופניה לחדר המיון בבתי החולים.

במובן זה, טרם איפשרה לילדים החולים לקבל טיפול רפואי אינטנסיבי תוך הפחתה משמעותית של הפרעה למשפחה ועלויות מופחתות בצורה משמעותית למערכת הבריאות.

* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר