מידע רפואי
פורומים
- סקס ונוער
- סרטן השד
- קרדיולוגיה ילדים
- סרטן העור, מלנומה, נקודות חן
- בעיות פוריות - תמיכה
- סרטן נשים, סרטן צוואר הרחם, סרטן השחלות
- אוסטאופורוזיס
- הפרעות אכילה
- רפואת עור משלימה
- מיאסטניה גרביס
- נוירופסיכיאטריה
- פרקינסון, הפרעות תנועה
- ויטמינים תוספי מזון
- ארגונומיה, סביבת עבודה
- כאבי ראש, מיגרנות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.ד"ר איתמר בוצר
אורטופד ספורט ומנתח תחומי טיפול: פגיעות סחוס, פריקת כתף, קרע במיניסקוס, קרעים של הלברום, קרע ברצועה הצולבת, קרעים בגידי השרוול המסובב ועוד
- תפקודי כליות תינוקת בת 4 חודשיםאסתי02/05/2022
שלום רב, אודה לפענוח תוצאות כימיה שתן של בתי בת ה-4 חודשים. לציין כי החל מהסקירה הראשונה בהריון נמצאה הרחבה קלה של אגן כליה. אנו נמצאים כיום במעקב נפרולוג. בוצעו US בטן+ תפקודי כליות בדם שיצאו תקינות. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אלבומין/קריאטנין בשתןכריסטינה20/04/2022
היי
הבן שלי בן 3 עם רפלוקס בכליות ללא דלקות בשתן מגיל 4 חודשים היה במעקב אורולוגי אצל ד״ר יובל בר יוסף פעם אחרונה בדצמבר וד״ר בר יוסף אמר שאין צורך יותר להגיע אליו אליו.
נמצא במעקב נפרולוגי אצל ד״ר דנית בלומנטל(יש לנו תור לביקורת שנתית עוד שבוע)
עשינו אתמול בדיקות שתן לקראת הביקורת כמו שד״ר בלומנטל ביקשה ויצאו התוצאות הבאות
אלבומין/קראטנין בשתן 72.66 טווח תקין 0-30
קלציום/קראטנין בשתן 0.04 טווח תקין 0-0.62
פרוטאין/קראטנין בשתן 194.15 טווח תקין 0-200
תוצאות סטיק שתן תקין ותרבית שלילית
אציין ששבוע לפני הילד היה עם חום כמה ימים ומאוד מנוזל עד היום (רופא ילדים אמר שזה ווירוס)
אני מאוד נלחצתי מתוצאת האלבומין בשתן אני ממש אסבר להסבר בשפה פשוטה מה זה בעצם אומר ומה עליינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - גרד מפורט ושתן דלילמאיה15/04/2022
כבר מספר שבועות יש לי שתן ממש מדולל. נראה כמו מים. ללא צבע בכלל. בלי קשר לכמות שאני שותה. אני סובלת מחולשה קיצונית ולחצי דם נמוכים. גרד בכל הגוף. ללא פריחה.
ברקע קרוהן פעיל כשבשנה האחרונה מרותקת למיטה ואיבדתי כמעט את כל מסת השריר שלי. Cpk נמוך מאוד (25 שהגבול התחתון הוא 50) בבדיקת קריאטנין בדם תמיד נמוכה מאוד(חורג מהטבלה אבל לצד הנמוך) ונאמר לי שזה בגלל מסת שרירים נמוכה. האם יש סיבה לדאוג משתן מדולל על אף שהקריאטנין נמוך? גם urea נמוך. Hdl נמוך סודיום ופוטסודיום בטווח נורמאלי. כדאי לבצע עוד בדיקות? למה השתן יכול להיות ככ מדולל גם בצום? האם יכול להעיד על בעיה בכליות? אולי מפוספס בגלל שהקריאטנין נמוך עקב מסת שריר נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שתן דליל מאוד. בעיה בכליות?מאיה11/04/2022
כבר מספר שבועות יש לי שתן ממש מדולל. נראה כמו מים. ללא צבע בכלל. בלי קשר לכמות שאני שותה.
אני סובלת מחולשה קיצונית ולחצי דם נמוכים.
ברקע קרוהן פעיל כשבשנה האחרונה מרותקת למיטה ואיבדתי כמעט את כל מסת השריר שלי. בבדיקת קריאטנין בדם תמיד נמוכה מאוד(חורג מהטבלה אבל לצד הנמוך) ונאמר לי שזה בגלל מסת שרירים נמוכה.
האם יש סיבה לדאוג משתן מדולל על אף שהקריאטנין נמוך?
גם urea נמוך.
Hdl נמוך
סודיום ופוטסודיום בטווח נורמאלי.
הכל בבדיקת דם
כדאי לבצע עוד בדיקות?
למה השתן יכול להיות ככ מדולל גם בצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קריאטיונין גבוה האם מתחילה מחלת כליותריקי 7911/04/2022
בהמהלך בדיקת דם שיגרתית בצדמבר 2021 יצא לילד שלי בן ה 14 קריאטינין מעט גבוה 0.82 שלפי מכבי אמור להיוח תקין עד 0.77 כל שנה שהיה עושה בדיקות דם היה יוצא 0.57 השנה גם התחיל לעסוק בספורט של אומניות הלחימה ופיתח יותר שרירים.
עשיתי אחרי כמה ימים עוד בדיקה ויצא 0.86 הרופאה נתנה לו גם בדיקת שתן יחס אלבומין/קריאטינין יצא תקין על 0.
גם שאר המדדים של שתן ודם תקינים.אחרי חודש חזרנו על בדיקת הקיאטינין ללא ספורט 48 שעות יצא 0.81 ושוב לאחר חודש במרץ 2022 עשינו שוב ויצא לו 0.86 ועכשיו בבדיקת הדם יצא 0.9 האם ניראה לך שמתחילה פה מחלת כליות או שזה בסדר? יש לציין שהוא עושה פיפי במהלך היום איזה 3-4 פעמים גג יש לציין שעוד מתינוקות הייתי מחליפה לו טיטול רק פעמיים ביום בקושי היה נותן שתן למרות ששותה עשיתי שהיה תינוק בדיקת שתן דם ואולטרסאונד הכל היה תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - האם אגן כליה מורחב?נופר זכריה19/02/2022
שלום רב, הריון ראשון בת 31.
תבחין משולש, שקיפות עורפית, בדיקת Nipt - כולן תקינות.
בסקירה מוקדמת התגלה מוקד אקוגני כפול בחדר שמאל.
כל שאר הבדיקות לא הצביעו על סמן רך נוסף.
עד שבהערכת משקל בשבוע 31 נצפה אגן כליה שמאלי 7 מ"מ. האם נחשב הרחבה בשבוע זה?
אציין שאני כרגע בשבוע 36 עם אותו מדד של 7.1 מ"מ.
האם ניתן לחשב זאת כסמן רך נוסף? הרופאים לא הראו דאגה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חומציות PH 9 אצל ילדה בת 8.5 עם כיליה קטנה 21 אחוז תפקודשלי13/02/2022
הבת שלי בת 8.5
יש לה כיליה קטנה. לא נולדה ככה לא ברור איך זה קרה. היתה דלקת עם חום אחת והשאר דלקות ללא חום
יש לה חום עכשיו 37.8
בבדיקת שתן אין לויקוציטים ואין ניטריטים אבל ה PH 9
האם יש צורך לדאוג?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דלקות שתן חוזרות ואגן כליה מודגשבתאל08/02/2022
שלום, ביתי בת שנה
הייתה לה דלקת בשתן כבר פעמיים בחודשיים האחרונים(פעם ראשונה השתן נלקח עם קטטר, פעם שניה ישירות לכוס).
עשינו לה אולטרסאונד וזאת התשובה שהתקבלה-
הכליות במימדים ומנח תקינים ביחס בין הקליפה והסינוס שמור.
הכליה הימנית בקוטר אורכי מ"מ 52 אין עדות להידרונפרוזיס או להסתיידויות פתולוגיות.
הכליה השמאלית בקוטר אורכי מ"מ 63 אגם הכליה מודגש. לא הודגמו אבנים
כיס השתן בעל צורה וגבולות סדירים, לא נסרקה פתולוגיה באזורו
מה הכוונה באגן כליה מודגש? רופאת הילדים אומרת שהאולטרסאונד נראה תקין ,
כדאי לעשות בירורים נוספים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ילדה בת שש דלקות בשתן לא עוברות להתהילה24/01/2022
ילדה בת שש חמש פעמים ברצף הובחנה עם דלקת בשתן חזקה ולא עובר לה אחרי אנטיביוטיקה
חמש פעמים לקחה רצוף כל פעם 12 יום
ממה זה יכול להיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אגן חוץ כלייתי ומוקדים אקוגנייםאלה17/01/2022
היי
אשמח לדעת מזה אומר תוצאת אוטרסאונד״ הודגם אגן חוץ כלייתי ברוחב 0.9 ס״מ ללא הרחבת גביעים או שופכן.
בגביע עליון ותחתון רושם למוקדים אקוגניים בודדים בגודל מרבי של כ 0.3 ס״מ,״
והאם בדיקת אורופלומטריה מורכבת יכולה להראות יותר את מקור הבעיה( אם יש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נשימה עמוקה לילדה עם כיליה קטנהשלי13/01/2022
שלום
הבת שלי בת שמונה וחצי. שוקלת 20 ק"ג
יש לה כיליה קטנה. לא נולדה ככה כנראה מדלקות חוזרות. רובן ללא חום
לאחרונה כל 20 שניות לוקחת נשימה עמוקה
לחץ דם 114 על 70 (נדמה לי שהלחץ דם צריך להיות מקסימום 107)
סטורציה 99
האם יש מקום לדאגה?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לחץ דם - כליה קטנה האם יש מקום לדאגהשלי11/01/2022
שלום
הבת שלי בת שמונה וחצי. שוקלת 20 ק"ג
יש לה כיליה קטנה. לא נולדה ככה כנראה מדלקות חוזרות. רובן ללא חום
לאחרונה כל 20 שניות לוקחת נשימה עמוקה
לחץ דם 114 על 70 (נדמה לי שהלחץ דם צריך להיות מקסימום 107)
סטורציה 99
האם יש מקום לדאגה?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ציסטה היפואקואי עם משקעי סידןיצחק08/01/2022
שלום רב מה משקפות תוצאות האולטרסאונד?
בכליה שמאלית הודגמו שני מבנים היפואקואים צמודים זה לזה בפרנדימה- ייתכן ציסטות עם משקעי סידן.
מה הדבר אומר?
אודה לעזרתכך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ילדה בת 8 בעלת כליה קטנהשלי01/01/2022
שלום
לבת שלי יש כיליה קטנה המתפקדת 21 אחוז. לא נולדה ככה. כנראה מדלקות חוזרות.
יש לה חום 4 ימים
עשינו בדיקת שתן ויצא שלילי לחיידקים ללא לויקוציטים
האם יש משהו נוסף שצריך לעשות זה חום שלישי בחודש וחצי האחרונים - כל התרביות שליליות.
בחום השני בחודש הזה (הקודם) יצא בבדיקות דם CRP 9.6. ניתנה לנו אנטיביוטיקה אוגמנטין ואחרי שבועיים ה CRP היה קטן מחצי
האם אני צריכה לחשוש או שאם התרביות שתן שליליות הכל בסדר?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ילדה בת 8 עם כילה מצולקת המתפקדת 21 אחוזשלי27/12/2021
בבדיקת שתן היום
פרוטאין - 15 mg/dL
15
האם זה תקין?
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
פורומים בתחום
ערוץ הבריאות

האם אתם עצבניים?